Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote:Mda, Kali, multe pretentii la scoala voastra.La noi e mai simplu.Te imbraci cu ce vrei, dar deasupra trebuie sa ai uniforma.In ziua in care au educatie fizica, obligatoriu trening + adidasi.
Nu stiu daca doar la scoala noastra...
Bine, la modul general, cred ca sa poate si cu mai putine ( de ex. pantofii de schimb in clasa ), insa indiferent de locatie, atata vreme cat exista uniforma, tot trebuie facute cheltuieli suplimentare pentru scoala. Uniforma obliga, cumva, ca nu poti da tricou cu printese pe dedesubt ori accesorii mov la combinatie de rosu/negru, de ex. La baieti nu mai spun, ca mi se pare si mai pretentios cu pantaloni la dunga si vesta! Al meu nu cred ca ar avea altfel pantofi eleganti decat poate daca ar exista si o ocazie... de palton nu mai spun, ca de asta chiar nu am nevoie decat la scoala! Si nici nu-l pot trimite in pantaloni la dunga si geaca de ski... de aceea includem si imbracamintea/incaltamintea in pregatirile pentru scoala...
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| La noi uniforma e simpla, un halat peste haine de zi, deci deloc pretentioasa.Si are rolul de a proteja hainele de praful de creta, de pete de mancare.Nici nu mi-ar place sa stea 8 ore in haine de gala la scoala.Are si ea dreptul sa se simta bine, sa poata alerga, sa poata sa se joace.Din cate am vazut, baietii merg , in general, imbracati in trenig + adidasi cu uniforma pe deasupra |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Si la noi este uniforma impusa!Camasa de culoare lila si sarafan/fusta/pantaloni/vesta de culoare visinie!Noi o avem pe cea de anul trecut.Am luat o cam mare!Anul asta ii vine mai bine.Cred ca o camasa vom mai cumpara!Oricum o uniforma completa ajunge in jur la 270-300 lei!Destul de mult,zic eu! |
|
| bereea wrote:La noi uniforma e simpla, un halat peste haine de zi, deci deloc pretentioasa.Si are rolul de a proteja hainele de praful de creta, de pete de mancare.Nici nu mi-ar place sa stea 8 ore in haine de gala la scoala.Are si ea dreptul sa se simta bine, sa poata alerga, sa poata sa se joace.Din cate am vazut, baietii merg , in general, imbracati in trenig + adidasi cu uniforma pe deasupra
Da, e mult mai comod si mai simplu asa, insa in tara nu se practica genul asta de uniforme.
Mai departe... depinde cat esti de acord - sau nu - cu uniforma. In tara este ori asa, ori deloc. In general scolile bune tin mai mult la imaginea lor si sunt mai stricte...
Mie mi se pare un lucru bun... plus ca nu-i impiedica cu nimic la joaca/alergat. Noi avem colectie de pantaloni rupti in genunchi... copiii nu au chestia aia cu eticheta impusa de imbracaminte. Mie imi place si asa... sunt mai sobri iar fetitele sunt chiar incantate - a mea, cand e eleganta, se raporteaza la mine. E ca si la serviciu, unde nu are legatura tinuta business/office cu cea casual, din timpul liber... ii invata ca se poate si altfel decat in adidasi - ca doar nu toata viata vor sta in haine sport si daca nu-i obisnuiesti de mici, cu atat mai greu e in adolescenta, unde moda primeaza si putini mai respecta chiar si uniforma.
Dezavantajul e cel al cheltuielilor, care cresc simtitor la inceput de an. De multe ori ma intreb cum se descurca unii-altii...
Giulia, cam mult, da!
|
|
| Asa este, si eu ma intreb cum se descurca unii cu cheltuielile. In italia uniforma este universala , cu exceptii unor scoli private , elevii o poarta in scoala primara. Apoi merg imbracati cum vor. Din ce am observat primeaza blugii si treningul , dar asta nu le impiedica pe italience sa devina cele mai elegante femei din lume. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Kali aici ai punctat foarte bine,in legatura cu uniforma.E foarte bine ca se impune.La noi,dupa ce am cumparat uniforma si am dat in jur de 300 ron pe ea,s-a hotarat ca iarna e prea frig,asa ca pot veni in blugi inchisi la culoare ,dar sa aiba esta,camasa si cravata.Asa ca...bani dati degeaba.... Eu mai am de cumparat rechizitele,care-s o nimica toata si inca o camasa si adidasi pentru sala de sport pentru Razvan.Ca pentru in exterior are. Chiar nu stiu cum se descurca altii,cu salariul de bugetar. |
|
| mirela74chris wrote:Kali aici ai punctat foarte bine,in legatura cu uniforma.E foarte bine ca se impune.La noi,dupa ce am cumparat uniforma si am dat in jur de 300 ron pe ea,s-a hotarat ca iarna e prea frig,asa ca pot veni in blugi inchisi la culoare ,dar sa aiba esta,camasa si cravata.Asa ca...bani dati degeaba.... Eu mai am de cumparat rechizitele,care-s o nimica toata si inca o camasa si adidasi pentru sala de sport pentru Razvan.Ca pentru in exterior are. Chiar nu stiu cum se descurca altii,cu salariul de bugetar.
Da, e trist...
La noi nu s-au acceptat blugii, asa ca i-am luat pantaloni de lana si... colanti. Doar spre sfarsitul scolii, tinand cont ca si-a rupt toate perechile de pantaloni la dunga, am rugat-o pe invatatoare - si a acceptat - sa-l lase in blugi. Chiar nu mai avea rost sa-i iau pantaloni pentru 2 sapt. de scoala in conditiile in care nu stiam cat se inalta peste vara! Si tivul se vede urat daca incerci sa-i lungesti dupa...
Bereea, sigur ca eu discut despre Romania si despre mentalitatea/obiceiurile/tinerii de aici.
Italiencele nu stiu cum sunt, ca nu am fost... sper sa ajung cat mai curand ca sa-mi pot da si eu cu parerea. Am luat contact cu ele doar ca turisti, insa sigur ca in vacanta e mai importanta comoditatea decat aspectul deci nu mi-am putut da seama. |
|
| Daca vii ca turist , vei avea de a face tot cu turisti in Italia . Daca vrei sa le vezi cu adevarat cum sunt trebuie sa le vezi in institutii, la locurile de munca.
Curiozitate : invatatoarele cum se imbraca la scoala? |
|
| bereea wrote:Curiozitate : invatatoarele cum se imbraca la scoala?
Ok, un casual - elegant, asa... |
|
| In afara uniformei am cumparat strictul necesar pentru scoala. Ba chiar i-am facut mofturile si i-am luat totul cu Violeta. Desi este in clasa a cinci este tot in scoala primara, va avea aceleasi maestre, probabil cam aceleasi materii....speram intr-un an bun. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Sapt viitoare facem si noi inscrierea la noile scoli.Astia mici au scoala la doi pasi, cea mare, iapa naravasa, o inscriu la scoala catolica sa o vad in uniforma si fara rimel Plus , niscavai lectii de religie nu strica dar I-am zis sa nu le ia prea serios |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Si noi suntem fan Violetta ... dar are tot penru scoala cu Monster High ... sper sa nu vrea acum tot cu Violetta . .
Noi nu mai luam nimic pentru ca am luat tot ce ne trebuie ... I-am luat cizme, balerini, adidasi, pantaloni, palton , gecuta de ploaie , jachetica toamna-primavara, dress-uri , maieute, chilotei ... ce tine de rechizite luam in toamna. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Eu nu am inceput inca sa fac cumparaturile pentru scoala...
Lui Andrei insa va trebui sa ii cumpar o multime de lucruri, pentru ca s-a inaltat vreo 5-6 cm vara asta si nu ii mai vine nimic...
Prin urmare, lista de cumparaturi pentru el contine:
1. Imbracaminte si incaltaminte:
- chilotei - maieuri - sosete - dres alb sau bleumarin - camasi albe cu maneca scurta - 2 buc - camasi albe cu maneca lunga - 3 buc - helanca alba - 2 buc - sacou bleumarin - 1 buc - tricou alb sport - 2 buc - trening sport - 1 buc - adidasi - 1 pereche - pantofi - 1 pereche - ghete - 1 pereche
2. Rechizite
- caiete dictando 48 file - 10 buc (4 romana, 2 engleza, 1 religie, 1 Educatie civica, 1 Educatie pentru sanatate, 1 Educatie tehnologica ) - caiete matematica 48 file - 4 buc - caiet biologie - 1 buc - caiet muzica - 1 buc - bloc de desen - 1 buc - set pensule - acuarele - suport apa - penar utilat (creioane colorate, guma, ascutitoare, creion normal, pic, stilou, pix, carioci, linie, foarfeca, lipici) - hartie glasata - hartie colorata
Ghiozdan nu stiu daca mai luam anul asta, ca mai are 2 functionale din anii trecuti, iar unul aproape ca nu l-a purtat deloc...
|
|
|