|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| azi e a doua zi de gradi,Larisa a plans si s-a agatat de mine "mamiii,te rog nu ma lasa aici"...greu de tot..am ramas inca 5 minute,s-a mai linistit,dar tot neincrezatoare era.
ii place acolo,ii plac jucariile,patuturile,clasa ei,dar nemultumirea si teama ei sunt legate de faptul ca nu vorbeste nimeni pe limba ei,spune ca daca ii cere ceva educatoarei ea nu o intelege.ma roaga sa stau cu ea sau sa il las pe Mihaita macar...
i-am cerut sa repete tot ce spune educatoarea cand vorbeste cu ea,daca ii arata un lucru si ii explica ceva ea sa spuna la fel si o sa invete repede...asta e,ma incurajez gandindu-ma ca acasa,legata de mine si de frate-sau nu-i e cu mult mai bine decat la scoala,mai ales cu vremea de-aici,mereu ploaie si frig de nu-i pot scoate nici macar in parc.
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| sami,aici mi s-a recomandat sa las copilul acolo si sa plec,sa nu mai stau prin apropierea lui ca e mai bine,adica sa il las,il pup,ii spun ca ma intorc dupa el si am plecat,fara sa privesc inapoi.asta e teoria,apoi practica vedem saptamana viitoare.am si eu emotii pentru ca nici darius nu cunoaste limba.citind reactiile larisei,ma gandesc ca si darius va fce aproximativ la fel succes larisa |
| Fluturas,pai la fel am facut si eu,am tinut-o langa mine,am mangaiat-o,i-am spus ca nu o las singura ci cu copiii si educatoarea,ma duc sa fac papa sa aiba ea pe cand vine si peste cateva ore ma intorc sa o iau. dupa ce am lasat-o in sala am mai stat 5 minute pe hol,cand am auzit ca s-a linistit m-am dus la educatoare sa ma asigur,am stat langa perete,nu m-a vazut ca altfel clar incepea iar circul. multumesc pentru gandurile bune,draga Fluturas,succes si lui Darius la gradi |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 12/6/2007 Mesaje: 82
| Of, Laura, in Iasi-ul ala nu s-a schimbat nimic! Pe cat e de frumos orasul...pe atat de inchistate-s insitutiile ...Posibilitati de dezvoltare zero, cercuri inchise...Si iata asa am ajuns noi, dupa facultate, in Bucuresti. Dar tare ne e dor de tihna din Iasi... Succes cu puiul, sa ajunga pe maini bune! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ne pregatim si noi de gradinita.Doar ca, fata de anul trecut, nu mai este atat de incantata.Ba vrea sa mearga , ba nu vrea.Sper ca in prima zi de gradinita, revazandu-si prietenele , sa-i devina iarasi draga gradinita. am cumparat 2 uniforme , ma gandesc si la o a treia, iar rechizitele le cumparam dupa inceperea anului scolar. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Si noi ne pregatim de gradi... A innebunit pe toata lumea ca ea merge la gradi la grupa mijlocie.Dar nu stiu exact cat e de incantata.Pana acum in fiecare an a fost circ vreo 2 saptamani, pana s-a obisnuit cu noul program; sunt curioasa cum va fi anul acesta. Abia din 15 septembrie incepe gradi, asa ca mai are cateva saptamani de vacanta, timp in care trebuie sa o pregatesc moral de gradi si sa o lamuresc sa nu faca scandal; deja e maricica, ar trebui sa inteleaga; numai ca niciunde nu e ca acasa cu mama :018:
Mult succes prichindeilor care merg sau vor merge la gradi si multa rabdare mamicilor; se vor obisnui ei pana la urma. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| butterfly wrote: da,e colegio.eu am fost astazi la primarie,mi-au dat o cerere sa o completez si mi-au spus sa ma duc joi sa imi spuna raspunsul.nu mi-au spus nimic de martiem sau iunie.din contra mi-a spus ca ea asa stie ca mai sunt locuri,deci banuiesc ca nu e problema. chiar nu stiu ce as face daca nu ar accepta,e prea departe,habar nu am daca e autobuz incolo,sa pierd 4 ore pe zi doar cu drumul(ma refer la cele patru drumuri,ca nu il las la comedor)si plus,o mai am si pe karina de carat dupa mine of,of,ca nu puteau sa spuna mai repede ca se muta scoala....
Scuza-ma ca it raspund asa tarziu, am fost ocupata cu pregatirile pt scoala( uniforma, si toate cele necesare)Odata ce ti s-a spus ca sunt locuri libere se poate face transferul si acuma, la ce it spuneam eu de martie e valabil atunci cand in nicio scoala din zona nu sunt locuri libere , aici in madrid e foarte greu sa faci transfer mai bine zis imposibil, chiar sunt cazuri cu copii care nu au intrat in nicio scoala datorita lipsei de locuri si parintii sunt disperati, cunosc personal o mamica care are o fetita de 3 ani si 8 luni( a implinit 3 ani in ianuarie) si nu i-au dat loc la scoala in niciuna din cele solicitate din zona, a fost sa ceara scoala in alt cartier si nici atata , asa ca fata mai face un an de guarderie ca dupa sa inceapa la anul care vine scoala cu aproape 5 ani |
|
| Laura&Alfonso wrote:Scuza-ma ca it raspund asa tarziu, am fost ocupata cu pregatirile pt scoala( uniforma, si toate cele necesare)Odata ce ti s-a spus ca sunt locuri libere se poate face transferul si acuma, la ce it spuneam eu de martie e valabil atunci cand in nicio scoala din zona nu sunt locuri libere , aici in madrid e foarte greu sa faci transfer mai bine zis imposibil, chiar sunt cazuri cu copii care nu au intrat in nicio scoala datorita lipsei de locuri si parintii sunt disperati, cunosc personal o mamica care are o fetita de 3 ani si 8 luni( a implinit 3 ani in ianuarie) si nu i-au dat loc la scoala in niciuna din cele solicitate din zona, a fost sa ceara scoala in alt cartier si nici atata , asa ca fata mai face un an de guarderie ca dupa sa inceapa la anul care vine scoala cu aproape 5 ani aici e destul de usor sa gasesti locuri pentru ca e oras mai micut si sunt 3 scoli de stat si 2(???) particulare,care sunt de maicute,poate stii cum sunt. in orice caz,maine merg sa vad daca mi-l transfera sau nu.parca tot mai mult cresc emotiile,mai ales ca darius nici la guarderie nu a fost
succes si pentru alfonso. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Butterfly, succes mult. |
|

| butterfly, la scoala catolica de maicute merge Alfonso, inainte erau particulare dar acuma sunt concertado( nu stiu cum s-ar traduce) sunt acuma la fel ca cele publice doar ca sunt mai selective cand aleg copii pt scoala, si trebuie sa fii constient ca acolo o sa studieze religie, majoritatea au uniforma, au un nr limitat de locuri pt copii cu alta cetatenie decat cea spaniola ( la Alfi nu a fost cazul el fiind spaniol), e o scoala care impune multa disciplina, nu vezi fetele machiate, cu buricul la aer si fustite mini , sau baietii cu kg de gel in par sau cu pantalonii coborati sa li se vada chilotii, eu am ales-o fiind o scoala de care am auzit vorbind foarte bine, parintii fiind foarte multumiti de educatia data copiilor si fiind la doar 2 minute de casa . te pupic si asteptam vesti bune |
|
| Teo,multumesc
Laura&Alfonso wrote:butterfly, la scoala catolica de maicute merge Alfonso, inainte erau particulare dar acuma sunt concertado( nu stiu cum s-ar traduce) sunt acuma la fel ca cele publice doar ca sunt mai selective cand aleg copii pt scoala, si trebuie sa fii constient ca acolo o sa studieze religie, majoritatea au uniforma, au un nr limitat de locuri pt copii cu alta cetatenie decat cea spaniola ( la Alfi nu a fost cazul el fiind spaniol), e o scoala care impune multa disciplina, nu vezi fetele machiate, cu buricul la aer si fustite mini , sau baietii cu kg de gel in par sau cu pantalonii coborati sa li se vada chilotii, eu am ales-o fiind o scoala de care am auzit vorbind foarte bine, parintii fiind foarte multumiti de educatia data copiilor si fiind la doar 2 minute de casa . te pupic si asteptam vesti bune nu am observat niciodata aceste lucruri la o astfel de scoala.uniforme aici sunt la toate scolile.ceea ce mi s-a parut interesant ca sunt 25 copii in clasa si in fiecare zi intra tot 5.adica in prima zi vor fi doar 5 elevi,a doua zi 10 si tot asa....darius ar fi trebuit sa inceapa vineri.mi s-a parut foarte interesant...asa e si acolo? si eu alegeam o scoala de maicute,daca ar fi fost mai aproape de noi,dar cum e mai departe,am renuntat la ideea asta aaa,si astazi nu am aflat nimic,am fost la primarie si mi-au spus sa merg maine ca nu s-a tinut astazi sedinta unde trebuiau sa se hotareasca toate schimbarile,sa vedem daca il transfera sau nu. |
|

| in Madrid sunt multe scoli care nu au uniforma ( doar treiningul oficial al scolii, si altele care nici atata)chiar sunt multe scoli care au inceput sa ceara introducerea uniformei din diferite motive de vestimentati si discriminarile dintre copii in functie de cat de scumpa e imbracamintea fiecaruia. Da si mie mi-a placut metoda de integrare la scoala care se face aici, Alfonso incepe pe 10 septembrie la ora 10 in grupa de 8 copii si stau 45 minute din care primele 15 minute sunt si parintii in clasa ca urmatoarele 30 minute doar cu tutora , pe 11 septembrie grupa de 12 copii si stau 1ora si 30 minute, iar pe 12 septembrie toata clasa de 25 copii si stau 2 ore ca dupa de pe 15-30 septembrie orarul de dimineata de 10 la 13 , si incepand cu octombrie orarul e de 10 la 13 dimineata si 15-17 dupamiaza( de la 13 la 15 e ora de comedor , ca dupa somn sau joaca in curtea scolii ) eu la 13 il i-au acasa sa manance , anul acesta nu am optat in al lasa la comedor, mai ales ca eu nu lucrez si Alfi mananca foarte bine , si mai alesc ca scoala e langa casa . Sper ca maine sa ti se de-a un raspuns si sa vii cu vesti bune . Mai e o problema daca ai cumparat deja cartile , cel putin aici nu toate scolile au aceleasi carti, depinde cu ce editura lucreaza fiecare scoala . te pupic |
|
| Laura&Alfonso wrote:in Madrid sunt multe scoli care nu au uniforma ( doar treiningul oficial al scolii, si altele care nici atata)chiar sunt multe scoli care au inceput sa ceara introducerea uniformei din diferite motive de vestimentati si discriminarile dintre copii in functie de cat de scumpa e imbracamintea fiecaruia. Da si mie mi-a placut metoda de integrare la scoala care se face aici, Alfonso incepe pe 10 septembrie la ora 10 in grupa de 8 copii si stau 45 minute din care primele 15 minute sunt si parintii in clasa ca urmatoarele 30 minute doar cu tutora , pe 11 septembrie grupa de 12 copii si stau 1ora si 30 minute, iar pe 12 septembrie toata clasa de 25 copii si stau 2 ore ca dupa de pe 15-30 septembrie orarul de dimineata de 10 la 13 , si incepand cu octombrie orarul e de 10 la 13 dimineata si 15-17 dupamiaza( de la 13 la 15 e ora de comedor , ca dupa somn sau joaca in curtea scolii ) eu la 13 il i-au acasa sa manance , anul acesta nu am optat in al lasa la comedor, mai ales ca eu nu lucrez si Alfi mananca foarte bine , si mai alesc ca scoala e langa casa . Sper ca maine sa ti se de-a un raspuns si sa vii cu vesti bune . Mai e o problema daca ai cumparat deja cartile , cel putin aici nu toate scolile au aceleasi carti, depinde cu ce editura lucreaza fiecare scoala . te pupic nu,scoala unde e inscris acum nu ne-a cerut carti,ne-a spus ca dam bani si cumpara ei tot ce trebuie.eu inca nu i-am cumparat nimic,tocmai din cauza asta,ca il mut si nu stiu aici ce vor cere.sper maine sa aflu si sa pot cumparat tot ce ii trebuie orarul asta cu comedor mie nu imi place,si noi am ales sa nu il lasa la comedor si din cauza asta nu imi convine ca e scoala asa departe,ca imi ia o ora doar drumul si ii mai ramane o ora sa manance si sa doarme,mai ales ca darius doarme destul de mult,nu imi convine asa |
|
| Laura,am avut si eu posibilitatea sa iau fata acasa sa manance,m-am tot gandit cum e mai bine si pana la urma am hotarat ca nu are rost sa o ametesc de tot cu "hai la scoala,hai acasa si apoi iar hai la scoala",plus ca e mai bine sa pape cu ceilalti copii,asa se obisnuieste mai repede cu ei. |
|
| mi s-a acceptat cererea de tranfer si l-au transferat la scoala unde vroiam eu.acum mai ramane sa merg marti sa vorbesc cu directorul sa vedem ce si cum trebuie sa fac sami,si eu pot alege sa il las dupa masa acolo,dar nu vreau,prefer sa il iau acasa sa manance si sa doarma cu karina |
|
|