Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Aoleo,Alexandra ce ne faci? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| fetelor !cand veniti si pe la noi?! yaya,alexandra!arata "de revista",iar mie imi plouaaaa... |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Alexandra, pune si reteta, plizzzzzzz.....
|
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| multumesc pt apreciere
Bulina ,reteta am mai pus-o cred , candva dar ca sa nu mai cauti uite aici http://savalaura.blogspot.com/2007/10/mini-amandine.html |
|

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Am copiat reteta aici, fiindca nu cred ca e voie sa afisezi situ-ul de unde ai facut-o. In cazul in care se sesizeaza vreun mderator si sterge sursa, sa ramanem cu retzeta...
Si eu le fac chiar in clipa asta, blatul este deja in cuptor ....Yamyyyy....abia astept sa le pap...
AMANDINE:
Ingrediente:
Blat: - 6 oua - 200 g. zahar - 30 ml. apa - 30 ml. ulei - 20 g. cacao - 8 linguri faina - 1 lingurita praf de copt (optional)
Sirop: - 400 ml. apa - 200 g. zahar - 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel - 1 sticluta esenta de rom
Crema: - 3 galbenusuri - 150 g. zahar pudra - 250 g. pachet unt - 3 linguri cacao
Mod de preparare: Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat :P), cu un praf de sare si de preferinta intr-un bol de sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns (desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga compozitie. Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.
Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Crema: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou. Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte. Se taie in patrate, dreptunghiuri, cum doriti :P ...si apoi se glazureaza cu o glazura de ciocolata sau caramel, ori direct cu ciocolata topita.
|
|

Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Am reusit sa fac si eu poze la o tarta,ca de multe ori nu mai apuc sa fac... Va invit la o portie!!! andrushka attached the following image(s):

|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Mmmmm, ce bine arata! Si ce pofta mi s-a facut de o tarta! Neaparat facem si noi una cat de curand, poate chiar maine! ... Andrushka, sa aveti pofta! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu am renuntat la torturi, prajituri (fac mai rar, cu dedicatie speciala sotior), ca altfel nu reuseam sa slabesc. Am sa reiau, cu viteza mica insa, din toamna, cand o am si pe fata acasa. Pofta mare la tarte! |
|

Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Multumesc!!! |
|

Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Bulinutza, la amandine eu recomand ca zaharul din sirop sa-l caramelizezi un pic inainte. Iese betoooooooon! Eu nu mai vreau prajituri! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Andrushka, aratoasa bine tarta |
|

Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| andrushka,waw ce fain arata tarta cred ca e gustoasa si racoroasa |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2009 Mesaje: 806
| dar voi sunteti profi la dulciuri! |
|

Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| cine vine la prajitura????mai am de sambata (cu fanta si branza si cu visine)la noi nu se mai mananca ,mi-a ramas cum am avut musafiri (alteori o pun la pachet musafirilor) |
|

Inregistrat: 1/31/2009 Mesaje: 1842
| am facut si eu placinta cu brinza georgy attached the following image(s):

|
|
|
|