
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| taki wrote:Prajitura turnata cu mere sau branza:
- 2 oua întregi - 9 linguri zahar - 9 linguri ulei - 9 linguri lapte - 12 linguri faina - 1 lingura de praf de copt
.
aaaa, uite specialitatea casei mele insa n-am mai facut-o de mult...incepe sa-mi ploua in gura si nu am oua in casa si afara e furtuna |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| mihaela75 wrote:aaaa, uite specialitatea casei mele  insa n-am mai facut-o de mult...incepe sa-mi ploua in gura si nu am oua in casa si afara e furtuna
Aha, deci stiai de praji asta super buna si n-ai zis nik.
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Intr-adevar e super prejitura,,ne-o facea mama cand eram copii mereu si am invatat-o si eu.Mama facea doar praji economice si simple dar ce iesea din mana ei haleam ca nebunii intr-o ora-doua nu mai era nimic pe farfurie...ce vremuri frumoase, casa cu multi copii hm, am cam luat-o pe aratura |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Am facut si eu prajitura ta taky dar a mea arata mai ciudat, a ta e mai colorata in fine, a iesit fff buna la gust, chiar daca nu mi-a stat susanul pe ea, il alerg prin farfurie si-l pap dar la cat sunt eu de priceputa in ale bucatarie, e prea bine ! sunt mandra de mine ]
aaa, am dublat si eu cantitatea ingredientelor si am adugat susan (cam tarziu ce-i drept), ca eu nu suport zaharul pudra, imi place mult susanul
Multumesc de reteta taki, f buna, o sa mai fac
 |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| cris22tyna wrote: Am facut si eu prajitura ta taky  dar a mea arata mai ciudat, a ta e mai colorata  in fine, a iesit fff buna la gust, chiar daca nu mi-a stat susanul pe ea, il alerg prin farfurie si-l pap  dar la cat sunt eu de priceputa in ale bucatarie, e prea bine ! sunt mandra de mine ] aaa, am dublat si eu cantitatea ingredientelor si am adugat susan (cam tarziu ce-i drept), ca eu nu suport zaharul pudra, imi place mult susanul  Multumesc de reteta taki, f buna, o sa mai fac 
Din cate stiu eu ca se "lipeasca" susanul, trebuie unsa prajitura cu ou batut, astfel primeste si o culoare frumoasa...... Oricum arata yamiii.... si sunt ferm convinsa ca este si buna....
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| O idee pentru tortul aniversar al puilor vostri.L-am facut Roxanei cand a implinit 20 de ani.Blatul l-am facut din compozitia de pandispan(14 oua,14 linguri de ulei,28 linguri zahar,28 linguri faina,2 pliculete amoniac,arome)in interior creme de ciocolata,vanilie si lamaie cu prafuri din comert si multe fructe,l-am imbracat in frisca colorata in verde cu colorant alimentar.Frunzele trifoiului le-am taiat din blatul dreptunghiular cum a iesit in tava de la aragaz cu un model de inimioara din hartie.Codita din ce a ramas din blat.Pe langa acesta ,din resturile de la inimioare am facut minitortulete,numindu-le inimi frante.
 |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Mimi, arata foarte gustos tortuletul! |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| cris22tyna wrote: Am facut si eu prajitura ta taky  dar a mea arata mai ciudat, a ta e mai colorata  in fine, a iesit fff buna la gust, chiar daca nu mi-a stat susanul pe ea, il alerg prin farfurie si-l pap  dar la cat sunt eu de priceputa in ale bucatarie, e prea bine ! sunt mandra de mine ] aaa, am dublat si eu cantitatea ingredientelor si am adugat susan (cam tarziu ce-i drept), ca eu nu suport zaharul pudra, imi place mult susanul  Multumesc de reteta taki, f buna, o sa mai fac
Eu azi am facut-o cu umplutura de dovleac.
Taka o savureaza la micul dejun si seara ( dupa cina ). Sasha papa o feliuta la micul dejun. Atat ii dau, o feliuta pe zi.
Cris22tyna, cred ca, cuptorul este de vina. Eu am cuptor electric. Tava trebuie pusa, undeva la jumatatea cuptorului. Aaaaaaaaaa, ai pre-incalzit cuptorul inainte de a introduce tava cu praji???
Eu nu-i pun zahar pudra deasupra, o las asa...simpla. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Quote:crisy wrote: Din cate stiu eu ca se "lipeasca" susanul, trebuie unsa prajitura cu ou batut, astfel primeste si o culoare frumoasa......
Da stiam si asa, dar nu prea imi place crusta de ou, eu trebuia sa pun putin mai devreme susanul, cand era compozitia mai moale, dar am avut treaba pe forum si am uitat
taki wrote:Cris22tyna, cred ca, cuptorul este de vina.  Eu am cuptor electric. Tava trebuie pusa, undeva la jumatatea cuptorului. Aaaaaaaaaa, ai pre-incalzit cuptorul inainte de a introduce tava cu praji???
Da, m-am gandit eu ca de vine este cuptorul am preincalzit, tot la jumatate am pus si tava, dar asa a iesit, daca o lasam mai mult se ardea rau pe fundul tavii, dar oricum e super buna la gust, chiar daca e mai uratica, stomacul nu vede
aaaa si cu dovleac e mai buna |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| cris22tyna wrote:aaaa si cu dovleac e mai buna
Inca nu stiu ca n-am gustat-o! Am facut-o, taiat-o dar pana la micul dejun nu ma lipesc de ea. O sa pun poze peste cateva ore, sa se trezeasca copiii.
Oricum, eu sunt fun no.1 praji cu mere! Nu ma pot abtine sa nu pap...am poftit la ea cand aveam cativa anisori si m-am operat de mastita. Traiasca praji cu mere!!! |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
|
Traiasca, adevarul este ca sunt tare bune, si cu mere si cu dovleac, dar fara branza |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Este si gustos si usor de facut.De aspect,numai zic |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| cris22tyna wrote: Traiasca, adevarul este ca sunt tare bune, si cu mere si cu dovleac, dar  fara branza
Si cum am promis, poza cu praji cu dovleac!
Am pus cam putina umplutura, dar cand am dat dovleacul pe razatoare...mi-a scapat si degetul .
 |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
|
Eu nu-l vad in prajitura.... degetul.....
Cred ca este tare buna.... yammiii....
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
|
Era mai buna cu mai multa umplutura de dovleac . |
|
|