Prea mult lapte pe zi?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
lori16ro
Scris: Monday, September 11, 2006 7:50 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
Parerea mea este sa dati lapte copiilor cit le place si cit vor, eu cred ca e sanatos, mai ales cel de vaca.
Ale mele cum au terminat cu biberonul au terminat -o si cu laptele, iar acum la 10 ani maninca foarte putin si ala cu cereale.....banghead ( 1 l la 2 copii pe saptamina..... e foarte putin, noroc ca le mai da la scoala si se iau cu celalti copii).
sousourel
Scris: Sunday, September 24, 2006 1:16 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Atenti la consumul prea mare de lapte! In special la copilul mic. Laptele este un aliment foarte satios care alunga senzatia de foame si se consuma mult mai usor decat alimentele care trebuie mestecate. In perioadele mai dificile (boli, eruptie dentara) copilul poate ajunge sa refuze hrana si sa prefere produsele lactate. Totusi, nu este indicat deoarece aportul crescut de calciu duce la scaderae rezervelor de fier si deci la anemiere si alte reactii secundare.
mihaela75
Scris: Monday, September 25, 2006 1:35 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Dar eu oare ce ma fac ...am observat ca de cand ii dau mancarica laptele meu nu mai e asa de solicitatuffDe multe ori plange la san si cum ii arat borcanelul rade cu gura pana la urechi si plescaie.Noroc ca se scoala noaptea destul de des si asa mai bagam cateva supturi.Nu credeam ca o sa ajung sa ma bucur ca ma trezeste noaptea nervi
TatyKS
Scris: Monday, September 25, 2006 9:36 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Ieri, Karina nu a mancat nimic in afara de laptebanghead , efevtiv mi-a refuzat orice mancare. Si nu doar ca n-a mancat mancare, dar a mancat doar la 7.30 dimineata 250 ml, la 15 250 ml si seara la 9 250 ml gris cu lapte. Mi se pare foarte putin, fata de cat manca ea normal- de 3 mese solide /zi.plans
sousourel
Scris: Monday, September 25, 2006 9:10 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Off. mai Taty!pale VA dorim multa sanatate si pofta de mancare si tie, multa, multa rabdare cu papica. Asa sunt bb-ii mai mari, tareeeee mofturosi.
Anca
Scris: Tuesday, September 26, 2006 11:03 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/26/2006
Sa nu uitam ca laptele nu este un simplu lichid, el este un aliment ce contine grasimi si care da senzatie de satietate, in detrimentul mancarii solide care isi are rolul ei bine stabilit in alimentatia copiilor. Si eu stiam ca si Stele ca ratia de laptic de la 6 luni trebuie sa fie undeva in jurul a 500 ml pe zi. Si daca s-a amintit de vechea polemica lapte vaca natur vs lapte punga, eu votez ambele, pentru ca si laptele de cumparat e la fel de natural, doar ca e normalizat, adica e adus la un anumit nivel de grasimi, si e pasteurizat, dar eu tot il fierb.
danab
Scris: Wednesday, September 27, 2006 9:03 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Anca wrote:
Sa nu uitam ca laptele nu este un simplu lichid, el este un aliment ce contine grasimi si care da senzatie de satietate, in detrimentul mancarii solide care isi are rolul ei bine stabilit in alimentatia copiilor. Si eu stiam ca si Stele ca ratia de laptic de la 6 luni trebuie sa fie undeva in jurul a 500 ml pe zi. Si daca s-a amintit de vechea polemica lapte vaca natur vs lapte punga, eu votez ambele, pentru ca si laptele de cumparat e la fel de natural, doar ca e normalizat, adica e adus la un anumit nivel de grasimi, si e pasteurizat, dar eu tot il fierb.

Miru papa cam 500 - 600 ml pe zi, si a reinceput sa pape si alimente solide. Ea s-a intarcat pe la 5 luni jumatate, dar la cat de putin papa de la san, a fost mai bine. Reuseam sa-i dau sa pape cam 100 ml/masa de 3 - 4 ori pe zi, ceea ce era destul de putin.

Cat despre laptele de vaca, cel direct de la sursa e destul de greu pt copiii pana in 3 ani, asa ca vom apela la cel tratat UHT dupa ce scapam de formula.
Miri
Scris: Wednesday, September 27, 2006 10:17 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Sara mai maninca lapte doar daca e amestecat cu cereale sau cu gris.In total, in 24 de ore, papa maxim 500 ml.lapte, laptele reprezentind prima si ultima masa a zilei.
Kiki
Scris: Wednesday, September 27, 2006 10:28 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Noi 480 in zilele bune. In zilele proaste, daca mancam 250 e bine.
Nu papam gris si nici cereale. Doar lapte simplu!
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, September 27, 2006 2:02 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Numai eu ma chinui sa-i dau cate 450 ml de lapte in fiecare zi? Daca nu bea cantitatea asta, prefer sa ii tai o masa si sa stiu ca bea lapte. Si asta dupa ce m-am certat cu un pediatru care nu intelegea acum o luna si ceva ca Tudor nu poate bea 700 ml, atat cat se spune ca ar trebui la 8 luni!
delfinasa
Scris: Wednesday, September 27, 2006 3:44 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
what pai fii-mea n-a baut niciodata 700ml lapte/zi...pediatrul ala are impresia ca bebeii de 8 luni mananca numai lapte simplu?fool...nu stiu cat lapte bea fii-mea ca inca se lupta cu tzitzi si nu accepta deloc alt lapte simplu, dar combinat cu biscuiti, cereale, gris, orez mananca foarte bine...pediatrul ala nu stie ca vitaminele, mineralele si proteinele lactice pot veni si din alte surse derivate: branza, iaurt, crema de branza etc. si nu trebuie sa fortezi copilul sa bea lapte simplu? Eu zic sa nu-i sari nici o masa pentru lapte, dar sa ai grija ca per ansamblu, in fiecare zi sa manance suficiente lactate sa-i completeze necesarul de lapte.
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, September 28, 2006 7:13 AM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Multumesc, Delfinasa! Daca ar fi dupa el, ar papa numai 300 ml lapte pe zi, iar pe langa asta, branza de vaci dimineata si un iaurt cu cereale seara. Oare e suficient?
solomon gabriela
Scris: Thursday, September 28, 2006 7:20 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/12/2006
Roxi bea dimineata 300ml si seara alte 300ml(si parca ar mai vrea).
La biberonul de seara nici nu apuc sa o vad cand il bea(parca ar fi sparta sticlutarassi curge pe alaturi)
Miri
Scris: Thursday, September 28, 2006 9:35 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Lenus, eu cred ca fiecare copil are ritmul lui, nu poti sa generalizezi!Dupa virsta de 10 luni, copiilor le este suficient 400-500 ml.lapte zilnic, asa ca eu zic sa nu-ti faci probleme!pupici
Ely
Scris: Thursday, September 28, 2006 7:05 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Avem 3 mese pe zi de lapte si bea in jur de 600 ml.Pana acum o saptamana am papat doar lapte simplu fara gris sau cereale acum am inceput sa papam seara lapte cu gris si de aseara am inceput cu cereale sa le mai schimbam pentru ca nu a luat bine in greutate.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.