Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Am decis sa deschid acest topic, pentru a va impartasi reteta de praline incercata de mine a vestitelor Baci Erpugina.
Ingrediente pentru ~26 de praline: 100 gr ciocolata cu lapte 200 gr ciocolata de masa (eu am folosit tot cu lapte) 20 gr unt 100 gr Nutella 100 gr Alune maruntite 26 de alune intregi. Mod de preparare: Intr-o cratita mica de inox punem la topit ciocolata cu lapte si untul. Intr-un castron se amesteca nutella cu alunele, dupa care se adauga ciocolata topita. Crema astfel rezultata se da la frigider pentru 15 minute. Dupa 15 minute se scoate si se incepe a pregati pralinele in forma dorita asezandu-se pe o foia de gatit. Le bagam din nou la frigider pentru 30 minute, timp in care topim ciocolata de masa a Bain-marin pentru a introduce pralinele in ea. Dupa decorarea pralinelor cu ciocolata topita se dau la frigider pentru 1 ora. Pofta buna.
 |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Waw!Super arata ca de cofetarie !Mami esti tare priceputa ! |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Mami_de_gemeni wrote:Am decis sa deschid acest topic, pentru a va impartasi reteta de praline incercata de mine a vestitelor Baci Erpugina. Ingrediente pentru ~26 de praline: 100 gr ciocolata cu lapte 200 gr ciocolata de masa (eu am folosit tot cu lapte) 20 gr unt 100 gr Nutella 100 gr Alune maruntite 26 de alune intregi. Mod de preparare: Intr-o cratita mica de inox punem la topit ciocolata cu lapte si untul. Intr-un castron se amesteca nutella cu alunele, dupa care se adauga ciocolata topita. Crema astfel rezultata se da la frigider pentru 15 minute. Dupa 15 minute se scoate si se incepe a pregati pralinele in forma dorita asezandu-se pe o foia de gatit. Le bagam din nou la frigider pentru 30 minute, timp in care topim ciocolata de masa a Bain-marin pentru a introduce pralinele in ea. Dupa decorarea pralinelor cu ciocolata topita se dau la frigider pentru 1 ora. Pofta buna.  Vai de mine!!!mi-e rau de pofta!!si-s la regim!cred ca trebuiesti banata pt reteta asta |

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Woow, arata foarte bine Buone tare peruginile astea, imi cumpar si eu din cand in cand |

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Mami_de_gemeni wrote:Eu nu le gasesc des in hipermarket si am decis sa ii fac sotului o supriza dulce chiar de ziua indragostitilor, 14 februarie.
Foarte frumos din partea ta! La noi se gasesc peste tot ca doar sunt italiene.Cateodata ii strecor si eu sotului cate una (cumparata bineinteles) in buzunar.Si primesc inapoi un...bacio |