Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| PRAJITURA CU CIOCOLATA
100+100gr ciocolata amara 100gr unt 100ml lapte 240gr faina 120gr zahar un praf de copt 4oua(2galbenusuri+4albusuri_) Se topeste 100gr ciocolata ,cu untul si laptele si se lasa la racit.Restul de cicolata se taie marunt. Se amesteca faina cu zaharul si praful de copt, se adauga crema de ciocolata ,2 galbenusuri si ciocolata taiata,Se amesteca bine si se adauga albusurile batute spuma.Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se tapetata cu faina si se da la cuptor 30 min la 180 grade.Se pot coace si in forme de madlene .Pofta buna !
mariana71 attached the following image(s):
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Mariana,arata super prajitura cu cioco si pare f simplu de facut |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| F simplu de facut,dar f gustoasa . |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Mariana ce bine arata! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| arata bine si cred ca se face si usor.Mariana |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Arata super prajitura Mariana. Am furat si eu reteta. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Noi azi am facut fursecuri cu fulgi de ciocolata, stafide si migdale. Amestecatura a fost spre incantarea micului Chef, Tudor, dar fursecurile (ca am furat si eu 2 ca miroseau divin) au iesit bestialeeeeee! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| cute_babies_of_mine wrote:Noi azi am facut fursecuri cu fulgi de ciocolata, stafide si migdale. Amestecatura a fost spre incantarea micului Chef, Tudor, dar fursecurile (ca am furat si eu 2 ca miroseau divin) au iesit bestialeeeeee! suuuper poze ai facut,sa vedem si noi bucatarul in actiune? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Da, dar le pun la jurnal... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| shirel wrote:Am facut si eu astazi o prajitura dupa o reteta de pe culinar cu imbunatatiri.Mortala ma tem sa nu o mananc toata .Pentru iubitorii de nuca de cocos.Pentru blat: -125 gr.unt -50 gr.zahar brun (eu am pus alb) -3 oua -200 gr.faina -2 linguri cacao -2 linguri lapte -1 linguritza praf de copt Batem bine ouale impreuna cu zaharul si cu praful de sare pina devine o crema.Adfaugam treptat untul topit.Separat amestecam faina cu cacaua si praful de copt.adaugam peste compozitia de ou ,alternand cu laptele. Tapetam o tava 20/30cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 40 de minute.la 180 de grade. Se lasa la racit scotind-o de pe hartie este de preferat un gratar metalic. Pentru crema:(este bine de facut portie dubla pentru cine -i place aceasta crema) -300 gr.lapte -3 linguri pline de gris -80 gr unt -80 gr zahar -100 gr nuca de cocos esenta de vanilie Turnam laptele intr-o craticioara,adaugam untul,zaharul,si grisul. Lasam sa fiarba la foc mic pina se ingroasa. Dupa ce s-a racit adaugam nuca de cocos si vanilia.Intindem crema de cocos pe blat. Glazura:-100 gr.ciocolata cu lapte sau amaruie de menaj -100gr.unt -100 gr.zahar -3 linguri lapte Se topeste toate pe Bain Marie pina se omogenizeaza si se ingroasa putin. Se toarna glazura de ciocolata peste crema de cocos si blat. Aveti o mare de ciocolata se taie cind crema de ciocolata s-a intarit.O delicatese! Pofta buna si incercati-o meeeerita!
Shirel draga, in weekend am facut si eu reteta asta. A iesit perfect crema si glazura, doar la blat nu inteleg de ce nu mi-a crescut deloc, desi am respectat masurile si pasii intocmai. Cand mai am rabdare, mai incerc inca o data. Oricum, a iesit foarte buna !! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Astazi am facut fursecuri cu crema de ciocolata si cica vreau sa slabesc .
ALUATUL: -3oua -300gr zahar -300ml ulei -un praf de copt -esnta,sare -faina cit cuprinde Se amesteca ouale cu zaharul,se adauga uleiul,esenta ,sare si apoi faina in care s-a amestecat si praful de copt.Pe tava de la cuptor se pune hirtie pergament , se fac bilute din aluat si se preseaza in palma ,asezindu-se la rind in tava.Se dau la cuptor la 180°,pina se coc .Eu le las nu f rumenite.
CREMA: -3oua -6 linguri zahar -2linguri cacao -un pachet margarina
Ouale se amesteca cu zaharul si cacao si se fierb la bain marie,pina devin o crema.Se adauga margarina si se da la rece(dupa preferinta se pune si un pic de rom).Dupa ce s-a racit se lipesc fursecurile. Deasupra am topit o ciocolata cu putin lapte si putin unt,tot la bain marie,am pus intr-o punga ciocolata,am facut cu cutitul o mica gaura si am trecut pe deasupra fursecurilor. POFTA BUNA E indicat sa fie consumate ziua dupa,ca se mai inmoaie un pic. mariana71 attached the following image(s):
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Mariana,ia pune tu aici reteta la fursecuri,de-astea chiar nu stiu sa fac dar imi place sa le mananc. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| sami wrote:Mariana,ia pune tu aici reteta la fursecuri,de-astea chiar nu stiu sa fac dar imi place sa le mananc. Executat |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Vai, arata demential dulciurile voastre! Mariana, parca-s din vitrine, atat de bine ti-au iesit! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Mariana,multumesc
ce inseamna "faina cat cuprinde?" tu cam cata folosesti? |
|
|