Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Aaaaa, ce citesc eu pe aici...mama facea de Craciun turte cu julfa, un deliciu delicios, acum stau si salivez cu gandul la turte Ma apuc iar de intors netul si tara sa vad unde si daca gasesc julfa
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Reteta de nuci a mamei mele... La cererea Brandusei
3 oua 250 gr zahar pudra 2 pachete unt (margarina) - eu nu folosesc margarina 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet (amoniacul este bicarbonatul de amoniu) faina cat cuprinde ( aprox. 1 kg) 1 varf cutit cacao
Se freaca zaharul cu untul, se adauga ouale si amoniacul stins, putina sare si faina cat cuprinde. Se face aluatul cu 1-2 zile inainte de servire, trebuie sa se inmoaie cu crema. Le faci bilute si le coci in forma. Crema dupa preferinte, mie imi place ceva care contine nuci si cacao, se lipesc si mai bine.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| mikaela wrote:Aaaaa, ce citesc eu pe aici...mama facea de Craciun turte cu julfa, un deliciu delicios, acum stau si salivez cu gandul la turte Ma apuc iar de intors netul si tara sa vad unde si daca gasesc julfa
Aoleoo, pai la o prima vedere, julfa e canepa...seminte de canepa, adikalea canabis. Habar n-aveam, credeam ca-i ceva asa special, traditional, cum e mamaliga si jumerile Ma baga astia in puscarie, o sa-mi iasa turtele si pe gura si pe cealalata parte Auzi ce mancam noi puradeii, sa le zic la astia ca mama imi dadea turte cu canabis o cauta Interpolu' Nah, si acum intrebare intrebatoare, unde gasesc eu canabis pt turte, nu de tras pe nas sau mai stiu eu pe unde, huh?? Raman cu doru' ...unde-i emoticonu' ala de saliveaza?? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| mikaela wrote:Reteta de nuci a mamei mele... La cererea Brandusei 3 oua 250 gr zahar pudra 2 pachete unt (margarina) - eu nu folosesc margarina 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet (amoniacul este bicarbonatul de amoniu) faina cat cuprinde ( aprox. 1 kg) 1 varf cutit cacao Se freaca zaharul cu untul, se adauga ouale si amoniacul stins, putina sare si faina cat cuprinde. Se face aluatul cu 1-2 zile inainte de servire, trebuie sa se inmoaie cu crema. Le faci bilute si le coci in forma. Crema dupa preferinte, mie imi place ceva care contine nuci si cacao, se lipesc si mai bine.
Multumesc mult, mult |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Zilele astea vreau sa fac saratele, are cineva o reteta buuunnaa si sarata si usoara si fara bors, ca din ala nu am mai umplut de-o vesnicie? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| mikaela wrote:Reteta de nuci a mamei mele... La cererea Brandusei 3 oua 250 gr zahar pudra 2 pachete unt (margarina) - eu nu folosesc margarina 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet (amoniacul este bicarbonatul de amoniu) faina cat cuprinde ( aprox. 1 kg) 1 varf cutit cacao Se freaca zaharul cu untul, se adauga ouale si amoniacul stins, putina sare si faina cat cuprinde. Se face aluatul cu 1-2 zile inainte de servire, trebuie sa se inmoaie cu crema. Le faci bilute si le coci in forma. Crema dupa preferinte, mie imi place ceva care contine nuci si cacao, se lipesc si mai bine.
Am facut nuci dupa reteta Mikaelei.Nu e prima data , dar mi-au ieisit mai bune ca data trecuta.Am stat foarte atenta la pus faina, nu cred ca am depasit 800 d egrame.Au iesit atat de fragede!Le-am umplu cu serbet de trandafiri, cu crema de mascarpone + ciocolata de lapte + nuci si cu crema de mascarpone + ciocolata fondente + nuci.Ultima crema e preferata mea.
Mikaela, multumesc inca o data pentru reteta |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Am furat si eu una de acolo...ma duc sa o beau cu cafea ! SI mie imi plac foarte mult . Am facut de sarbatori la mama , sunt foarte bune dar sunt migaloase si le papi repede ! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Da, mi-au iesit extrem de multe.Inca mai am de umplut.M-a ajutat Alessandra, ea facea bilutele, ea intorcea forma pe aragaz...are mama gospodina! Nici nu m-am gandit ca nu-si va pierde rabdarea, dar ii parea rau cand am terminat de facut. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Imi plac la nebunie nucile , dar nu am forma speciala, cum avea mama cand eram mica .
Eu am facut marti, bilute de biscuiti cu visine din visinata . TatyKS attached the following image(s):
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Taty, eu mi-am "ordinat" forma la nsite tigani care fac ceaune.Au fost de cuvant si mi-au facut-o. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| bereea wrote:Taty, eu mi-am "ordinat" forma la nsite tigani care fac ceaune.Au fost de cuvant si mi-au facut-o.
te-ai descurcat |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| taty wrote:Eu am facut marti, bilute de biscuiti cu visine din visinata .
Reteta , te rog! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Bereea,mi ai amintit de copilarie!Uoff,ce n as da sa ma intorc o zi in trecut!Arata foarte apetisant nucile tale! Taty,delicioase bilutele tale !Cred ca e reteta de la salam de biscuiti,nu? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
|
Bilute de biscuiti :
- 300 g zahar - 2 pahare de apa - 2 linguri cu varf de cacao - 150 g unt - 500 g biscuiti - 1 fiola esenta de rom - 2 plicuri zahar vanilat - nuca de cocos - 1 mana de nuci pisate - visine din visinata sau compot daca nu aveti.
Se macina biscuitii, se pun intr-un vas unde se amesteca cu cacao, vanilia si nuca. Zaharul se pune la fiert cu apa pana se face un sirop mai grosut, dupa care oprim focul si adaugam untul pana se topeste. Siropul se toarna caldut peste biscuiti,se pune romul si amestecam . Se modeleaza bilute mici simple sau cu visine in interior, dupa care se tavalesc dupa gust prin nuca de cocos, cacao sau nuca macinata.
Sa aveti spor.
Pupici Giulia, Bere |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Vai de pul meu ce bine arata!!! |
|
|