Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| felicitari pentru bebe! ce binecunvantare este un copil!
abia astept si eu sa va dau o veste buna!
sarcina usoara Anka si sa ne tii la curent cu ce mai faci si cum te simti! |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Felicitari iubita.Bebe sanatos.Sarcina usoara! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 3801
| anka78 wrote:Buna fetelor! Am un BB de 6-7 saptamani (doctoru spune 7, dar nu stiu cum calculeaza) si am fost si la prima echo, intravaginala! Ciudat dar, mi-am vazut bobul de mazare1 E superb! Voi repeta echo la 9 sapt si atunci o sa vreau sa-i vad si inimioara! Va pup si va tin la curent cu ce se mai intampla! Felicitari,Anka:801: !Sa ai o sarcina cat mai usoara si un bebe sanatos!Asteptam vesti despre tine si despre sarcina! Te pupam |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna fetelor! VA MULTUMESC PENTRU URARI! SUNTETI SUPER DRAGUTE!
Deocamdata ma simt super, am ceva dureri de cap.....la care kiar nu stiu ce sa iau sau ce sa fac....daca stiti vreun remediu va rog sa-mi spuneti! Pe 19 merg iar la echo si va tin la curent! Va pup si va doresc si voua tot ce e mai bun si frumos! :801: |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cu durerile de cap nu prea ai ce sa faci. Vezi la farmacie daca gasesti ceva medicamente contra durerilor de cap (din plante, ca sa nu afecteze sarcina...eu gasisem ceva contra durerilor de cap, dar nu am mai vazut recent, asa ca nu mai stiu cum se numeste acel medicament...) In rest, cand te doare capul incearca sa mananci ceva si apoi sa tragi un pui de somn. Sanatate! |
|
| mersi KIKI, o sa incerc sa caut ceva prin farmacie, si sa-ti urmez sfatul! azi mi-a fost mai bine, am purtat okelarii mereu (fapt care nu il faceam asa cum trebuie si presupun ca si de la asta), asa cum mi-a prescris medicul oftalmo si vad ca e ok! o sa continui asa. Va tin la curent cu ce mai e nou! Va pup, numai bine si multa sanatate! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Anka,iti doresc numai bine si ai grija de tine! |
|
| Buna fetelor! Tocmai am sosit de la laborator unde mi s-a recoltat o parte de sange pt cateva analize: HIV, Rh...etc si...tocmai am aflat ca am Rh negativ si is foarte ingrijorata! Voiam sa va spun ca am mai avut un avort acum vreo 4-5 ani si....acum chiar sunt rascolita de tot! Nu stiu ce sa fac fetelor! Da-ti-mi un sfat ca sunt terminata!
Va pup si va multumesc!
|
|

| anka78 wrote:Buna fetelor! Tocmai am sosit de la laborator unde mi s-a recoltat o parte de sange pt cateva analize: HIV, Rh...etc si...tocmai am aflat ca am Rh negativ si is foarte ingrijorata! Voiam sa va spun ca am mai avut un avort acum vreo 4-5 ani si....acum chiar sunt rascolita de tot! Nu stiu ce sa fac fetelor! Da-ti-mi un sfat ca sunt terminata! Va pup si va multumesc!
Anka, iubita, nu te nelinisti degeaba. Rh-ul negativ nu iti pune in pericol sarcina daca faci titrul de anticorpi si esti monitorizata permanent de medicul tau. eu am multe prietene care au nascut copii perfect sanatosi desi ele aveau rh negativ. multa sanatate si mergi la medic, spune-i situatia si stai relaxata ca nu e nici un pericol. doar ca trebuie o monitorizare mai indeaproape. |
|
| Multumesc mult pentrui incurajari, dar dupa cum am spus, eu am mai avut o sarcina si am fost chiuretata (avort), atunci nefacandu-mi nimeni nici o injectie, nimic. Am tot auzit ca daca dupa prima sarcina nu ti se face injectia aia (anticorpii respectivi)atunci nu poti face inca un bebe, sau exista riscuri foarte mari. Eu imi doresc din toata inima acest BB si, va rog, inca o data, spunet-imi daca se poate sa merg in continuare cu BBlu meu si sa fie bine, asa cu Rh-ul asta negativ1 Va pup si astept orice fel de raspuns. |
|

| anka78 wrote:Multumesc mult pentrui incurajari, dar dupa cum am spus, eu am mai avut o sarcina si am fost chiuretata (avort), atunci nefacandu-mi nimeni nici o injectie, nimic. Am tot auzit ca daca dupa prima sarcina nu ti se face injectia aia (anticorpii respectivi)atunci nu poti face inca un bebe, sau exista riscuri foarte mari. Eu imi doresc din toata inima acest BB si, va rog, inca o data, spunet-imi daca se poate sa merg in continuare cu BBlu meu si sa fie bine, asa cu Rh-ul asta negativ1 Va pup si astept orice fel de raspuns.
nu stiu ce sa iti spun exact despre acea injectie la avortul pe care l-ai facut... poate ne ajuta fetele care sunt in domeniu (avem asistente si o viitoare dr aici). eu oricum te sfatuiesc calduros sa mergi la medic si sa discuti cu el aceasta pb pt ca el este singurul in masura sa iti spuna ce e de facut.
hai, capul sus, multa incredere si nu te mai agita ca il agiti pe bebe. fuga la dr si sa ne zici si noua! |
|
| anka78 wrote:Multumesc mult pentrui incurajari, dar dupa cum am spus, eu am mai avut o sarcina si am fost chiuretata (avort), atunci nefacandu-mi nimeni nici o injectie, nimic. Am tot auzit ca daca dupa prima sarcina nu ti se face injectia aia (anticorpii respectivi)atunci nu poti face inca un bebe, sau exista riscuri foarte mari. Eu imi doresc din toata inima acest BB si, va rog, inca o data, spunet-imi daca se poate sa merg in continuare cu BBlu meu si sa fie bine, asa cu Rh-ul asta negativ1 Va pup si astept orice fel de raspuns.
In primul rand trebuie sa isi faca si sotul testul de RH. daca iese negativ nu conteaza cate sarcini ai avut inainte pt ca nu afecteaza cu nimic copilul. Daca e Rh pozitiv atunci conteaza a cata sarcina este cu nepotrivire, adica daca prima sarcina n-a fost cu aceeasi persoana(taticul de acum) atunci sarcina asta se va dezvolta in mod normal ca si cand ar fi prima si nu conteaza daca ti s-au facut atunci sau nu anticorpi.
Mergi la doctorul tau ginecolog si discuta cu el toate aspectele care te nedumeresc. El este cel mai in masura sa te lamureasca.
Ps. Am o prietena care are Rh neg iar sotul rh poz. Au doi copii deja majori. Nu s-a ocupat nimeni pe vremea aia sa ii faca injectii sau altceva. Mai mult daca ar fi stiut de a doaua sarcina poate ca n-ar fi lasat-o sa o pastreze. Al doilea copil are doar o usoara dislexie care e posibil sa fi aparut si pt ca nu s-a ocupat nimeni de el in scoala primara(sa-l puna sa citeasca, lectii, etc) in rest este perfect sanatos. Daca nu imi spunea prietena de rh-ul neg nici n-as fi banuit. Asa ca relaxeaza-te, exista si cazuri fericite, iar astazi se cunosc mult mai multe. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Anka, referitor la rh negativ, exista Rhogamul...asta ar fi trebuit sa ti se faca atunci cand ai facut chiuretajul...acest rhogam, in caz ca bebe are rh pozitiv, impiedica sistemul tau imunitar de a produce anticorpi contra celulelor rh pozitive ale bebelui...eu am rh negativ si parca in saptamana 27-28 de sarcina am facut aceasta imunoglobulina rh, e o injectie ce se face in brat...am avut sarcina normala, fara probleme, si fii-mea e perfect sanatoasa, are tot rh negativ ca mine si grupa 0 ca taica-su...pentru ca bebelusa a avut rh negativ ca si mine, nu mi s-a mai repetat rhogamul dupa nastere, deoarece el este obligatoriu administrat daca bebe are rh pozitiv...aici nu iau proba de sange si de la tata pentru stabilirea rh-ului, ci numai mamei (asta ca sa se asigure doctorii, pentru ca viitoarea mamica poate fi sau nu sigura cine este viitorul tatic), deci noi nu stim nici acum ce rh are tati ...cel mai bine vorbesti cu doctorul si-i spui ca nu ti s-a administrat rhogamul anterior si el stie ce are de facut...sau ia legatura cu doctorul care te-a chiuretat si intreaba-l daca ti-a facut rhogamul, el stie cel mai bine si apoi discuti cu actualul doctor...sarcina usoara si sanatoasa si nu te ingrijora prea tare!
Daca stii engleza, citeste aici despre acest rhogam: http://www.rhogam.com/English/Patients/aboutPatientsRhogam.aspx |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| sora sotului meu are rh negativ. are 2 fetite superbe, perfect sanatoase. pt ca la prima sarcina nu prea a trecut pe la medic, decat in ultima luna habar nu a avut de rh. a aflat doar cand s-a internat pentru nastere. imunizarea nu a facut-o pentru ca se face contra cost si era destul de scumpa pe atunci si la vremea aceea ea nu mai concepea mental ca o sa mai faca vreun bb, asa ca a renuntat. la a doua sarcina a fost urmarita indeaproape. acum locuieste in Italia, nu as putea sa va dau amanunte pentru ca nu stiu, doar ca bb este sanatoasa si nu au fost absolut deloc probleme. a nascut natural, fetitele avand prima 3,900 si adoua 3,700. a doua fetita a nascuto la 32 ani. |
|
| Fetelor, va multumesc tare mult pentru vesti si linistea care mi-ati dat-o! Ma rog la Dumnezeu sa ma ajute si sa imi dea putere sa am un BB sanatos si voios si sa pot trece cu bine peste sarcina! Multumesc inca o data si va doresc si voua toate bunele din lume si multa sanatate! Cu drag, Anka |
|
|