Prajituri, placinte, tarte...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
crinutza77777
Scris: Tuesday, April 5, 2011 9:28 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/1/2009
Uite Raly reteta cat de cat,si daca n-ai chef de facut ,zilele astea fac eu din nou ca-i foarte cerut asa ca te astept si pe tinepupici
-biscuiti populari cam 800g
-lapte apr.600ml
-vreo 10 cuburi de rahat
-o mana de stafide si una de nuci
-100-150g margarina unirea pentru prajituri
-1 zahar van. si o esenta de rom
-!00-150g zahar
-cacao
Biscuitii se faramiteaza, laptele se incalzeste impreuna cu zaharul si margarina,dupa care se toarna incet peste biscuiti si se amesteca si restul ingredientelor.Eu l-am pus in folie de prospetime si s-a aranjat foarte frumos.Pofta buna!
Si eu astept reteta de savarinepupici
jana2011
Scris: Tuesday, April 5, 2011 11:09 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Un desert al copilariei – gogosi pufoase:

Ingrediente:
* faina- 500 gr.,
* drojdie- 25. gr. (un cubulet de drojdie proaspata),
* lapte – 150 ml,
* zahar – 70 gr. ,
* oua- 2 buc.,
* esenta de rom- o lingurita,
* ulei- 100 gr.,
* esenta de vanilie- o lingurita,
* coaja de la jumatate de lamaie,
* un varf de cutit cu sare,
* ulei pentru prajit – 100 gr.,
* zahar vanilat pentru decor.

Instructiuni:
1. Primul pas ar fi pregatirea aluatului pentru dospit. Punem laptele la incalzit, sa fie caldut la atingere. Luam drojdia si o pasam cu furculita, turnam jumatate din cantitatea de lapte si 3 linguri de faina. Amestam totul bine si incet. Lasam la dospit timp de jumatate de ora la un loc cald, acoperit cu un prosop peste recipient.
2. Intr-o cratita punem laptele ramas, sau il lasam in aceasi daca este destul de incapatoare, zaharul, ouale, esentele de rom si vanilie, un varf cutit de sare, 20 gr. de ulei, coaja rasa de la lamaie si dam la un foc mic pana se incalzeste. Intr-un recipient destul de incapator punem compozitia incalzita, drojdia dospita, iar spre final se adauga si faina treptat, pana se formeaza aluatul. Aluatul este bun in momentul cand de abia se prinde de maini. Atunci il scoatem din recipient si pe o suprafata curata turnam o lingura de ulei si incepem sa framantam. Asa cate un pic se pe mai toarne din uleiul ramas si se framanta bine in continuare. Cand aluatul este bine legat, punem la loc in recipient si mai lasam inca o ora de dospit.
3. Scoatem coca si intindem din ea o foaie de aproximativ 1 cm. grosime. Luam o forma (eu am facut modelele cu o canita mica de cafea) si apasam pe aluat bine cu ea, pana se formeaza cerculete. Indepartam aluatul ramas si modelam niste mingi din ele. Vor fi si ele bune la gatit. Toate gogosile facute se lasa aprox. inca 10 min. ca sa mai creasca putin.
4. In acest timp intr-o tigaie turnam uleiul pentru prajit si asteptam sa se incinga. In momentul cand uleiul este gata, punem cu grija gogosile, iar focul trebuie sa fie potrivit. Cand devin aurii, se intorc si pe cealalta parte. Trebuie tinute suficient timp, ca sa fie bine facute inauntru.
5. Ii scoatem pe un platou cu un servetel, ca sa absoarba uleiul in exces, si pudram gogosii cu zaharul vanilat.
yaya
Scris: Wednesday, April 6, 2011 8:04 AM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2009
am facut savarine dupa o reteta gasita pe net .au iesit superyes yes yes dance dance dance

reteta o pun mai tarziu computerlove

yaya attached the following image(s):
img_0138.jpgimg_0140.jpg

bereea
Scris: Wednesday, April 6, 2011 8:15 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
vino repede cu retetaessen essen essen
yaya
Scris: Wednesday, April 6, 2011 12:48 PM
Nivel

SAVARINE
250gr faina ,sare
15gr drojdie
200ml lapte
1ou
20gr zahar
30ml ulei(eu am pus unt topit)
SIROP
500ML apa
400gr zahar,esenta de vanilie
zeama de lamaie
UMPLUTURA
frisca
gem
fructe

Drojdia se pune la inmuiat cu putin lapte caldut ,zahar ,si un pic de faina (se face maia)se lasa la crescut .Dupa ce a crescut se adauga peste faina ou
si zahar si se amesteca cu restul de lapte caldut.rezulta o coca moale(ca la gogosile cu lingura)pe care o lasam sa creasca.Se ung formele cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.Dupa ce se racesc se insiropeaza si se orneaza cu frisca ,gem ...
Ana
Scris: Wednesday, April 6, 2011 1:21 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Yaya nu vrei sa vi o saptamana la mine?ras sic ca vad ca numai bunatati gatesti!!firstprize firstprize
yaya
Scris: Wednesday, April 6, 2011 1:29 PM
Nivel

Cu mare drag Anabellacomputerlove .
miriam
Scris: Friday, April 8, 2011 3:53 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
bereea wrote:
Prajitura cu branza

Se maruntesc 250-300g biscuiti si se amesteca cu 250 g unt moale.Se aseaza intr-o tava .
Se amesteca 5 galbenusuri cu 200g zahar , apoi se adauga 500g mascarpone si 5oo g ricotta.Se zbat albusurile cu un pic de sare si se amesteca in compozitia de mai sus.Se toarna peste blatul de biscuiti si se da la cuptor.
Cand este rece se unge cu dulceata acrisoara, de preferat de fructe de padure.

bereea, pt ce tava este compozitia , si as putea sa inlocuiesc ricotta cu branza de casa`?
mercypupici
clalina
Scris: Friday, April 8, 2011 4:21 PM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
Berea intreb si eu pt aceeasi prajitura cat se lasa la cuptor si la ce temperatura?
pupici pupici pupici pupici pupici
raly
Scris: Friday, April 8, 2011 8:38 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
crinutza multumesc de reteta,dar eu nu reteta o voia ca asta o am si eu,eu voiam de chiar o felie !sic sic
bereea
Scris: Saturday, April 9, 2011 5:41 AM
Nivel

Miriam, prajitura se face in tava normala de friptura, cred ca are 20x30 cm.ricotta o poti inlocui linistita cu branza de casa, doar ca trebuie sa o marunetsti foarte binepupici

Clalina, nu stiu exact cat se lasa la cuptor, cam 30-40 de minute.Faci proba cu scobitoarea pana iese curata.Eu o pun cam la 190 de grade.pupici
miriam
Scris: Saturday, April 9, 2011 5:49 AM
Nivel

Inregistrat: 5/17/2009
bereea wrote:
Miriam, prajitura se face in tava normala de friptura, cred ca are 20x30 cm.ricotta o poti inlocui linistita cu branza de casa, doar ca trebuie sa o marunetsti foarte binepupici

Clalina, nu stiu exact cat se lasa la cuptor, cam 30-40 de minute.Faci proba cu scobitoarea pana iese curata.Eu o pun cam la 190 de grade.pupici

multumesc multpupici computerlove computerlove computerlove
bereea
Scris: Saturday, April 9, 2011 5:54 AM
Nivel

cu placerepupici
clalina
Scris: Saturday, April 9, 2011 9:32 AM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
multumesc Berea!computerlove
bereea
Scris: Sunday, April 10, 2011 4:51 PM
Nivel

Clalinapupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.