Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Chiar daca suna comunist, sunt total de acord cu uniforma si ar trebui chiar personalizata cu numele scolii. Mi-am amintit ca si la noi din motive de siguranta se cere incaltaminte cu degetele acoperite la scoala. De cercei nu stiu, probabil cand va incepe scoala ne vor instrui cu privire la toate. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Ce de conditii aveti voi la gradinita/scoala gratuit. Eu trebuie sa platesc destul de mult sa aiba fiica-mea conditiile voastre. La Miruna cred ca incepe tot pe 1 septembrie anul de gradinita. Intra in grupa mare, dar nu vrea inca sa accepte, si am negociat ca e in "grupa mijlocie-mare" Va trebui sa-i iau un set de carti dupa care sa lucreze, ne spune doamna atunci, cred ca va da ea comanda pt toti. In rest rechizite nu mai duc de acasa, le ofera ei acolo.
Delfinasa, eu ii dadeam Mirunei sarafane de raiat la gradinita, am avut 3 pe care le foloseam, ca uniforma (erau roz si cam aceeasi croiala). A protestat insa fii-mea ca nu vrea numai roz, ci si alte culori, asa ca va trebui sa ii iau 3 culori diferite pt noul an. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| danab wrote:Ce de conditii aveti voi la gradinita/scoala gratuit. Eu trebuie sa platesc destul de mult sa aiba fiica-mea conditiile voastre.
Dana, la gradinita nu e gratuit, cel putin la mine. Si nu ma ascund sa-ti spun ca am inceput sa platesc cate 700 de lire/luna de cand avea 1 an si am ajuns la 850 in ziua de astazi. De abia astept sa inceapa scoala sa ma scap de astfel de plati. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Roxanel wrote:Dana, la gradinita nu e gratuit, cel putin la mine. Si nu ma ascund sa-ti spun ca am inceput sa platesc cate 700 de lire/luna de cand avea 1 an si am ajuns la 850 in ziua de astazi. De abia astept sa inceapa scoala sa ma scap de astfel de plati.
Waw!Asa mult!Cu suma asta iti platesti chiria pe luna! Madalina merge la gradinita de stat si platim 3 lire pe saptamana.Scoala lui Ionut este gratuita,platim doar excursiile (cam 5 lire de excursie).De vreo 3 ori pe an se organizeaza actiuni caritabile sau vanzari de carti in cadrul scoli,iar suma obtinuta intra in fondul scoli. |
|
| Roxanel, chiar ca va usuca taxa la gradinita. La noi incepe cu 2-3-400$/sapt./copil la infants de 3 sapt. (asa mici se primesc aici ca nu prea se dau concedii maternale) si scade cu cat creste copilul, dar adunat pe luna tot aproape de o chirie -mai modesta- platim si noi in prezent. Acum la K platim 150$/sapt full-time si e cea mai ieftina din zona. Sub 170$/sapt. n-am vazut la altele si din cate am vizitat la noi in oras, nu m-a impresionat decat una, dar aia ne cereau si mai mult pe conditii similare ca aici. Noi am platit aici 100$ inregistrarea la inceputul anului scolar, 10$ tricoul gradinitei, 55$ curriculum fees in care au intrat rechizitele pe tot anul scolar si acum dupa terminarea anului scolar ne-au cerut o summer activity fee 55$ in care intra un nou tricou si activitati mai deosebite (au avut magic show, a venit Cenusareasa si i-a pictat de fata si le-a dat diplome de printese, au fost la horse farm la proprietara gradinitei acasa cu autobuzele gradinitei, au water play days de 2 ori/sapt, sapt. trecuta au adus o mini-gradina zoologica volanta, azi au intalnire cu un pirat si-o piratarita si cauta tresures prin gradinita, fac cookies, ma rog, le organizeaza ei niste activitati pe care nu le au in mod normal).
Ingeras, e bine ca aveti optiunea de gradinita de stat gratuita sau aproape gratuita. 3 lire/sapt. e mai mult decat convenabil. La noi exista preKindergarten gratis de la 4 ani numai la unele scoli publice din county numai daca te califici cu salariul mic al familiei. Restul care vor/au nevoie de gradinita, numai privata e disponibila si nu e ieftina deloc.
Dana, mama, la cati bani platim, crede-ma ca se poate mai bine daca le-ar pasa mai mult. Copiii dorm pe jos la gradinitele din Romania? Aici da...au cot beds si dorm direct pe jos...nu le putem da pijamale, ca nu sta nimeni dupa ei, asa ca dorm toti imbracati...Mancarea din gradinitele din Romania e gatita acolo, proaspat, zilnic, din legume naturale? Aici nu, doar incalzita si mananca mai mult junkuri...nici n-au bucatareasa, educatoarele le pun masa si copiii o strang. Te incalzeste atunci ca au toate ustensilele de masa de unica folosinta? Educatoarele din Romania au toate studii de specialitate? Aici nu, li se cere experienta minim 6 luni de lucru in gradinita, rar intalnesti una cu colegiu. Noi am avut noroc anul asta aici la clasa Karinei ca au avut-o pe Ms. Lisa un pedagog extraordinar, scolita, cu experienta, isi pregatea lectiile zilnic ca ma intalneam cu ea in parcare dimineata si era mereu cu geanta pregatita de acasa cu foile de lucru pt. ziua aia, plus ca vedeam la sf. saptamanii dosarul cu activitatile facute. Celelalte 4 educatoare/ajutoare de educatoare pe care le are K nu prea le au cu partea didactica, sunt cam sictirite, plictisite si asa sunt majoritatea de la gradinitele de aici, ca aud in toate partile parinti care se plang si care schimba gradinitele la cateva luni din cauza educatoarelor, a conditiilor, a tratamentului copiilor. Sa-ti spun si cum e la infants. In banii aia nu intra deloc mancare, tu aduci lapte, mancarea pe care-o vrei pt copil -lucru ce e normal dar la cati bani iti cer ar putea sa iti includa un meniu personalizat, nu? Cu tipul de lapte pe care-l bea copilul tau, cu borcanelele preferate (ca aici nu prea stau mamicile sa gateasca, majoritatea iau borcanele)...Se poate daca se vrea, dar astia sunt pusi pe facut profit la greu ca stiu ca are nevoie lumea de ei si ofera servicii cat mai minimale sa nu le sara parintii si autoritatile-n cap. |
|
| Din alte postari intelesesem ca e mai bine decat la gradi de stat din Romania, dar vad ca nu. Eu platesc 200 euro/luna (taxa de gradinita, masa, optionale). Rechizitele, teatrul, gradina botanica sunt gratuite. Educatoarea e absolventa de litere, le preda ea engleza, iar celelalte tot cu diploma sunt (directoarea e stricta la angajare, nu accepta orice si nici persoane care au lucrat in sistemul de stat). Fiecare copil are patutul lui, se schimba in pijamale sub supravegherea educatoarei, la masa sunt maxim doua grupe in camera de masa. Vara asta au avut un proiect aprobat, cu fonduri europene, si au adus o tipa din Hong-kong, vorbitoare nativa de engleza, iar copiii au fost super incantati de ea, iar la Miruna s-a vazut un progres enorm, in vocabular si accent (fiind usor ssita ii e mai usor). |
|
| Tot cat o chirie -in Romania- platiti si voi la gradinita Mirunei, dar macar are parte si de cadre pregatite care fac treaba si de conditii foarte bune de masa, somn si nu mai platiti in plus inregistrari, rechizite, tinute, activitati mai deosebite. La stat e putin din cate stiu (acum 2 ani cand am fost cu K in vacanta in Ro se platea 50 sau 70.000 lei vechi/zi), dar tot e mai bine decat ce ni se ofera noua aici la private. Faceau si aici putina spaniola cu educatoarea in timpul anului scolar (acum sunt considerati in vacanta si nu au lectii, fac crafts, le citesc povesti, mai mult se joaca), dar nu poezii, cantece, doar numarat pana la 10, cuvinte mai comune, sinonime, antonime si intr-un timp au avut o doamna care venea si le preda cateva minute zilnic limbajul semnelor, dar a disparut la un moment dat in timpul anului, n-a mai venit. Faptul ca are educatoarea asta foarte buna la gradinita este o exceptie -si mai e si de culoare, sa vezi si sa nu crezi!- a compensat celelalte minusuri, pe care de altfel toate gradinitele de aici le au. Karina a evoluat foarte mult, stie sa scrie multe cuvinte singura, nu toate corect si le scrie legat-fara pauza intre ele-, dar intelegi ce vrea sa scrie si pentru 4-5 ani sunt uimita, citeste bine carticele de level 1/prelevel1/kindergarten, stie sa recunoasca literele dupa sunete (fonetica e diferita de scriere si am invatat si eu de la ea reguli pe care nu le stiam), a inceput sa adune si sa scada singura, numara pana la 100 fara probleme...Adica e superpregatita de kindergarten d.p.d.v. educational si imi doresc din suflet ca si la Kindergarten sa aiba parte de invatatoare bune...dar de data asta daca nu vom aveam noroc de invatatoare bune, nu putem alege alta scoala, ca apartinem de scoala asta si daca vrem alta, numai privata se poate si costa si mai mult . |
|
| M-am inmuiat vai ce preturi La Madalina nu se doarme,full-time este de la 9:00 la 13:30,papa micul dejun(sper sa pape Madalina,aici clatitele sunt servite dimineata si ei nu-i plac),pranzul,mancare gatita de bucatareasa. La gradinita privata este 5 lire pe zi.
Danab,au conditii bune la gradi!Dai un ban dar se merita.Multe succese printesei In sfarsit mai aud ceva de bine din gradinitele romanesti.Multa prietene s-au plans de conditiile din educatie.
Delfinasa,scump tare si la voi.Felicitari printesei! Si la voi se preda limbajul semnelor si aici la fel,ma intreb la ce foloseste. |
|
| Nu numai ca te ajuta sa interactionezi un om cu dificiente de auz/limbaj (noi am intalnit 2 copii si e greu tare sa nu poti comunica cu ei), dar stii ce bine se castiga daca esti sign language interpret? Poti gasi un job la un tribunal de ex. sau la un post tv, in guvern, la o organizatie de binefacere si esti top-paid . |
|
| delfinasa wrote:Nu numai ca te ajuta sa interactionezi un om cu dificiente de auz/limbaj (noi am intalnit 2 copii si e greu tare sa nu poti comunica cu ei), dar stii ce bine se castiga daca esti sign language interpret? Poti gasi un job la un tribunal de ex. sau la un post tv, in guvern, la o organizatie de binefacere si esti top-paid .
Mai luminat Am vazut la un post TV interpreti .Copii erau fascinati,imi explicau ca ei invata semnele la gradi,scoala. |
|
| Da, platim si se vede rezultatul. Avem posibilitatea sa continuam la scoala primara ce depinde de gradinita asta, cam aceiasi bani, de la 7,30 - 17. Va trebui sa calculam bine, sa vedem daca reusim sa platim, ca vrem sa incepem lucrarile la casa si taxa scoala=rata banca.
Vara se fac si cursuri de inot, vine un instructor si ii invata, au piscinuta lor, doar ca Miruna nu a mai vrut sa intre in apa, ca se uda pe fata si ea detesta asta (e chin si la spalat pe cap din acelasi motiv). Insa ceilalti copii care participa sunt asa incantati si e asa o zarva si o veselie la piscina
Din toamna sper sa vrea sa inceapa pian. |
|
| Danab mult spor cu casa! Era super inotul pentru ea,se dezvolta armonios...eu vreau sa o dau pe Madalina la inot si pe Ionut la tenis,adora tenisul. Lectii de pian i-au amandoi,am o prietena care canta la pian si ii invata,am luat si eu cursuri acum ceva ani.Sper sa-si doreasca si Miruna
|
|
| Delfinasa are dreptate cu dormitul pe jos, junk food, educatoare fara studii si tot asa. Aici este la fel. Va vine sa credeti ca in 3.5 ani de gradinita nu au facut o serbare????? Nimic!!!! Ii invata cantece sa le cante acasa. Nici macar de paste, de craciun, nimic, nimic. Asa ca nu prea se justifica, dupa mine, suma pe care o platesc dar in sfarsit.
Eu la inot nu prea imi vine sa o dau acum, poate pe la 6-7 ani. Pian am avut si fii-mea nu dadea doi bani pe al asa ca l-am dat. Am inscris-o insa la un club de teatru, dans, muzica, toate intr-unul. O sa mearga in fiecare sambata dimineata, numai in perioada trimestrului scolar. Adica in vacante nu merge. Sa vedem ce vedeta fac din ea.
|
|
| Vai Roxanel,sunt uimita de lipsa serbarilor,in UK educatia este cea mai buna.Nu-mi vine sa cred Gradinita are site?Poti sa-mi trimiti site-ul pe PM? Mult succes la club!Cu siguranta ii va placea Am o intrebare:la voi la biblotecile publice se dau cursuri de compus povesti? Am participat la un curs si tare mult mi-a placut. |
|
| ingerash wrote:Vai Roxanel,sunt uimita de lipsa serbarilor,in UK educatia este cea mai buna.Nu-mi vine sa cred Gradinita are site?Poti sa-mi trimiti site-ul pe PM? Mult succes la club!Cu siguranta ii va placea Am o intrebare:la voi la biblotecile publice se dau cursuri de compus povesti? Am participat la un curs si tare mult mi-a placut.
Sincera sa fiu nu prea frecventez biblioteca publica deci nu prea sunt la curent cu noutatile. Stiu ca au ceva activitati dar de povesti nu am auzit. |
|
|