Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| INGREDIENTE: -1pahar si jumatate faina care creste de la sine(sef raising cake flour) -1pahar si jumatate zahar -3oua -1pahar lapte -1pahar ulei -3linguri cacao -1pachetel instant budink ciocolata(95gr) PENTRU CREMA:-100grciocolata amaruie -o jumatate pahar lapte Se pun toate ingredientele in mixer si se bate 2-3 minute pina se vad besicute mici. Se coace intr-o tava nr.26cm (sau eu am turnat intro tava dreptunghiulara) timp de 45 de minute in cuptorul incalzit la 180 grade.
 Intre timp se topeste ciocolata cu laptele si se toarna pe prajitura cit e calda. Asa arata prajitura dupa ce a fost scoasa din cuptor
 si asa este cu ciocolata pe deasupra.Eu adaug in compozitie si nuca taiata bucatii sau ciocolata alba
 Este o prajitura foarte gustoasa si garantez reusita sigura (chiar si ptr. incepatori)Pofta buna!!! Azi am fost foarte harnica si am facut portie dubla si un cremsnit.Reteta in curind. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| abia azi am vazut eu reteta asta, dar prajitura arata delicios...am sa o incerc si eu. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| super!!!si nu este dificil de facut.Pofta buna,Shirel. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Aplauze si de la mine. |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| mmm,Shirel,ce bine ca s-a scos reteta de la naftalina,o s-o fac si eu candva,trebuie sa o salvez neaparat |
|

| sami wrote:mmm,Shirel,ce bine ca s-a scos reteta de la naftalina,o s-o fac si eu candva,trebuie sa o salvez neaparat
ce este ciudat ca si eu am uitat de ea cit este de rapida si gustoasa,am sa trec la facut poate chiar maine.Eu am asa de multe retete care sunt rapide si usoare si pe care in general le folosesc,nimeni nu s-au plictisit de ele raman ptr.vecie gustoase!Pofta buna! |
|

Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Ce bine arata! |
|

| Pentru ca arata asa de bine am incercat-o si eu si tre sa va spun ca e delicioasa!Mersi Shirel!
Cand a fost scoasa din cuptor

Cu glazura

Si eu am mai completat cu nuca de cocos pentru aspect

Si asa arata taiata

|
|

| Raly vin la tine sa pap |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 5/22/2008 Mesaje: 587
| Raly intradevar a fost delicioasa am ajuns si eu la doua bucatele lasate de Ruxi.A fost tare buna dar nu ai spus de unde ai reteta. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| shirel wrote:INGREDIENTE: -1pahar si jumatate faina care creste de la sine(sef raising cake flour)
Merge facuta si cu faina normala?!? Arata tare bine |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Vai ce grozav arata, astea rapide sunt pt mine, acum ca stau acasa poate incerc si eu! |
|

| Ingeras ,esti binevenita!Moni...hai ca parca nu stiai!Miru incearc-o e delicioasa!Adriana ,da merge cu faina normala ca eu cu deaia am facut dar am bagat praf de copt! |
|

|
Acum ajung.. sa te feresti de langa tava.Arata super prajitura. |
|

| Raly ma bucur ca ti-a placut. Miru si mie imi plac retetele rapide ,gustoase si cu un aspect frumos si am sa va mai pun,dar nu de mult am facut inca o prajitura misto dar am uitat sa fac foto dupa ceia mi-am adus aminte ,era prea tarziu ,ramine pe data viitoare.Fetele,pofta buna! |
|
|