Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| cele care ati avut botezul, puteti sa-mi spuneti si mie (daca mai stiti) cam ce cantitati de bautura ar fi suficiente pt un om normal. Stiu ca citisem pe undeva, cred ca pe un alt "forum" dar nu mai tin minte exact , cata bere?, cat vin? , cat suc?, cata apa minerala? / persoana. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Botezul il faceti la restaurant, codruta? Daca il faceti la restaurant, ai putea intreba patronul, in general ei stiu cel mai bine ce si cum. Noi asa am procedat si la nunta si la botez. Pot sa iti spun ca la botez noi am avut, pentru 60 persoane, 1 litru de vin de persoana (si a ramas foarte mult), apa minerala & plata aproximativ 70 l, adica 6 bax-uri de 2 l (si apa a ramas destula), suc am luat Pepsi 3 bax-uri de 6 sticle de 2,5l , Prigat portocale si grepfruit 3 bax-uri de 9 sticle de 2 l (si suc sa stii ca a ramas). Ca bauturi "fine" am luat 6 sticle whisky (aici am mai avut nevoie de 1 sticla si ne-am inteles cu patronul, ne-a dat o sticla "imprumut" pe care i-am adus-o a doua zi, ca sa nu platim whisky la pret de bar), 2 sticle Garrone alb al si 2 sticle Garrone rosu (nici aici nu s-a consumat chiar tot) si 4 sticle gin + 1 bax apa tonica.
In fine, noi stiam dintre invitati care si cum bea, avem si experienta de la nunta. Fiind mai mult tineret, care nu se prea omoara cu vin sau tuica sau votca (cel putin cei din anturajul nostru), am nimerit-o destul de bine (zic eu) si de data asta. Tu ar trebui sa te gandesti, dintre invitatii vostri, cine si cam ce bea, dupa care iti dai seama ce trebuie sa cumperi in cantitate mai mare si ce anume mai putin. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cand am cautat noi restaurant, am rugat ospatarii sa estimeze consumul de om (din experienta lor). Mi-au spus asa: tarie - 100 ml/persoana, suc - 1.5l /persoana, vin - 0.75l/persoana, apa minerala - 1.5l/persoana. Bere nu am luat, asa ca nu stiu sa iti zic. La tort (daca il comanzi tu separat si nu il iei de la restaurant), 200 gr / persoana. |
|
| multumesc, fetele
incercam sa-mi amintesc cata bautura am luat la nunta dar ...nu mai stiu. Tin minte ca la nunta , ce nu s-a consumat ne-a dat acasa si uite asa am avut vreo 15 sticle de coniac abia incepute , ca am avut inca un an bautura in casa.Tuica cred ca mai avem si acum...
oana, noi facem botezul doar "in familie", dar suntem vreo 22 numai familiile (parinti, frati,surori,cumnati,nepoti). Cred ca tot pe sucuri voi pune accentul |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| codruta wrote:multumesc, fetele
incercam sa-mi amintesc cata bautura am luat la nunta dar ...nu mai stiu. Tin minte ca la nunta , ce nu s-a consumat ne-a dat acasa si uite asa am avut vreo 15 sticle de coniac abia incepute , ca am avut inca un an bautura in casa.Tuica cred ca mai avem si acum...
oana, noi facem botezul doar "in familie", dar suntem vreo 22 numai familiile (parinti, frati,surori,cumnati,nepoti). Cred ca tot pe sucuri voi pune accentul daca lumea vine la restaurant cu masina, putin probabil sa bea alcool. Am utat de sampanie. Mi-e mi-au facut un calcul, de o sampanie la 5 persoane. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Codruta, trebuie sa vezi intai daca vin cu taxiul sau cu masina. Daca vin cu masina, o sa ai nevoie de mai multe sucuri.
Apoi, daca sunt numai din familie, eu i-as intreba ce prefera, vin sau bere, pentru ca de obicei lumea nu le amesteca, si daca vin, de care, rosu sau alb, ca nici asta nu prea il amesteca.
Tarie merge la inceput cca 100ml pt barbati si 50ml pentru femei, deci la 22 pers eu zic ca iti ajunge 1 sticla de tarie pt barbati si una pt femei.
La vin, noi am ales pana la urma vin rosu, care nu prea se bea cu apa minerala, si cam 1 l / barbat si 500 ml / femeie.
Apa minerala am avut cate 2 sticle de 500 ml / pers. Sucuri, 1 sticla fanta 500 ml + 1 sticla cola 500 ml / pers.
Cafea - 3 / pers
Sampanie - 150 - 200 ml / pers. |
|
| Dar nu ne-ai spus cand e botezul, codruta. Sa stim si noi sa felicitam puiutul Medeea. |
|
| botezul va fi pe 29 aprilie, in sambata de dupa pasti. inca n-am vorbit cu popa daca ne lasa cu ratzustele in cristelnita, ca noua asa ne place sa facem baita |
|
| Pe noi nu ne-a lasat cu ratusca. Dar, tinand cont ca Ruxy s-a trezit abia cand a bagat-o in apa a doua oara, nici nu prea s-a simtit lipsa ratei. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| codruta wrote:botezul va fi pe 29 aprilie, in sambata de dupa pasti. inca n-am vorbit cu popa daca ne lasa cu ratzustele in cristelnita, ca noua asa ne place sa facem baita
hai ca esti tare ...o sa boteze popa si ratustele, nu numai pe Medeea! |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| codruta wrote:botezul va fi pe 29 aprilie, in sambata de dupa pasti. inca n-am vorbit cu popa daca ne lasa cu ratzustele in cristelnita, ca noua asa ne place sa facem baita
Hei, hei, hei ! Ce repede trece timpul !
Uite ca maine e 29 aprilie si Codruta isi va boteza puiuta mica !
Cum e Codruta cu cristelnita si ratustele? Merge, merge ?
Cum stai cu pregatirile ?
Te asteptam cu poze si cu povesti !
PS> Unde faceti botezul ? Ca poate dam si noi o fuguta la biserica ? Sper sa mai incapa Medeea in cristelnita . Ai grija sa nu o loveasca preotul cand o baga inauntru, ca pe Andrei l-a dat cu piciorusele de marginea cristelnitei |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 504
| Codruta, succes maine la marele eveniment, Medeea sa creasca mare si sa fie o crestina adevarata.Iar Dumnezeu sa-i dea sanatate si fericire . Si voua, distractie placuta. |
|
| AdrianaC wrote:Hei, hei, hei ! Ce repede trece timpul ! Uite ca maine e 29 aprilie si Codruta isi va boteza puiuta mica ! Cum e Codruta cu cristelnita si ratustele? Merge, merge ? Cum stai cu pregatirile ? Te asteptam cu poze si cu povesti ! PS> Unde faceti botezul ? Ca poate dam si noi o fuguta la biserica ? Sper sa mai incapa Medeea in cristelnita . Ai grija sa nu o loveasca preotul cand o baga inauntru, ca pe Andrei l-a dat cu piciorusele de marginea cristelnitei
din pacate, in aici nu prea se boteaza piticii "prin scufundare" ci prin stropire. Adica adio cristelnita si ratuste ca doar o va stropi popa cu busuioc si apa sfintita si apoi o miruieste. Spre bucuria nasei nici nu va trebui s-o dezbracam la biserica ci o vom imbraca de acasa in "tinuta de botez". Cu pregatirile stam bine, in sensul ca am cumparat tot , sala e pregatita din seara asta si speram sa nu uitam lucrurile importante ca maruntisuri sigur vor fi omise. Daca nu uitam copilul acasa, vom face poze sa vi le aratam, sper sa fie frumos
Ia ghiciti unde-i copila, sunt sanse s-o uitam acasa? codruta attached the following image(s):
|
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Multa sanatate si multa fericire micutei Medeea .Distractie placuta sa va distrati. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Hei, Medeea,trage-o tu putin pe mami de maneaca, vrei... ca e asa de ocupata!
Pentru maine: sa fii cuminte si dulcica si distractie frumoasa la chef (sa nu stai tarziu ) |
|
|