Prajitura cu lamaie si nuca de cocos
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, October 30, 2014 9:13 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Reteta de prajitura cu lamaie si nuca de cocos

Eileen
Scris: Thursday, October 30, 2014 9:15 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Adriana , pe unele site-uri pe langa video au si reteta scrisa , ar fi ok sa fie si reteta cool
AdrianaC
Scris: Friday, October 31, 2014 8:02 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Am facut si eu aseara aceasta reteta... cred ca am gresit pe undeva sau am avut tava prea mare, pentru ca nu mi-a crescut asa mult ca in video si a iesit si mai colorata la suprafata (poate am pus-o la temperatura prea mare).

Ingredientele folosite sunt cele din reteta din filmulet, adica:
- 250 g faina
- 3 oua
- 200 g zahar
- 130 g smantana
- 150 g unt
- 50g nuca de cocos
- coaja de la 2 lamai
- 1/2 lingurita de bicarbonat
- 1 plic de praf de copt
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 1 varf de cutit de sare

Pentru inceput am amestecat untul topit la temperatura camerei cu zaharul (m-a rupt de maini ca nu am avut robot special ca in video ras), apoi am pus si ouale intregi si am amestecat, dupa care pentru ca s-a mai inmuiat compozitia am bagat-o la robotul meu.

Am adaugat si zeama de lamaie, smantana si coaja de lamaie si am amestecat iar bine la robot, dupa care am pus si restul ingredientelor, faina, nuca de cocos, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Bicarbonatul si praful de copt nu le-am stins inainte, pentru ca asa spunea in reteta din filmulet ca se pun direct...
Am amestecat iar la robot.

Intre timp am preincalzit cuptorul la 175 grade, am pregatit tava de cuptor pe care am tapetat-o cu hartie de copt si apoi am pus compozitia in tava.
Am dat la cuptor 40 min, la nivelul 2, cuptorul fiind setat pe 175 grade si pe incalzire de sus.

Cand s-a facut (desi cred ca am tinut-o cam mult), nu crescuse ca in filmulet, dar asta e... am glazurat-o cu dulceata de portocale si nuca de cocos si asta a iesit in final...

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.