Prajiturile copilariei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mikaela
Scris: Thursday, September 13, 2012 4:56 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Aaaaa, ce citesc eu pe aici...mama facea de Craciun turte cu julfa, un deliciu delicios, acum stau si salivez cu gandul la turte angel Ma apuc iar de intors netul si tara sa vad unde si daca gasesc julfahohot fool

mikaela
Scris: Thursday, September 13, 2012 5:05 AM
Nivel

Reteta de nuci a mamei mele... La cererea Brandusei computerlove

3 oua
250 gr zahar pudra
2 pachete unt (margarina) - eu nu folosesc margarina
1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet (amoniacul este bicarbonatul de amoniu)
faina cat cuprinde ( aprox. 1 kg)
1 varf cutit cacao

Se freaca zaharul cu untul, se adauga ouale si amoniacul stins, putina sare si faina cat cuprinde.
Se face aluatul cu 1-2 zile inainte de servire, trebuie sa se inmoaie cu crema. Le faci bilute si le coci in forma. Crema dupa preferinte, mie imi place ceva care contine nuci si cacao, se lipesc si mai bine.

mikaela
Scris: Thursday, September 13, 2012 5:23 AM
Nivel

mikaela wrote:
Aaaaa, ce citesc eu pe aici...mama facea de Craciun turte cu julfa, un deliciu delicios, acum stau si salivez cu gandul la turte angel Ma apuc iar de intors netul si tara sa vad unde si daca gasesc julfahohot fool

Aoleoo, pai la o prima vedere, julfa e canepa...seminte de canepa, adikalea canabis. Habar n-aveam, credeam ca-i ceva asa special, traditional, cum e mamaliga si jumerile hohot hohot Ma baga astia in puscarie, o sa-mi iasa turtele si pe gura si pe cealalata parte alcool hohot Auzi ce mancam noi puradeii, sa le zic la astia ca mama imi dadea turte cu canabis o cauta Interpolu' alcool angel Nah, si acum intrebare intrebatoare, unde gasesc eu canabis pt turte, nu de tras pe nas sau mai stiu eu pe unde, huh?? alcool chitara hohot Raman cu doru' ...unde-i emoticonu' ala de saliveaza?? hohot
bereea
Scris: Thursday, September 13, 2012 9:04 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
mikaela wrote:

3 oua
250 gr zahar pudra
1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet (amoniacul este bicarbonatul de amoniu)
1 varf cutit cacao

Se freaca zaharul cu untul, se adauga ouale si amoniacul stins, putina sare si faina cat cuprinde.
Se face aluatul cu 1-2 zile inainte de servire, trebuie sa se inmoaie cu crema. Le faci bilute si le coci in forma. Crema dupa preferinte, mie imi place ceva care contine nuci si cacao, se lipesc si mai bine.

Multumesc mult, multcomputerlove
mikaela
Scris: Wednesday, October 24, 2012 5:52 PM
Nivel

Zilele astea vreau sa fac saratele, are cineva o reteta buuunnaa si sarata si usoara si fara bors, ca din ala nu am mai umplut de-o vesnicie?angel
bereea
Scris: Friday, January 10, 2014 9:51 AM
Nivel

mikaela wrote:

3 oua
250 gr zahar pudra
1 varf cutit cacao

Am facut nuci dupa reteta Mikaelei.Nu e prima data , dar mi-au ieisit mai bune ca data trecuta.Am stat foarte atenta la pus faina, nu cred ca am depasit 800 d egrame.Au iesit atat de fragede!Le-am umplu cu serbet de trandafiri, cu crema de mascarpone + ciocolata de lapte + nuci si cu crema de mascarpone + ciocolata fondente + nuci.Ultima crema e preferata mea.

img

Mikaela, multumesc inca o data pentru retetaCheek Kiss
Eileen
Scris: Friday, January 10, 2014 9:52 AM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
essen Am furat si eu una de acolo...ma duc sa o beau cu cafea !
SI mie imi plac foarte mult . Am facut de sarbatori la mama , sunt foarte bune dar sunt migaloase si le papi repede !
bereea
Scris: Friday, January 10, 2014 10:02 AM
Nivel

Da, mi-au iesit extrem de multe.Inca mai am de umplut.M-a ajutat Alessandra, ea facea bilutele, ea intorcea forma pe aragaz...are mama gospodina! Nici nu m-am gandit ca nu-si va pierde rabdarea, dar ii parea rau cand am terminat de facut.
TatyKS
Scris: Friday, January 10, 2014 10:34 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Imi plac la nebunie nucile , dar nu am forma speciala, cum avea mama cand eram mica uff .

Eu am facut marti, bilute de biscuiti cu visine din visinata bounce .

TatyKS attached the following image(s):
iphone 588.jpg

bereea
Scris: Friday, January 10, 2014 10:35 AM
Nivel

Taty, eu mi-am "ordinat" forma la nsite tigani care fac ceaune.Au fost de cuvant si mi-au facut-o.
TatyKS
Scris: Friday, January 10, 2014 10:53 AM
Nivel

bereea wrote:
Taty, eu mi-am "ordinat" forma la nsite tigani care fac ceaune.Au fost de cuvant si mi-au facut-o.

ras te-ai descurcat
bereea
Scris: Friday, January 10, 2014 10:56 AM
Nivel

taty wrote:

Eu am facut marti, bilute de biscuiti cu visine din visinata bounce .

Reteta , te rog!Cheek Kiss
giulia_mamik
Scris: Friday, January 10, 2014 12:01 PM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
Bereea,mi ai amintit de copilarie!Uoff,ce n as da sa ma intorc o zi in trecut!Arata foarte apetisant nucile tale!computerlove
Taty,delicioase bilutele taleessen !Cred ca e reteta de la salam de biscuiti,nu?
TatyKS
Scris: Friday, January 10, 2014 12:23 PM
Nivel

Bilute de biscuiti :

- 300 g zahar
- 2 pahare de apa
- 2 linguri cu varf de cacao
- 150 g unt
- 500 g biscuiti
- 1 fiola esenta de rom
- 2 plicuri zahar vanilat
- nuca de cocos
- 1 mana de nuci pisate
- visine din visinata sau compot daca nu aveti.

Se macina biscuitii, se pun intr-un vas unde se amesteca cu cacao, vanilia si nuca.
Zaharul se pune la fiert cu apa pana se face un sirop mai grosut, dupa care oprim focul si adaugam untul pana se topeste.
Siropul se toarna caldut peste biscuiti,se pune romul si amestecam .
Se modeleaza bilute mici simple sau cu visine in interior, dupa care se tavalesc dupa gust prin nuca de cocos, cacao sau nuca macinata.

Sa aveti spor. pupici

Pupici Giulia, Bere pupici
roxinthya
Scris: Friday, January 10, 2014 12:36 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Vai de pul meu ce bine arata!!!love love
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.