Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Noi nu l-am folosit NICOIDATA!
Si a facut primii pasi singurele de la 10 luni si 16 zile... |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| mie mi-a spus dr sa nu il pun pe edy in premergator si am cautat si pe net sa vad dezavantajele . cam acelasi lucru mi-a spus si pediatra copilului. Premergatorul, nociv pentru bebelusi Chiar daca abia asteptati sa va vedeti bebelusul mergand, incercand sa ii grabiti trecerea de la statul pe spate la mersul in picioruse, in realitate nu este un lucru tocmai sanatos pentru cel mic. De multe ori parem destul de incantati atunci cand observam ca bebelusului nostru ii place sa faca primii pasi, incercand din rasputeri sa foloseasca premergatorul oferit de noi. Cu toate aceste, exista multe intrebari referitoare la sanatatea folosirii premergatorului. Influenteaza, asadar, premergatorul, dezvoltarea sistemului locomotor al bebelusului?
Concluzia studiilor efectuate in acest domeniu ne atesta ca, de fapt, premergatorul incetineste dezvoltarea mersului celui mic. Asadar, copiii care se joaca de-a mersul cu premergatorul, au reusit sa isi tina echilibrul mult mai tarziu, ridicandu-se in picioare mult mai greu decat ceilalti copii care au fost lasati liberi sa isi dezvolte aceste deprinderi. Potrivit specialistilor, folosirea premergatorului este contraindicata la bebelusi.
Cu toate acestea, milioane de copii din intreaga lume par sa se foloseasca de acest mijloc de deplasare. De aici pleaca controversatele discutii legate de tema de dezbatere a articolului nostru.
Potrivit cercetatorilor, bebelusii care sunt pusi in premergatoare nu vor reusi sa mearga de-a busilea, sa se rostogoleasca, sa stea in sezut si sa mearga in picioare, la fel de repede ca un bebelus lasat liber sa isi dezvolte aptitudinile potrivit legilor naturii. O astfel de intarziere locomotorie se datoreaza probabil premergatorului, nociv in ochii specialistilor. Cu cat cel mic va fi pus mai des in premergator, cu atat dezvoltarea sa motorie va fi intarziata. Potrivit studiului realizat in acest domeniu 24 de ore petrecute in premergator va intarzia mersul bebelusului cu circa 3-4 zile.
Potrivit medicilor, bebelusul care sta in premergator desi incearca sa imite mersul, nu va reusi sa isi sustina singur greutatea corporala, fiind sustinut de catre acesta. De aceea, muschii si sistemul osos al acestuia nu se vor intari corespunzator pentru ca acesta sa poata invata sa se sustina de unul singur.
Iar daca ne gandim la pericolele de accidentare la care se expun bebelusii folosindu-l, mai bine am renunta la o astfel de idee. Totodata, potrivit cercetarilor, bebelusii care folosesc premergatorul vor avea o parte din deprinderile intelectuale intarziate comparativ cu ceilalti copii.
Asa ca, daca ii vei achizitiona un premergator in speranta ca bebelusul sa poata invata mai repede sa se deplaseze singur, te inseli. In spatele acestei sperante sta, de fapt, un mare neadevar. Bebelusul nu va invata sa mearga fiind pus in premergator, dezvoltarea sa motorie fiind intarziata.
sursa http://www.bebelu.ro/premergatorul-nociv-pentru-bebelusi.html |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Imi permit sa-mi spun si eu parerea, vis-a-vis de continutul acestui articol. Eu am cinci copii.Fiecare dintre ei a mers in premergator si nu a prezentat niciuna dintre problemele semnalate. Au mers in jurul varstei de 10 luni fara sprijin. Nu au absolut nici o problema cu coloana, locomotia sau orice altceva in legatura cu premergatorul. Sa va povestesc acum concret, despre fetita cea mica, acum in varsta de un an si noua luni. La sase luni a stat singura in sezut. A invatat foarte repede sa se deplaseze cu premergatorul, invatand sa alerge inainte sa stie sa mearga. Putea sa-si satisfaca micile curiozitati de una singura, fara sa mai astepte in patut pe cineva disponibil. La noua luni a mers singurica, cu curaj. La un an deja alerga . Concluziile mele sunt urmatoarele: Premergatorul nu are scopul de a ajuta pruncul sa invete sa mearga, el este ca o proteza, ca un cadru, precum folosesc persoanele cu dificultati la deplasare. Indata ce bb este pregatit sa mearga, nu va mai accepta premergatorul. Cred, insa, cu tarie, ca este gresit sa fortam motricitatea bebelusului din dorinta de a-l vedea mai repede mergand. Aceasta atitudine ii dauneaza. o mama responsabila, atenta la capacitatea lui bb de a face fatza diverselor provocari , nu va cadea in aceasta capcana.Daca bb da semne de disconfort este ca sursa trebuie indepartata. Este in instinctul matern acest lucru. In mana cealalta, sunt bebelusi care nu accepta premergatorul. Aceasta spune totul, incheie subiectul! Pentru mine, el a fost un ajutor, o oportunitate de a oferi copiilor noi oportunitati de dezvoltare si nu cred nici un pic ca le-ar fi daunat in vreun fel. Hai, ca am scris un roman, sper sa nu va fi obosit! |