Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Prajitura cu caise
Ingrediente: - 75 g unt - 75 g zahar - 1/2 kg caise - 3 oua mari - 60 g zahar - 60 g faina - esenta de rom
Mod de preparare:
O tava mai adanca de 15 / 25-30cm, se tapeteaza cu 75 g unt. Se presara apoi 75g zahar pe baza tavii.

Caisele se spala, se curata de coaja si se taie in 2, apoi se aseaza in tava una langa alta.

Se dau la cuptor 20 min la foc mediu pana isi lasa un sirop. Atentie, nu trebuie ca partea superioara a lor sa fie in sirop, ci trebuie sa fie uscata.
Se scot din cuptor dupa 20min si se lasa 3 min sa se raceasca.
Intre timp se bat spuma albusurile, se amesteca zaharul (60g) si se bat iarasi spuma pana se intaresc, apoi se pune esenta de rom, se adauga galbenusurile si se mai amesteca incet de 4-5 ori ca sa nu se lase albusul, se adauga si faina (60g) toata odata si se mai amesteca usor de jos in sus prin rasturnare de vreo 9-10 ori ca sa se inglobeze in albus si in acelasi timp sa nu se lase nici compozitia.

Se rastoarna apoi peste caise, se niveleaza si se da la cuptor la foc mediu 20 min.

Dupa 20 min se intoarce invers cratita si se mai lasa 10 min.
Se scoate, se trece rapid cu un cutit pe marginea prajiturii ca sa se desprinda usor din tava, se pune deasupra un platou si se rastoarna rapid tava pe platou.
Se poate servi si calda, si rece.

Pofta buna ! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ce bine arata si ce usor e de facut. Saptamana viitoare,luni am musafiri sigur o fac si eu ca pe astazi tocmai am terminat un tortulet. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 12/28/2012 Mesaje: 230
| Arata nemaipomenit! Maine ma duc la cumparaturi !  |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Da arata bine -bine ! |
|
| Atentie, eu am facut din jumatate de compozitie, deci ce am trecut la ingrediente este pentru 1/2 compozitie... Ies cam 20 prajiturele.
Dublati cantitatile si folositi o tava mai mare pentru mai multe prajiturele.
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Adriana, in poze vad 5 galbenusuri
Am facut si eu azi cu piersici, a fost delicioasa. Cred ca e cam aceeasi reteta ca si pentru tortul de mere, nu? Eu nu am cantarit nimic, am pus vreo 4 oua, cam putine piersici asa ca nu au acoperit bine tava, dar tot buna a iesit. Data viitoare voi face si cu caise
 |
|
| Da, sunt 5 galbenusuri, dar au fost 3 oua Doua dintre oua au avut cate 2 galbenusuri... nu am mai intalnit asa pana acum... Luasem niste "oua gigant", asa scria pe cutie , poate de aia or fi avut 2 galbenusuri fiecare  |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| AdrianaC wrote:Da, sunt 5 galbenusuri, dar au fost 3 oua Doua dintre oua au avut cate 2 galbenusuri... nu am mai intalnit asa pana acum... Luasem niste "oua gigant", asa scria pe cutie  , poate de aia or fi avut 2 galbenusuri fiecare  Ce tare Am mai facut si ieri prajitura, cu caise, dar e mai buna cu piersici |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Sant sigura ca este buna, si eu o fac cu piersici sau caise, depinde ce am...dar eu peste fructe pun o compozitie de crema de zahar ars(oua, lapte si zahar) facuta dupa ochi apoi blatul...iese mai dulce dar este buna. Sa va fie de bine Vanina, Adriana!!!
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Am vrut sa fac,cumparasem caise dar am ramas fara ele,dragalasii le-au mancat,de acum ascund(nu mai stiu unde,cauta ei peste tot) sa pot face |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Ce-mi plac retetele cu poze!!! Adrina, foarte bine arata! Cand mi se coc caisele, voi incerca si eu!  |
|

| Am si eu 1kg de caise si am gasit o reteta de strudel de caise pe care vreau s-o incerc ,mi-am procurat tot ce -mi trebuie acum sa se culce Giuli s-o pot face . Daca iese ceva bun va spun si voua reteta ! |
|

| A iesit delicios strudelul meu cu caise ! Deci700g de caise 300g zahar ,zeama de la jumatate de lamaie 1pachet foi de placinta 1 PACHET PUDING DE VANILIE unt topit pt uns foile.
Se fierb caisele dupa ce in prealabi se spala si se scot samburii,2-3 clocote impreuna cu zaharul si se adauga zeama de la jumate d elamaie ,iar dupa 2-3 clocote se pune pachetul de puding de vanilie si se mai fierbe putin pana se mai ingrasa compozitia apoi se opreste focul. Foile de placinta -cate 3 se ung cu untul topit si se pune din compozitie si se ruleaza frumos :)si se pun intr-o tava .Deci dintr-un pachet de placinta ies cam 3 rulouri pline de caise . Se baga in cuptorul incins in prealabil cam 20-25min pana se coc foile de placinta si miroase toata casa de lesini. Se serveste rece cu zahar pudra pe deasupra ,dar eu nu agreez zaharul pudra asa ca nu am mai pus . |
|
|