
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/1/2009 Mesaje: 797
| Uite Raly reteta cat de cat,si daca n-ai chef de facut ,zilele astea fac eu din nou ca-i foarte cerut asa ca te astept si pe tine -biscuiti populari cam 800g -lapte apr.600ml -vreo 10 cuburi de rahat -o mana de stafide si una de nuci -100-150g margarina unirea pentru prajituri -1 zahar van. si o esenta de rom -!00-150g zahar -cacao Biscuitii se faramiteaza, laptele se incalzeste impreuna cu zaharul si margarina,dupa care se toarna incet peste biscuiti si se amesteca si restul ingredientelor.Eu l-am pus in folie de prospetime si s-a aranjat foarte frumos.Pofta buna! Si eu astept reteta de savarine |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Un desert al copilariei – gogosi pufoase:
Ingrediente: * faina- 500 gr., * drojdie- 25. gr. (un cubulet de drojdie proaspata), * lapte – 150 ml, * zahar – 70 gr. , * oua- 2 buc., * esenta de rom- o lingurita, * ulei- 100 gr., * esenta de vanilie- o lingurita, * coaja de la jumatate de lamaie, * un varf de cutit cu sare, * ulei pentru prajit – 100 gr., * zahar vanilat pentru decor.
Instructiuni: 1. Primul pas ar fi pregatirea aluatului pentru dospit. Punem laptele la incalzit, sa fie caldut la atingere. Luam drojdia si o pasam cu furculita, turnam jumatate din cantitatea de lapte si 3 linguri de faina. Amestam totul bine si incet. Lasam la dospit timp de jumatate de ora la un loc cald, acoperit cu un prosop peste recipient. 2. Intr-o cratita punem laptele ramas, sau il lasam in aceasi daca este destul de incapatoare, zaharul, ouale, esentele de rom si vanilie, un varf cutit de sare, 20 gr. de ulei, coaja rasa de la lamaie si dam la un foc mic pana se incalzeste. Intr-un recipient destul de incapator punem compozitia incalzita, drojdia dospita, iar spre final se adauga si faina treptat, pana se formeaza aluatul. Aluatul este bun in momentul cand de abia se prinde de maini. Atunci il scoatem din recipient si pe o suprafata curata turnam o lingura de ulei si incepem sa framantam. Asa cate un pic se pe mai toarne din uleiul ramas si se framanta bine in continuare. Cand aluatul este bine legat, punem la loc in recipient si mai lasam inca o ora de dospit. 3. Scoatem coca si intindem din ea o foaie de aproximativ 1 cm. grosime. Luam o forma (eu am facut modelele cu o canita mica de cafea) si apasam pe aluat bine cu ea, pana se formeaza cerculete. Indepartam aluatul ramas si modelam niste mingi din ele. Vor fi si ele bune la gatit. Toate gogosile facute se lasa aprox. inca 10 min. ca sa mai creasca putin. 4. In acest timp intr-o tigaie turnam uleiul pentru prajit si asteptam sa se incinga. In momentul cand uleiul este gata, punem cu grija gogosile, iar focul trebuie sa fie potrivit. Cand devin aurii, se intorc si pe cealalta parte. Trebuie tinute suficient timp, ca sa fie bine facute inauntru. 5. Ii scoatem pe un platou cu un servetel, ca sa absoarba uleiul in exces, si pudram gogosii cu zaharul vanilat.
|
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 718
| am facut savarine dupa o reteta gasita pe net .au iesit super reteta o pun mai tarziu yaya attached the following image(s):
 
|
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| vino repede cu reteta |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 718
| SAVARINE 250gr faina ,sare 15gr drojdie 200ml lapte 1ou 20gr zahar 30ml ulei(eu am pus unt topit) SIROP 500ML apa 400gr zahar,esenta de vanilie zeama de lamaie UMPLUTURA frisca gem fructe
Drojdia se pune la inmuiat cu putin lapte caldut ,zahar ,si un pic de faina (se face maia)se lasa la crescut .Dupa ce a crescut se adauga peste faina ou si zahar si se amesteca cu restul de lapte caldut.rezulta o coca moale(ca la gogosile cu lingura)pe care o lasam sa creasca.Se ung formele cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.Dupa ce se racesc se insiropeaza si se orneaza cu frisca ,gem ... |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Yaya nu vrei sa vi o saptamana la mine? ca vad ca numai bunatati gatesti!! |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 718
| Cu mare drag Anabella . |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| bereea wrote:Prajitura cu branza  Se maruntesc 250-300g biscuiti si se amesteca cu 250 g unt moale.Se aseaza intr-o tava . Se amesteca 5 galbenusuri cu 200g zahar , apoi se adauga 500g mascarpone si 5oo g ricotta.Se zbat albusurile cu un pic de sare si se amesteca in compozitia de mai sus.Se toarna peste blatul de biscuiti si se da la cuptor. Cand este rece se unge cu dulceata acrisoara, de preferat de fructe de padure. bereea, pt ce tava este compozitia , si as putea sa inlocuiesc ricotta cu branza de casa`? mercy |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| Berea intreb si eu pt aceeasi prajitura cat se lasa la cuptor si la ce temperatura?
|
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| crinutza multumesc de reteta,dar eu nu reteta o voia ca asta o am si eu,eu voiam de chiar o felie ! |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Miriam, prajitura se face in tava normala de friptura, cred ca are 20x30 cm.ricotta o poti inlocui linistita cu branza de casa, doar ca trebuie sa o marunetsti foarte bine
Clalina, nu stiu exact cat se lasa la cuptor, cam 30-40 de minute.Faci proba cu scobitoarea pana iese curata.Eu o pun cam la 190 de grade. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| bereea wrote:Miriam, prajitura se face in tava normala de friptura, cred ca are 20x30 cm.ricotta o poti inlocui linistita cu branza de casa, doar ca trebuie sa o marunetsti foarte bine Clalina, nu stiu exact cat se lasa la cuptor, cam 30-40 de minute.Faci proba cu scobitoarea pana iese curata.Eu o pun cam la 190 de grade. multumesc mult |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| cu placere |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| multumesc Berea! |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Clalina |
|
|