Prea mult lapte pe zi?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, August 27, 2006 7:47 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Alice e innebunita dupa laptele dulce si bea cam 1 litru de lapte pe zi. E mult, e putin? E bine, e rau?
Alina
Scris: Sunday, August 27, 2006 8:39 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Laptele este un produs foarte valoros, o sursa importanta de vitamine si minerale, in special de calciu. Rolul sau in sanatatea sistemului osos si a dintilor este recunoscut de multa vreme.
Dar un consum de lapte in exces poate duce la obezitate. Fiind un produs animal are grasimi animale, deci si nivelul colesterolului poate creste.
Deci, parerea mea e ca e cam mult lapte pentru Alice.
AdrianaC
Scris: Sunday, August 27, 2006 9:07 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Catincuta cat laptic bea zilnic?
Anaida
Scris: Sunday, August 27, 2006 10:21 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Eu cred ca ar trebui sa bea cel mult 500ml...Razvan cam atat bea, rareori depaseste si sunt si zile i care consuma mai putine lactate.
Alina
Scris: Monday, August 28, 2006 8:38 AM
Nivel

AdrianaC wrote:
Catincuta cat laptic bea zilnic?

Catincuta bea maxim 500 ml de lapte / zi; de ele mai multe ori ii dau fie dimineata, fie seara., rareori de doua ori pe zi.
fdianamaria
Scris: Monday, August 28, 2006 11:32 AM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Laptele duce la obezitate???????????? Mi se pare cam ciudat...
Am multe cunostinte care beau foarte mult lapte zilnic si nu sunt grase (ma refer la copii, desigur). In plus, laptele de cumparat poate avea diferita grade de grasime. Cel de 0,1 pana la 0, 8 e la fel ca apa. Ce ar putea fi rau in a bea mai mult ???
Alina
Scris: Monday, August 28, 2006 12:20 PM
Nivel

fdianamaria wrote:
Laptele duce la obezitate???????????? Mi se pare cam ciudat...
Am multe cunostinte care beau foarte mult lapte zilnic si nu sunt grase (ma refer la copii, desigur). In plus, laptele de cumparat poate avea diferita grade de grasime. Cel de 0,1 pana la 0, 8 e la fel ca apa. Ce ar putea fi rau in a bea mai mult ???

Lucrurile acestea mi le-a spus medicul pediatru care a vazut o multime de copii, ultimul fiind de 18 ani, cu o greutate mult peste normal, mananca, in primul rand mult, iar drept desert bea doua cani de lapte, zilnic, la fiecare masa.
Odata ce e bogat in grasimi, cu siguranta creste numarul de lipide si totodata colesterolul, lucruri care in timp pot conduce la obezitate.
Si ceea ce mi-a mai spus este (am mai scris pe undeva) ca laptele de vacaeste pentru puiul ei, nu pentru om.
Asta este pararea mea, fiecare face cum doreste, eu mi-am exprimat o parere.
Maria & Mario
Scris: Monday, August 28, 2006 6:05 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Maria mea bea 350 ml de lapte pe zi. Pana saptamana trecuta beea 600 ml dar a venit health visitor si a zis ca din cauza ca bea lapte mult are sentimentul de satietate si de asta nu mananca 3 mese solide pe zi. si sa ii scot din 4 sticluze de lapte pe zi doua, sa ramana doar cele de dimineata si seara. Cine o mai intelege ...... nu stiu. Ideea e ca acum parca mananca mai bine mancarea solida. De luat in greutate ??? nu stiu Daca are 8 kg e bine. e firava toata dar consuma energie la greu. in Ro sigur imi spuneau ca e subnutrita ! Analizele sunt toate bune, asa ca.....
papusa
Scris: Monday, August 28, 2006 9:17 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 7/13/2006
Si la baietii mei a fost o perioada cand consumau 2l de lapte pe zi,acum beau ceva mai putin.Stiu ca nu-i asa de bine,mai ales ca e lapte de tara,dar daca soacra mea are vaca,ce sa fac?
Inainte le faceam numai cu cacao Nesquik,insa de la o vreme incoace prefera si cu cereale.
Ce-as putea face,sa refuz laptele de la soacra si sa le cumpar din cel degresat?
mihaela75
Scris: Monday, August 28, 2006 9:54 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
papusa wrote:
Ce-as putea face,sa refuz laptele de la soacra si sa le cumpar din cel degresat?

Nu-mi vine sa cred...cum sa refuzi laptele soacrei?Da-mi-o mie pe soacra ta...cu tot cu vaca,daca tie nu-ti trebuieras eu de cand ma chinui sa gasesc un taran( aici mai smecher, sunt fermierisic ) sa iau si eu lapte adevaratplans plans
fdianamaria
Scris: Tuesday, August 29, 2006 6:43 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
si eu ma abonez la primit soacra cu vaca cu tot sic ...habar n-aveti ce diferenta e intre un pui crescut cu lapte de cumparat si unul cu lapte direct de la sursa
papusa
Scris: Thursday, August 31, 2006 2:25 PM
Nivel

Cred ca parerile sunt impartite,sunt sigura ca sunt mamici care-ar spune ca nu ar da lapte de vaca la copilasii lor,chiar si medicul spune ca e prea gras acesta si-l recomanda pe cel din magazin care e degresat.
Alina
Scris: Thursday, August 31, 2006 2:58 PM
Nivel

papusa wrote:
Cred ca parerile sunt impartite,sunt sigura ca sunt mamici care-ar spune ca nu ar da lapte de vaca la copilasii lor,chiar si medicul spune ca e prea gras acesta si-l recomanda pe cel din magazin care e degresat.

Eu sunt una dintre acele mamici. Copiilor mei nu le-am dat si nu le voi da niciodata.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, August 31, 2006 4:01 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Daca dupa varsta de 6 luni ratia de lapte a copilului trebuie sa scada la maxim 500 ml/zi, eu cred ca la 5 anisori e cam mult lapte in 24 de ore.Poate niste analize medicale vor scoate la iveala o carenta de calciu care ar trebui suplinita prin administrarea de calciu sub o alta forma.
papusa
Scris: Sunday, September 10, 2006 8:39 AM
Nivel

Le-am facut analizele baietilor si le-a iesit ca au lamblia,in acest caz mai au voie de lactate?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.