Pregatiri pentru gradinita
Subiectul anterior · Subiectul urmator
cute_babies_of_mine
Scris: Monday, September 1, 2008 2:08 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Multumesc Mariuta si Kiki!
Si mi-ar mai trebui una bucata mami care sa nu fie plangacioasa!plans plans plans
Mela
Scris: Monday, September 1, 2008 2:45 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
cute_baby_of_mine wrote:
Multumesc Mariuta si Kiki!
Si mi-ar mai trebui una bucata mami care sa nu fie plangacioasa!plans plans plans
ioi,Cute,si eu am plaaaans azi...norocul meu ca am fost inspirata si i-am zis sotului sa-si ia liber dimineata si sa vina cu noi,de data asta el a fost cel care a calmat spiritele si fata nu a apucat sa ma vada dand apa la soriceiangel
Anelise
Scris: Monday, September 1, 2008 2:50 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Lenus, sa-nteleg ca ai baietel mare de-acum! angel angel Hai, fetelor, nu mai plangeti! Sa vedeti cu cate lucruri noi o sa va incante copilasii!!! pupici pupici pupici
Mela
Scris: Monday, September 1, 2008 2:58 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
Liz,peste vreo 3 ani jumate te vad si pe tine cu fluturi in stomac aici,pe forum,povestind despre prima zi de gradi a puiului tauangel

iti multumim pentru incurajari draguto pupici iloveyou
Fluturas
Scris: Monday, September 1, 2008 3:25 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
si eu am emotii ca de saptamana viitoare incepe si darius.mie mi-au dat o lista inca de prin iulie cu ce trebuie sa cumpar,in rest dam bani si cumpara ei tot ce trebuie.problema e ca acum vreau sa il mut la alta gradinitaangry angry ,ca destul de tarziu am aflat ca cea la care l-am inscris se muta in tocmai in partea cealalta a orasului si e ff departe,asa ca acum sa vedem daca reusesc sa il inscriu la o alta gradinita
ii spun la darius ca merge la gradi si el saracu,spune sa mearga si karinacry .asa mila mi-e de el cand il vad cu ce fata spune asta
AmethystRain
Scris: Monday, September 1, 2008 4:00 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/6/2007
Buna, fetele...ma plang si eu aici, ca nu am altundeva, unde...ai mei (care oricum is departe) imi zic ca va fi ok, ca e deja ok si, nah, a crescut fata, trebuie sa se invete cu programul..dar voi, ca tinere mame, poate intelegeti mai bine...al meu bobocel e acuma la gradinita...in prima ei zi! Era asa frumoasa dimineatza, blonduta cum e, in rochita ei cu flori si blaiser rosu! Si atat de bucuroasa ca merge la gradinita...Ne-a lasat sa plecam fara probleme, fara plansete...mi-a dat sa ii pup manutele si m-am dus...si ea se juca si mi-a promis ca va fi cuminte si nu va necaji copiii si a inteles ca ne intoarcem sa o luam...Era foarte vesela, am vazut-o alergand cu un balon in mana...Insa eu, m-am lipit de scaunul asta si imi ocup timpul scriindu-va, caci acuma sunt in stare sa ma urc in autobuz si sa merg dupa ea! Oare e bine ca am lasat-o la program lung? De ce am lasat-o asa? Pentru ca m-a convins sotul meu...curand va trebui sa ma apuc de invatat pentru definitivat...teoretic ar trebui sa o lasa colo, ca am un amar de materie...Insa practic, ma gandesc cum ca a avut momente (pe langa bucuria de a fi cu copiii), in care s-a simtit singurica...ca nu a inteles de ce nu se poate juca, atunci cand i s-a spus sa stea pe scaun...si cine e doamna aceea care a dus-o la baie...dar cea care i-a spus ca e timpul sa doarma...si doamnele acelea sunt mari...iar ea e mica..si mami nu e nicaieri...si ea trebuie sa faca fata singurica situatiei...si trebuie sa asculte, pentru ca mami asa si-a spus de acasa...Prea mult,o zi intreaga la gradi...dintr-o data...
Si m-am mai gandit la zilele ce vor urma...la prima ei zi de clasa 1..la primul ei examen...la al doilea, la prima dezamagire in dragoste, la prima nedreptate din partea oamenilor...la zilele acelea cruciale pentru viitoarul ei...la scoala, la liceu, la bac, la facultate...la tot ce va trebui sa treaca...stiti si voi...la tot ce va trebui sa treaca singura, pentru ca mami nu o va putea ajuta...si probabil ca va fi langa vreun gard de scoala, rugandu-se sa reuseasca peste tot foarte bine...Stiu ca ma gandesc departe...prea departe, poate. Si stiu ca trebuie sa o las, sa nu ii transmit emotiile mele, grijile mele, pentru ca acestea sunt experientele EI...care ii vor cladi viata EI...si ca oricum ii voi fi aproape (poate cineva fi mai aproape ca mama?)...insa astazi, nu dau 2 bani pe ratiune... azi as vrea sa o protejez in fata tuturor greutatilor si a dezamagilor...fie ca-s cuprinse intr-un "banal" moment din prima zi de gradinita in care s-a intrebat de ce mami nu e acolo...
Aveti idee cum o sa fac cand s-o marita?ras ras
Ma iertati ca m-am lamentat pe aici...Seara frumoasa tuturor.
Lilly of the valley
Scris: Monday, September 1, 2008 4:06 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
La fel m-am simtit si eu in prima zi de gradi a lui fecioru-miu. La fata am revenit cu picioarele pe pamant. Lor le e bine acolo, intre copiii. Socializarea ii pregateste mai bine pt. viata decat sederea langa fusta mamei.
Iar despre cand s-o marita ... mami o sa o ajute sa fie cea mai frumoasa si coketa mireasa, o sa o iubeasca la fel de mult ca atunci cad i-a dat viata si o va sustine in ceea ce face.coeur
Laura&Alfonso
Scris: Monday, September 1, 2008 4:15 PM
Nivel
Nivel: Avansat

butterfly wrote:
si eu am emotii ca de saptamana viitoare incepe si darius.mie mi-au dat o lista inca de prin iulie cu ce trebuie sa cumpar,in rest dam bani si cumpara ei tot ce trebuie.problema e ca acum vreau sa il mut la alta gradinitaangry angry ,ca destul de tarziu am aflat ca cea la care l-am inscris se muta in tocmai in partea cealalta a orasului si e ff departe,asa ca acum sa vedem daca reusesc sa il inscriu la o alta gradinita
ii spun la darius ca merge la gradi si el saracu,spune sa mearga si karinacry .asa mila mi-e de el cand il vad cu ce fata spune asta

din cate stiu eu transferul la un alt colegiu se face prin martie , si ca acest an va trebui sa mearga la colegiul unde e inscris momentan , o sa trebuiasca sa depui iar dosarul la noua scoala cum ai facut cand ai depus primul dosar, sunt aceleasi acte doar ca o sa ai nevoie si de un act de transfer de la scoala unde e acuma inscris si in iunie ti se raspunde daca a fost aprobat sau nu , cel putin asa se face aici in Madrid( asta daca merge la colegio , in caz de e guarderia nu stiu cum se face transferul)te pupic
Fluturas
Scris: Monday, September 1, 2008 4:40 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
Laura&Alfonso wrote:

din cate stiu eu transferul la un alt colegiu se face prin martie , si ca acest an va trebui sa mearga la colegiul unde e inscris momentan , o sa trebuiasca sa depui iar dosarul la noua scoala cum ai facut cand ai depus primul dosar, sunt aceleasi acte doar ca o sa ai nevoie si de un act de transfer de la scoala unde e acuma inscris si in iunie ti se raspunde daca a fost aprobat sau nu , cel putin asa se face aici in Madrid( asta daca merge la colegio , in caz de e guarderia nu stiu cum se face transferul)te pupic

da,e colegio.eu am fost astazi la primarie,mi-au dat o cerere sa o completez si mi-au spus sa ma duc joi sa imi spuna raspunsul.nu mi-au spus nimic de martiem sau iunie.din contra mi-a spus ca ea asa stie ca mai sunt locuri,deci banuiesc ca nu e problema.
chiar nu stiu ce as face daca nu ar accepta,e prea departe,habar nu am daca e autobuz incolo,sa pierd 4 ore pe zi doar cu drumul(ma refer la cele patru drumuri,ca nu il las la comedor)si plus,o mai am si pe karina de carat dupa mine
of,of,ca nu puteau sa spuna mai repede ca se muta scoala....
AmethystRain
Scris: Monday, September 1, 2008 7:28 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/6/2007
Multumesc, Mariutza...Intr-adevar, am gasit-o bine, asa cum am si lasat-o...era intre jucarii. A mancat supa crema de telina (ceea ce m-a mirat) si pui, si prajitura...si a dormit fara probleme...Cand m-a vazut, a intrebat de tati, apoi mi-a zis :" Nu ma iei de la gradi!"hearts si vrea sa mearga si maine la gradinita...Mie inca nu imi vine sa cred ca are 3 ani si, iata, a inceput sa faca pasi constanti spre lume...Ce trece timpul!
A doua oara, la al 2-lea copil, probabil voi fi si eu mai calma...Probabilras
Laura
Scris: Monday, September 1, 2008 8:54 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
Acomodare usoara tuturor copiilor care merg la gradi!

Din pacate pe noi nu ne-a primit anul acesta la nicio gradinita din Iasi pale pentru ca Alex abia in februarie va implini 3 ani. Degeaba m-am strofocat eu sa conving Doamnele educatoare ca baiatul stie multe poezii, numara, vorbeste, papa singurel, nu mai avem pampers...toate ma trimiteau la cresa. Chiar si acolo, surpriza, locurile erau ocupate, copii in grupe peste numarul legal pale . Tare mi-ar fi placut sa-l duc in fiecare dimineata la gradi, macar la una cu program scurt sorry1
t-mihaela
Scris: Monday, September 1, 2008 11:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Laura, daca vrei sa duci baiatul la gradi , cumpara niste cuburi lego si inca vreo doua cutii cu orice jucarii si du-te la gradi ,fa-te ca nu stii , nu cunosti si ai vrea sa inscrii si tu copilul.sa vezi cum o sa fii luata i primire respectuos de la usa si bagata direct in clasa ras Sper sa mearga si al tine ca la mine a mers cand am dat-o pe Dia la gradi inainte de 3 aqni ,avea 2 ani si 7 luni .
cute_babies_of_mine
Scris: Tuesday, September 2, 2008 7:37 AM
Nivel

hohot Eterna Romanie! Nimic nu s-a schimbat in atatia ani...
Laura, daca nu tine metoda Mihaelei, incearca la o gradinita particulara. Acolo s-ar putea sa nu fie probleme cu varsta!pupici pupici pupici
taki
Scris: Tuesday, September 2, 2008 8:02 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Mult succes in noul an scolar! angel
kali
Scris: Tuesday, September 2, 2008 8:10 AM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Nici la stat nu sunt probleme cu varsta, drept dovada ca si eu am domnisoara gradinar de pe 15, desi nu are 3 ani impliniti- am renuntat la ideea de particulara pentru ca era departe de casa si nu stiu cat de... transportabila voi fi dupa nastere, cu tot cu bebe mic, tinand cont ca tot eu voi fi responsabila cu dusul/luatul.

Jale e putin spus... ma ia cu tremurici numai cand ma gandesc... de aceea tot evit topicul, atat cat se mai poate.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.