Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| |
|

| Ce as putea face cu niste nuci , dar sa nu fie foarte dulce ? Cantitatea de zahar sa fie redusa ? Am niste nuci , sparte , si stiu ca miezul nu sta prea mult timp , as face ceva din ele . |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Cozonac?
sunt foarte multe retete de prajituri cu nuci, doar ca vei folosi o cantitate mica. |
|

| Oooo , nu , fara cozonac , am mancat destul in ultima vreme Cred ca trebuie sa dau un search pe google , mai bine , nu ? |
|

| O prajiturica cu branza , e reteta de praji poloneza . Am ramas cu pofta de la Paste
 |
|

| Eileen, pui si o reteta? arata ...wow! |
|

| Bereea
Prajitura poloneza
Blatul: - 1 pahar faina grau; - 1/2 pahar zahar ; - 1 ou; - 1/2 pahar lapte dulce; - 100 gr unt/margarina (eu pun unt); - 3 linguri cacao; - 1 plic praf de copt; - 1 plic zahar vanilat. Crema de branza: - 500 gr branza de vaci ~aproximativ ; - 2 oua; - 100 g unt/margarina - 1 pahar zahar ; - 1 plic zahar vanilat; - 1/2 pahar faina ; - stafide Glazura : -3 lg cacao -3 lg apa -3 lg zahar -1 lg unt/margarina
Pentru blat se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase.
Crema de branza: Untul se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga branza, faina si stafidele (pe care eu nu le-am mai pus de data asta, ca nu am mai avut ) si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma . Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus.
Asamblare: Intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (eu pun hartie de copt), se toarna 2/3 din aluatul pentru blat si se niveleaza bine cu o spatula/lingura. Se da cateva minute la cuptor pana se intareste blatul apoi se scoate din cuptor si se aseaza toata crema de branza, se pune restul de aluat, bine intins sa acopere branza, si se da la cuptor la foc potrivit. Se scoate din cuptor si se lasa la racit foarte bine, se scoate din forma si se pune glazura de ciocolata.
Glazura: Se pun la fiert pe foc mic ingredientele pt glazura pana se omogenizeaza , apoi se toarna petse prajitura. Se poate folosi ciocolata topita in loc de glazura .
Eu am folosit forma de tort de 26cm, si ca masura pahar de vin ( care avea in jur 150ml ) |
|

| Astazi nu mai puteam de pofta si am facut un chec
 |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/21/2012 Mesaje: 324
| ...ce bine arata checul...eu nu cred ca as reusi...e pufos?...mie toate checurile imi ies inecacioase(daca intelegeti ce vreau sa zic)...ne pui reteta?...felicitari... |
|

| Ioana , multumesc , nu e mare chestie , si nici "zebra" nu mi-a iesit chiar cum trebuia. In schimb la gust a fost foarte bun. Nici mie nu-mi place cand iese inecacios, si trebuie sa il indoi cu apa cand il mananci Reteta asta am vazut-o pe Tv Paprika, daca o gasesc online o pun astazi. Uite ca am gasit-o :
Chec zebra : 4 oua, se bat bine cu 250 gr zahar pana se umfla bine, se adauga 250 ml ulei, 100 ml lapte, esenta.
Se imparte egal in 2 boluri : intr-unul se pune 175g faina si praf de copt in celalat se pune 125 g faina , 25 g cacao , praf de copt.
Apoi se pune intr-o tava de chec (iese unul singur din cantitati, sau 2 dar miiici ) concentric , pe rand umplutura de vanilie, cacao , alternand, stii cum da ? ca sa iasa zebra
Sursa
|
|

| Ieri am facut o prajitura de ciocolata cu blat umed pe care am servit-o cu inghetata de vanilie.O nebunie!

Retetea este extrem de simpla: se topesc 250 g ciocolata fondente (cel putin 72 % cacao) cu 250 g unt. Se mixeaza 6 galbenusuri cu 250 g zahar brun si se adauga in compozitia de ciocolata.Albusurile se mixeaza cu un pic de sare , se amesteca cu compozitia de mai sus si se adauga 40 g faina. Se coace in cuptorul preincalzit pentru excat 20 de minute.Dupa ce am inchis cuptorul am mai lasat prajitura inauntru cateva minute cu usa cuptorului larg deschisa.Se serveste calduta cu inghetata de vanilie.La fel de buna este si rece. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Mama cum arata - imi si imaginez ce gust are! |
|

| Roxy, are un gust...divin! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| bereea wrote:Roxy, are un gust...divin!
Mai pune si tu sare pe rana! Ca eu cica am inceput din nou cura! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| da si eu ... ce ne fac noua fetele astea ... lesiin |
|
|
|