Prajitura cu mere si ananas
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MNiko
Scris: Tuesday, October 9, 2007 5:26 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
M-a apucat si pe mine harnicia si am facut prajitura asta. Am avut si ajutor de nadejde:



Am incercat si cu diferite fructe din compot(mere, prune) si este la fel de buna ca cea cu mere si ananas). De fapt am facut 2 prajituri in aceeasi tava:

sousourel
Scris: Tuesday, October 9, 2007 7:07 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Delfinasa, Niko, prajiturile arata super bine, superbune...deja mi-e poftaaaaessen essen essen
MNiko
Scris: Tuesday, October 9, 2007 7:09 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
sousourel wrote:
Delfinasa, Niko, prajiturile arata super bine, superbune...deja mi-e poftaaaaessen essen essen

Inca mai am, ca n-am fost acasa sa o mancam. Te astept la masa essen daca vrei.
Ely
Scris: Tuesday, October 9, 2007 8:14 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Vai ce bine arat.
Delfinasa,Mniko bravo bravo fetelor arata tare bine..love love
Sousourel te rog nu am inteles bineacolo unde scrie 5 galbenusuri si pe urma..3-4 linguri de zahar -3-4 de praf de copt,3-4 de smantana? sau cum scratch ca vreau si eu sa fac .pupici
delfinasa
Scris: Tuesday, October 9, 2007 8:39 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Ely, eu asa am facut: 5 galbenusuri, 3-4 linguri de zahar, praf de copt (eu am pus cam o lingurita ca aici nu e la pachetele, ci la cutii si l-am adaugat nestins in compozitie, asa praf cum a pus si ea), 3-4 linguri de smantana...sper ca te-ai lamurit...o sa va placa mult praji, e excelenta essen.

Mihaela, a iesit super si praji a ta bravo...si vad o albinita care ajuta de zor Chef...cred ca i-a placut si ce-a iesit, nu ras?...facem si noi weekendul asta praji cu ananas sa ne lingem pe degete ras essen.

Madalina, inca o data pupici pentru retete.
sousourel
Scris: Tuesday, October 9, 2007 8:53 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Ely, eu am facut asa: am amestecat cele 5 galbenusuri cu 3-4 lg de zahar pana s-a topit zaharul si s-a facut compozitia cremoasa (ia aer si creste in volum), apoi adaugi untul, smantana, praful de copt, iar la urma faina atat cat sa fie aluatul ca o pasta consistenta, dar care nu curge.

Mihaela, cu mare placerepupici
MNiko
Scris: Tuesday, October 9, 2007 9:05 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Miha, merci. Albinutza aia m-a ajutat pana a picat de pe scaun de si-a julit barba si si-a muscat obrajul. Dupa aia si-a spus ca e prea periculos la bucatarie si a fugit sa-l ajute pe tac'su sa monteze un calorifer(ca doar e mai putin periculos cu bormasina nu?).

Ely, am folosit hartie pt copt(scriai tu odata pe la topicul cu chec de ea) si vreau sa spun ca e super buna. Chiar nu trebuie sa ungi tava deloc si se deface foarte usor si de pe tava si de pe prajitura.
sousourel
Scris: Wednesday, October 10, 2007 8:08 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
MNiko wrote:
Miha, merci. Albinutza aia m-a ajutat pana a picat de pe scaun de si-a julit barba si si-a muscat obrajul. Dupa aia si-a spus ca e prea periculos la bucatarie si a fugit sa-l ajute pe tac'su sa monteze un calorifer(ca doar e mai putin periculos cu bormasina nu?).


hohot hohot hohot hohot hohot ...daaaa..intr-adevar. Cristinutzathumright , cel mai dragals instalator.

MNiko wrote:
Ely, am folosit hartie pt copt(scriai tu odata pe la topicul cu chec de ea) si vreau sa spun ca e super buna. Chiar nu trebuie sa ungi tava deloc si se deface foarte usor si de pe tava si de pe prajitura.


Si ai reusit sa faci si zahar ars pe hartie?oare
MNiko
Scris: Wednesday, October 10, 2007 9:24 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
sousourel wrote:


Si ai reusit sa faci si zahar ars pe hartie?oare

Nuuuuuuuunu nu E o hartie speciala pt copt.Stii toata lipitura aia care ramanea pe tava cand scoteai prajitura? Ei bine, e in cantitate mult redusa dar pe hartia aia. Cred ca daca era doar pandispanul nici nu ramanea atat aluat pe hartie.
Ely
Scris: Thursday, October 11, 2007 1:18 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Delfinasa,Sousourel,Mniko multumesc frumos . flowers flowers flowers
MNiko
Scris: Thursday, October 11, 2007 1:20 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Ely wrote:
Delfinasa,Sousourel,Mniko multumesc frumos . flowers flowers flowers

Cu placere. Si spor la treaba.pupici
sousourel
Scris: Monday, October 15, 2007 10:41 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Mesaje: 7688
Prajitura cu mere (foi)

Aluatul: 20 linguri de zahar, 20 linguri ulei (sau 10 unt/ 10 ulei), un ou, se freaca bine. Apoi se adauga praf de copt/ amoniac (in reteta originala) stins in 20 linguri de lapte, faina cat cuprinde, totul se framanta.

Umplutura: mere rase, zahar, scortisoara, un strop de vin. Se calesc in unt, catre sfarsit se adauga putin vin.

Se intind 2, 3 foi (eu prefer 2), se coc pe spatele tavii si se umplu cu merele cat sunt calde. Deasupra se pudreaza cu zahar pudra. Se acopera si se aseaza greutati. A doua zi este buna de mancat.

Poze cu prajitura taiata nu a mai apucat sa fac.


sousourel attached the following image(s):
imagine(2).jpgimagine(3).jpgimagine(4).jpgimagine(5).jpgimagine(6).jpgimagine(7).jpg

delfinasa
Scris: Tuesday, October 16, 2007 5:10 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Madalina, esti specialista in prajituri cu mere Chef bravo cool.
Maria & Mario
Scris: Thursday, October 16, 2008 3:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 9883
Am facut si eu astazi o prajitura cu mere .

Merele : 8 mere mari, curatate de coaja , scos miezul , puse intr-o cratita de care nu se lipeste , cu doua linguri de apa, zahar dupa gust , zahar vanilat si scortisoara ! Se lasa la foc mic pana lasa suc , scad , apoi se fac piure cu furculita .
Aluatul : 4 oua , 18 linguri de zahar , 18 linguri de ulei , 18 linguri de lapte , 24 linguri de faina , un praf de copt !

Se freaca ouale cu zaharul , se adauga uleiulsi se freaca pana se incorporeaza . Se amesteca faina cu praful de copt apoi se adauga amestecului precedent , alternand cu laptele.
Aluatul trebuie se curga !

Apoi 1/2 din aluat in tava cu hartie de gatit , 12 min , ( la 160 grade Celsius ) , se scoate , se adauga piureul de mere , apoi restul de aluat si la cuptor pentru aprox 30 , 35 min.

Pofta buna ! hainoroc essen Chef
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.