Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| |
|

| Cartofi de biscuiti:
-250 gr biscuiti -125 gr nuci -1 pahar apa -2 ling.cacao -5 ling zahar -2-3 ling rom -coaja rasa de lamaie -Visine ( ar fi bune cele din visinata )
Se dau prin masina de tocat carne, biscuitii si nucile, apoi se pun impreuna intr-un castron. Separat, se prepara intr-un ibric, pe foc, un sirop din: apa, cacao, zahar. Siropul trebuie sa fie subtire...fierbinte, se adauga peste amestecul de biscuiti si nuci, dupa care, se adauga romul si coaja de lamaie, amestecandu-se bine. Cu mana uda, se formeaza mici sfere, punand in mijloc cate o visina. Se tavalesc prin zahar tos si se dau la rece. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Gogosi grecesti
Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana unt putina sare o cana faina 3 oua ulei pentru prajit miere scortisoara sau bombonele marunte pentru ornament Preparare:Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina in ploaie si se amesteca in continuu, pana se ingroasa. Se da la o parte, se lasa cateva minute sa se raceasca, dupa care se adauga ouale, unul cate unul, amestecand in continuu. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se incepe sa se puna cate o lingura plina din compozitie la prajit. Se prajesc uniform la temperatura normala pana se fac aurii - maronii. Se scot, se asaza pe platou, se pune miere deasupra si scortisoara. Se servesc calde sau reci.
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Budinca de gris cu lapte
Ingrediente: 3 oua, 6 linguri de zahar, 4 linguri de gris, 1 litru lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie rasa Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri de zahar si se bat cu mixerul tot spuma, (astfel încât daca întorci castronul cu gura în jos amestecul sa nu curga). Se adauga galbenusurile, 4 linguri de gris, coaja de lamâie, se omogenizeaza cu mixerul, se toarna compozitia într-un vas jena sau intr-o cratita cu diam. de 25 cm unsa cu margarina/unt/ulei si tapetata cu faina si se baga în cuptorul preîncalzit la 170-180grade aprox. 20-30 minute.
Între timp se pune laptele pe foc împreuna cu celelalte 3 linguri de zahar si zaharul vanilat. Când scoateti budinca din cuptor laptele trebuie sa fie în clocot si se toarna cu polonicul peste budinca din cratita, cu grija si pe margini, pentru a nu-i strica aspectul. Se serveste dupa ce s-a racit.
Pofta buna! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Placinta cu mere
Ingrediente:
- 4 oua - 210 g margarina - 150 g zahar - 300 g faina - zahar vanilat - 2 pliculete - scortisoara - 2kg mere - pesmet
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas 210 g margarina cu 150 g zahar, cu 4 galbenusuri (care se adauga pe rand) si cu 300 g faina.
Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se baga in cuptorul bine incins, la foc mic.
Intre timp se calesc merele (rase pe razatoarea mare si stoarse), impreuna cu 4-6 linguri de zahar.
Cand compozitia aproape s-a copt, se scoate din cuptor, se presara pesmet in strat fin pe toata suprafata, se adauga merele, apoi se presara din nou pesmet, iar deasupra se adauga albusurile batute spuma.
Se mai baga la cuptor, pana se mai intareste putin albusul, se scoate tava din cuptor si se taie placinta, dupa care se mai lasa la cuptor, cu focul oprit, pana se mai intareste albusul.
POFTA BUNA !!! :69:
Ai mei se bat pe placinta asta si se face si repede si nici nu costa prea mult. Cele 4 albusuri se bat spuma cu 4-6 linguri de zahar. |
|

| Astazi am sa fac un pandispan...dupa ce-l termin am sa postez si reteta ( ca sa fiu sigura ca iesi bun ). |
|

| Reteta de pandispan:
-5 oua -150 gr zahar -125 gr faina -1 plic zahar vanilat -coaja rasa de la 1 lamaie sau portocala
Se bat galbenusurile cu zaharul pana se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, iar la sfarsit albusurile batute spuma, separat. Se unge o tava cu margarina ( ulei ) si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se da la cuptor la foc moderat, 180grade Celsius timp de 25 minute.
|
|

| Daca ne-ai dat reteta sa inteleg ca a iesit bun, nu? Vreau si io o bucatica, imi dai? :ras: |
|

| Cristina wrote:Daca ne-ai dat reteta sa inteleg ca a iesit bun, nu? Vreau si io o bucatica, imi dai? :ras:
Uite in 10 minute o sa atasez si pozele sa vedeti cum arata |
|

| Azi am facut covrigei si am pus pozele aici:http://community.webshots.com/user/Takahashi122 |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Am facut azi, printre altele, tort de mere, pt prima data, dar a iesit bun. Si am facut astfel: intr-o tava teflonata unsa cu margarina am pus mere taiate in sferturi. Pentru ca merele mele erau cam seci le-am stropit cu putin suc de lamaie. Apoi le-am presarat cu zahar (200 gr) si putina scortisoara. Blatul - pandispan normal, doar ca 3 lg de faina le-am inlocuit cu nuca macinata. Astfel la 7 oua am pus 7 lg zahar, 3 nuca, 4 faina. Albusurile se bat spuma foarte tare (la intoarcerea castronului cu gura in jos, nu cad) cu putina sare. Apoi se adauga zaharul treptat si se bat in continuare. Apoi se adauga si galbenusurile, nuca, faina, batand in continuare cu telul. Se toarna peste mere si se da la cuptor (preincalzit). 5 min la foc puternic si apoi inca vreo 20-25 min la foc mic. Se rastoarna pe o tava si se orneaza cu frisca. |
|

| Azi am facut clatite, mi-au iesit bune, le-am umplut cu gem de zmeura. Pentru cine vrea reteta, sa-mi spuns si am sa o postez.
Singurul lucru care ma deranjeaza cand fac clatite, este fumul si mirosul...offf am lasat 1 ora geamul deschis si vad ca s-a mai dus din miros.
|
|

| Rulada bicolora - fara sa ai nevoie de cuptor
Ai nevoie de: 300g cartofi fierti in coaja se curata si se sfarma 200g biscuiti sfaramati 150 g nuca macinata 200 g zhar pudra 2 linguri cacao 1 fiola esenta rom 2-3 linguri unt(daca o faci de post foloseste margarina)-cat sa lege compozitia 1 plic glazura cu gust de ciocolata
Cum procedezi: cartofii se amesteca impreuna cu biscuitii, nuca, zaharul, esenta de rom si unt cat sa lege compozitia.Se imparte compozitia in doua.Intr-o parte se pune cacao.Pe o folie de alumuniu sau pe o bucata de celofan se intinde compozitia alba de marimea si forma unei coli A4.Peste aceasta se intinde compozitia colorata.Se ruleaza , se aseaza pe platou si se toarna glazura pregatita conform indicatiilor de pe plic.Se lasa la rece 2-3 ore. Trucuri: 1.in compozitia colorata poti sa pui stafide-dupa ce le-ai tinut o ora in rom, sau fructe confiate 2.pe fiecare felie taiata poti face un mot mare si serios din frisca.In varf pui o aschie de ciocolata. E buna si are gust de castane coapte. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| PLACINTA CU BRANZA DULCE SI STAFIDE
Ingrediente:
- 1 kg branza dulce - 10 linguri zahar - 8 oua mai mici - 1/2 l lapte batut - 2 pliculete zahar vanilat - 1 plic praf de copt - 200 g stafide - 1 pachet foi placinta Linco sau Bella
Mod de preparare:
Se incinge mai intai bine de tot cuptorul. Intr-un vas se amesteca branza dulce cu zaharul, cele 8 oua, laptele batut, stafidele, zaharul vanilat si praful de copt.
Foile trebuie lasate la temperatura camerei pana se dezgheata bine. Se unge tava de la cuptor, si se aseaza prima foaie de placinta in ea. se unge din nou foaia si se aseaza deasupra a 2-a foaie, se unge si aceasta si se aseaza a 3-a foaie.
Peste cele 3 foi se pune un strat de compozitie, apoi din nou 2 randuri de foi, fiecare in parte unsa cu ulei, iarasi 2 randuri de foi si un rand de compozitie, si in final inca un rand de foi.
Separat se mai bate 1 ou cu putin lapte batut si 1 lingura de zahar. Peste ultimul rand de foi se mai adauga aceasta compozitie.
Se da la cuptor si se tine cca 20 min cu focul mic. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie bucati de cca 5 cm / 5 cm. Se poate pudra cu zahar pudra.
Pofta buna ! |
|

| Prajitura cu nuca si tarate:
-2 cani de tarate de grau -1 cana faina de orez -5 ling miere de albine -stafide -nuca macinata si alune -nuca de cocos -2 ling afine din dulceata -coaja de portocala si lamaie dupa gust
Amestecam ingredientele, cu exceptia nucii de cocos. Prajitura o punem intr-o tava tapetata cu celofan. Dupa preparare, trebuie sa tinem prajitura la rece, timp de cel putin 4 ore. Dupa aceea o taiem cu paharul ca pe gogosi sau sub forma de romburi, o garnisim cu nuca de cocos. Cine doreste poate sa amestece nuca de cocos cu praf de vanilie. |
|
|