|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| M-a apucat si pe mine harnicia si am facut prajitura asta. Am avut si ajutor de nadejde:

Am incercat si cu diferite fructe din compot(mere, prune) si este la fel de buna ca cea cu mere si ananas). De fapt am facut 2 prajituri in aceeasi tava:
 |

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Delfinasa, Niko, prajiturile arata super bine, superbune...deja mi-e poftaaaa |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Inca mai am, ca n-am fost acasa sa o mancam. Te astept la masa daca vrei. |

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Vai ce bine arat. Delfinasa,Mniko fetelor arata tare bine..  Sousourel te rog nu am inteles bineacolo unde scrie 5 galbenusuri si pe urma..3-4 linguri de zahar -3-4 de praf de copt,3-4 de smantana? sau cum ca vreau si eu sa fac . |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ely, eu asa am facut: 5 galbenusuri, 3-4 linguri de zahar, praf de copt (eu am pus cam o lingurita ca aici nu e la pachetele, ci la cutii si l-am adaugat nestins in compozitie, asa praf cum a pus si ea), 3-4 linguri de smantana...sper ca te-ai lamurit...o sa va placa mult praji, e excelenta .
Mihaela, a iesit super si praji a ta ...si vad o care ajuta de zor ...cred ca i-a placut si ce-a iesit, nu ?...facem si noi weekendul asta praji cu ananas sa ne lingem pe degete .
Madalina, inca o data pentru retete. |

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ely, eu am facut asa: am amestecat cele 5 galbenusuri cu 3-4 lg de zahar pana s-a topit zaharul si s-a facut compozitia cremoasa (ia aer si creste in volum), apoi adaugi untul, smantana, praful de copt, iar la urma faina atat cat sa fie aluatul ca o pasta consistenta, dar care nu curge.
Mihaela, cu mare placere |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Miha, merci. Albinutza aia m-a ajutat pana a picat de pe scaun de si-a julit barba si si-a muscat obrajul. Dupa aia si-a spus ca e prea periculos la bucatarie si a fugit sa-l ajute pe tac'su sa monteze un calorifer(ca doar e mai putin periculos cu bormasina nu?).
Ely, am folosit hartie pt copt(scriai tu odata pe la topicul cu chec de ea) si vreau sa spun ca e super buna. Chiar nu trebuie sa ungi tava deloc si se deface foarte usor si de pe tava si de pe prajitura. |

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| MNiko wrote:Miha, merci. Albinutza aia m-a ajutat pana a picat de pe scaun de si-a julit barba si si-a muscat obrajul. Dupa aia si-a spus ca e prea periculos la bucatarie si a fugit sa-l ajute pe tac'su sa monteze un calorifer(ca doar e mai putin periculos cu bormasina nu?).
...daaaa..intr-adevar. Cristinutza , cel mai dragals instalator.
MNiko wrote:Ely, am folosit hartie pt copt(scriai tu odata pe la topicul cu chec de ea) si vreau sa spun ca e super buna. Chiar nu trebuie sa ungi tava deloc si se deface foarte usor si de pe tava si de pe prajitura.
Si ai reusit sa faci si zahar ars pe hartie? |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| sousourel wrote:Si ai reusit sa faci si zahar ars pe hartie? Nuuuuuuuu E o hartie speciala pt copt.Stii toata lipitura aia care ramanea pe tava cand scoteai prajitura? Ei bine, e in cantitate mult redusa dar pe hartia aia. Cred ca daca era doar pandispanul nici nu ramanea atat aluat pe hartie. |

 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Delfinasa,Sousourel,Mniko multumesc frumos . |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cu placere. Si spor la treaba. |

 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Prajitura cu mere (foi)
Aluatul: 20 linguri de zahar, 20 linguri ulei (sau 10 unt/ 10 ulei), un ou, se freaca bine. Apoi se adauga praf de copt/ amoniac (in reteta originala) stins in 20 linguri de lapte, faina cat cuprinde, totul se framanta.
Umplutura: mere rase, zahar, scortisoara, un strop de vin. Se calesc in unt, catre sfarsit se adauga putin vin.
Se intind 2, 3 foi (eu prefer 2), se coc pe spatele tavii si se umplu cu merele cat sunt calde. Deasupra se pudreaza cu zahar pudra. Se acopera si se aseaza greutati. A doua zi este buna de mancat.
Poze cu prajitura taiata nu a mai apucat sa fac. sousourel attached the following image(s):
     
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Madalina, esti specialista in prajituri cu mere . |
|

 Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Am facut si eu astazi o prajitura cu mere .
Merele : 8 mere mari, curatate de coaja , scos miezul , puse intr-o cratita de care nu se lipeste , cu doua linguri de apa, zahar dupa gust , zahar vanilat si scortisoara ! Se lasa la foc mic pana lasa suc , scad , apoi se fac piure cu furculita . Aluatul : 4 oua , 18 linguri de zahar , 18 linguri de ulei , 18 linguri de lapte , 24 linguri de faina , un praf de copt !
Se freaca ouale cu zaharul , se adauga uleiulsi se freaca pana se incorporeaza . Se amesteca faina cu praful de copt apoi se adauga amestecului precedent , alternand cu laptele. Aluatul trebuie se curga !
Apoi 1/2 din aluat in tava cu hartie de gatit , 12 min , ( la 160 grade Celsius ) , se scoate , se adauga piureul de mere , apoi restul de aluat si la cuptor pentru aprox 30 , 35 min.
Pofta buna ! |
|
|