
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Adriana , pe unele site-uri pe langa video au si reteta scrisa , ar fi ok sa fie si reteta |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Am facut si eu aseara aceasta reteta... cred ca am gresit pe undeva sau am avut tava prea mare, pentru ca nu mi-a crescut asa mult ca in video si a iesit si mai colorata la suprafata (poate am pus-o la temperatura prea mare).
Ingredientele folosite sunt cele din reteta din filmulet, adica: - 250 g faina - 3 oua - 200 g zahar - 130 g smantana - 150 g unt - 50g nuca de cocos - coaja de la 2 lamai - 1/2 lingurita de bicarbonat - 1 plic de praf de copt - 2 linguri de zeama de lamaie - 1 varf de cutit de sare
Pentru inceput am amestecat untul topit la temperatura camerei cu zaharul (m-a rupt de maini ca nu am avut robot special ca in video ), apoi am pus si ouale intregi si am amestecat, dupa care pentru ca s-a mai inmuiat compozitia am bagat-o la robotul meu.
Am adaugat si zeama de lamaie, smantana si coaja de lamaie si am amestecat iar bine la robot, dupa care am pus si restul ingredientelor, faina, nuca de cocos, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Bicarbonatul si praful de copt nu le-am stins inainte, pentru ca asa spunea in reteta din filmulet ca se pun direct... Am amestecat iar la robot.
Intre timp am preincalzit cuptorul la 175 grade, am pregatit tava de cuptor pe care am tapetat-o cu hartie de copt si apoi am pus compozitia in tava. Am dat la cuptor 40 min, la nivelul 2, cuptorul fiind setat pe 175 grade si pe incalzire de sus.
Cand s-a facut (desi cred ca am tinut-o cam mult), nu crescuse ca in filmulet, dar asta e... am glazurat-o cu dulceata de portocale si nuca de cocos si asta a iesit in final...

|