Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Retete pentru cuptorul cu microunde :
PIZZA
Ingrediente Felii de pâine, Cascaval, Salam(, Ketchup, Ciuperci, Ou. Mod de preparare Se aseaza pe un vas de yena feliile de pâine. Se taie aproximativ 5-6 felii de salam. Se rade pe o razatoare cascaval si se pune în vas(nu cel de yena ci alt vas) împreuna cu salamul taiat.Se adauga cipercile peste salam si cascaval. Se amesteca toate cu Ketchup si cu ou. Se pune compozitia peste feliile de paine si se lasa în microunde aproximativ 15 min. la 450W.
Sandwich frantuzesc
Ingrediente paine feliata, unt de arahide, stafide, fulgi de ciocolata Mod de preparare Se unge o felie de paine cu unt de arahide, se presara deasupra stafide si fulgi de ciocolata, se acopera cu alta felie de paine si se lasa la microunde 2 minute la putere maxima.
Mic dejun de cartofi
Ingrediente 2 cartofi medii, o ceapa mica taita felii, un varf lingurita sare, un praf piper, 1/4 lingurita sare de usturoi, un sfert de cana de branza rasa
Mod de preparare Se unge vasul cu putin unt, se asaza feliile de cartofi si de ceapa si se condimenteaza. Se lasa la putere maxima, la microunde, timp de 5 minute. Se pune apoi si branza rasa si se mai lasa pentu cinci minute sau pana cand cartofii sunt fragezi.
Mere cu dulceata
Ingrediente 1 kg mere acrisoare, 1 borcan dulceata, 1 pachet biscuiti, nuca pisata, zahar vanilat, putina esenta rom
Mod de preparare Merele se curata de coaja si se taie felii dupa care se pun intr-o forma de yena si se introduc la cuptor aprox. 5 min. pana se inmoaie merele. Se amesteca cu dulceata, nuca pisata, zaharul vanilat, esenta rom si biscuitii in functie de cat suc au lasat merele. Se intoduce vasul in cuptorul cu microunde si se lasa circa 9-15 min, in functie de cuptor. Dupa preferinta, cald sau rece cu frisca sau nu |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 11/13/2006 Mesaje: 39
| Multumim pentru retete.Eu am citit undeva ca legumele si fructele isi pierd o foarte mare parte din vitamine atunci cand sunt gatite la microunde. |
|

| Asa este, dar cand ti-e foame rau si nu ai ce papa, sunt bune si astea... |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Chiar foarte bune!Inclusiv un ou explodat! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Bietul ou! |
|

| Eu nu am reusit momentan calamitati...in ceea ce priveste cuptorul cu microunde |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Painea de la pizza se face aiurea la microunde, se umezeste |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Gatiti la microunde?Eu n-am gatit nimic doar am incalzit dar mi-ar place sa incerc.Se consuma mult curent,merita?Aveti retete? |
|

Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| eu utilizez fff mult cuptorul cu microunde...fara el...ca fara maine...imi este ff u sor cu el.. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| N-am gatit niciodata si nici n-am de gand. Am avut mai demult o astfel de jucarie, o foloseam sa incazesc, pana am aflat ca distruge enzimele si l-am dat de pomana |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| TeosOf wrote:N-am gatit niciodata si nici n-am de gand. Am avut mai demult o astfel de jucarie, o foloseam sa incazesc, pana am aflat ca distruge enzimele si l-am dat de pomana Teodora |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Multumesc de retete.Pica numai bine. Eu nu am considerat ca imi e necesar in casa,pana anul trecut in decembrie cand l-am castigat la o tombola,am reciclat un telefon inutil si am castigat un cuptor. Asa ca acum il folosesc zilnic la incalzit mancarea si gatit peste. In 8 minute face un macrou delicios. Chiar o sa incerc retetele. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Mie mi s-a dus cuptorul vechi. Ala doar incalzea si atat! Il foloseam zilnic. Si mi-am luat minune de cuptor care coace, face gratar si care gateste la aburi! Asa ca... E suuuper! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Sa-l folosesti sanatoasa! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Am vazut intr-un magazin o chestiuta de facut oua ochiuri la microunde,cred ca o sa-mi cumpar sa fac si eu |
|
|