Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Fetelor, am si eu o intrebare... De la ce varsta pot fi pusi copii in premergator? Va intreb asta, pentru ca zilele trecute, nu am avut treaba si l-am pus pe David in picioare pe covor (bineinteles tinut de mine) si bebelusul meu a luat-o la pas voiniceste si m-a plimbat 2 ture de sufragerie de m-a cocosat. Azi l-am pus iar in picioare, ca am crezut ca ieri a fost doar o intamplare...De unde?! Cum s-a vazut iar in picioare, mers de voie prin casa, catre TV, calculator... Premergator i-am luat, dar am zis sa nu il pun momentan in el...De cand pot sa il pun? Si ce sa fac? sa il las sa se mai plimbe? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Kiki, baietii nostri ar trebui sa se ia de mâna. Si al meu e de-a dreptul înnebunit sa stea în picioare si sa mearga. Nici nu prea reusesc sa-l pun sa stea si el în fundulet cum trebuie sa faca un copil de varsta lui. Se tine drept ca o scândura si face tot posibilul sa se ridice în picioare, desigur, tinându-l de manute. Ma gândisem si eu la un premergator, pentru ca sa fiu sincera, i-as da o ocupatie si n-ar mai trebui sa stau nonstop cu el, ca m-am cocosat de-a binelea, ca una-doua, nu stiu cum face, nu stiu cum drege ca tot la mine în brate ajunge. As strânge covorul din sufragerie si l-as lasa cu premergatorul pe parchet, pentru ca n-ar avea nici un obstacol care l-ar putea face sa se rastoarne. Dar parca am totusi retineri în ceea ce priveste premergatorul, pentru ca îi va da o falsa impresie despre ceea ce însemna mersul si m-ai bine îl las sa se munceasca singur cu învatatul mersului. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Premergatorul e bine sa nu-l folosesti inainte de 8 luni.Cu toate ca e controversat eu o sa cumpar ca n-am chef sa ma cocosez de la varsta asta La 8 luni am pus-o pe cea mare, la 8 luni o pun si pe galma mica. |
|

| mihaela75 wrote:Premergatorul e bine sa nu-l folosesti inainte de 8 luni.Cu toate ca e controversat eu o sa cumpar ca n-am chef sa ma cocosez de la varsta asta  La 8 luni am pus-o pe cea mare, la 8 luni o pun si pe galma mica. Pai si eu ce fac pana la 8 luni? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Alexandra pe la 3 luni stia deja sa puna pasi... da, bine zis "stia", ca am luat atunci decizia sa nu o mai puna nimeni sa mearga, fiind prea devreme... si uite asa, mandra mea a uitat faza cu mersul... bine, nu de tot, pe la 6 luni pasi tot mai punea, dar mergea pe varfuri, nu mai punea toata talpa... Cred ca e chestiune de exercitiu... Asa, revenind la premergator: noi i-am luat unul chicco, e f bun, si am inceput sa-l folosim de la 6 luni jumate, dupa ce m-a cocosat si pe mine vreo saptamana... Dupa 2 zile de acomodare, alerga printzesa mea prin casa de parca ar fi mers de-o viata... Initial eu imi propusesem sa nu folosesc premergatorul, dar lucrurile s-au mai schimbat... Kiki, sfatul meu este sa nu-l mai lasi pe David sa mearga, sa nu isi forteze coloana si piciorusele... e parca prea devreme... |
|

| monique wrote:Alexandra pe la 3 luni stia deja sa puna pasi... da, bine zis "stia", ca am luat atunci decizia sa nu o mai puna nimeni sa mearga, fiind prea devreme... si uite asa, mandra mea a uitat faza cu mersul... bine, nu de tot, pe la 6 luni pasi tot mai punea, dar mergea pe varfuri, nu mai punea toata talpa... Cred ca e chestiune de exercitiu... Asa, revenind la premergator: noi i-am luat unul chicco, e f bun, si am inceput sa-l folosim de la 6 luni jumate, dupa ce m-a cocosat si pe mine vreo saptamana... Dupa 2 zile de acomodare, alerga printzesa mea prin casa de parca ar fi mers de-o viata... Initial eu imi propusesem sa nu folosesc premergatorul, dar lucrurile s-au mai schimbat... Kiki, sfatul meu este sa nu-l mai lasi pe David sa mearga, sa nu isi forteze coloana si piciorusele... e parca prea devreme... Si eu zic ca e devreme, are abia 4 luni...s-a plictisit sa stea in patut toata ziua... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Kiki, si Victor tot asa face. Il sustin putin in pozitie verticala, apoi il asez in fundulet. Intai trebuie sa invete sa stea singuri in fund, nesprijiniti, mult si bine pana la faza urmatoare de ridicat in picioare. Ei incearca, ca nu-i pe bani , dar inca e prea repede si osutele nu ii sunt consolidate. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi suntem deja in premergator de doua saptamani. Si e incantata foc. Nu ca merge ea cine stie ce, se impinge cu picioarele si merge in marsarier, dar ... va urma. Are jucariipe masutza si e incantata toata. Si de cand cu premergetorul , sta si singurica in fund , neajutata. Eu nu am vot importiva premergatorului. Ii da independentza si respir si eu. Pup Maria & Mario attached the following image(s):

|
|

| Sa nu credeti ca vreau sa il pun in premergator ca sa scap de el sa-mi fac treburile. Alea mai pot astepta. Dar il vad avid sa mearga, sa cunoasca, sa faca ceva singur si parca mi-e mila de el sa il tin toata ziua in patut. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Si eu sunt de parere ca mai trebuie sa astepte. Macar pana la 6 luni, 6 luni si jumatate.
Oricum, nu il pune in premergator inainte de a putea sa stea singurel nesprijinit in fundulet.
|
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Kiki, nu cred ca era vorba sa scapi de el, ci de faptul ca energia lor debordanta ii impinge la chestii peste posibilitatile lor fiziologice. Ceea ce am scris eu se bazeaza pa ceea ce am citit in mama si copilul. Oricum, ramane la alegerea ta daca il pui in premergator, insa in prima faza, oricum nu ar trebui sa stea mai mult de 5-10 minute. Poate ca si noi vom experimenta, dar inca nu m-am incumetat. |
|

| Pai nu o sa il pun asa curand...ca mi-e frica sa nu aiba probleme mai tarziu. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Eu cu gigilicea am avut probleme de la 5 luni, pentru ca are talus valg, adica gleznele sunt foarte flexibile, iar laba piciorului se indoaie la mai putin de 90 de grade(adica face aproape 45 de grade cu piciorul). Medicul chirurg mi-a recomandat sa nu o pun in rotobil pina la 7 luni. Am pus-o pe la 7 luni si jumatate, dar doar vreo 20 min pe zi. Nu facea nimic, doar statea ca nu stia sa mearga cu el. La un moment dat am folosit rotobilul pe post de loc pentru papa, iar de la 10 luni si jumatate nu am mai pus-o deloc. Parerile sunt impartite in legatura cu rotobilul. Sa stiti insa ca e adevarata chestia ca pleaca mai tirziu in picioare. Si, in plus, or sa mearga pe virfuri. Eu asa am patit. Greu se pot dezvata. Acum Ana merge destul de bine tinuta doar de o minuta. Ieri am incercat chiar sa ii pun hamul. S-a uitat putin mirata la mine, dar dupa aia sa te tii nene ca n-o mai puteam opri. Am o prietena care are un baietel de 10 luni si nu l-a prea pus in rotobil, in schimb merge mult mai bine decit Ana. Asa ca, daca este caz medical, cum e al nostru, n-ai incotro, trebuie sa-l pui. Altfel...., nu-i vad rostul rotobilului. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nu e intotdeauna adevarat ca daca pui copilul in premergator va merge mai tarziu si va incepe pe varfuri. John a mers in premergator de la 7 luni jmate-8 uni pana la 9 luni jumate, cand a mers in picioare singur. Deci premergtorul nu i-a intarziat mersul...dar altele sunt dezavantjele premergtorului, asupra coloanei vertebrale, care cica se pot vedea mult mai tarziu. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Pana la urma de la ce varsta in premergator? A intrebat vreuna dintre voi medicul pediatru? Si Ruxandra a primit la botez de la nasi un premergator. NU se pune problema sa o pun inca in el, ea abia saptamana viitoare implineste 4 luni. Si tot saptamana viitoare o sa intrebam si noi medicul referitor la premergator. Dar vroiam sa stiu ce parere au avut medicii vostri. |
|
|