Prajitura cu caise
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Saturday, June 29, 2013 3:46 PM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17854
Prajitura cu caise


Ingrediente:
- 75 g unt
- 75 g zahar
- 1/2 kg caise
- 3 oua mari
- 60 g zahar
- 60 g faina
- esenta de rom

Mod de preparare:

O tava mai adanca de 15 / 25-30cm, se tapeteaza cu 75 g unt. Se presara apoi 75g zahar pe baza tavii.



Caisele se spala, se curata de coaja si se taie in 2, apoi se aseaza in tava una langa alta.



Se dau la cuptor 20 min la foc mediu pana isi lasa un sirop. Atentie, nu trebuie ca partea superioara a lor sa fie in sirop, ci trebuie sa fie uscata.

Se scot din cuptor dupa 20min si se lasa 3 min sa se raceasca.

Intre timp se bat spuma albusurile, se amesteca zaharul (60g) si se bat iarasi spuma pana se intaresc, apoi se pune esenta de rom, se adauga galbenusurile si se mai amesteca incet de 4-5 ori ca sa nu se lase albusul, se adauga si faina (60g) toata odata si se mai amesteca usor de jos in sus prin rasturnare de vreo 9-10 ori ca sa se inglobeze in albus si in acelasi timp sa nu se lase nici compozitia.







Se rastoarna apoi peste caise, se niveleaza si se da la cuptor la foc mediu 20 min.



Dupa 20 min se intoarce invers cratita si se mai lasa 10 min.

Se scoate, se trece rapid cu un cutit pe marginea prajiturii ca sa se desprinda usor din tava, se pune deasupra un platou si se rastoarna rapid tava pe platou.

Se poate servi si calda, si rece.





Pofta buna !
Ana
Scris: Saturday, June 29, 2013 4:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Ce bine arata si ce usor e de facut.Bravoo
Saptamana viitoare,luni am musafiri sigur o fac si eu ca pe astazi tocmai am terminat un tortulet.
Luisa
Scris: Sunday, June 30, 2013 6:35 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/28/2012
Mesaje: 230
Arata nemaipomenit! Maine ma duc la cumparaturi !furisat essen
oanamaria
Scris: Sunday, June 30, 2013 7:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mesaje: 20813
Da arata bine -bine !
AdrianaC
Scris: Sunday, June 30, 2013 8:27 PM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17854
Atentie, eu am facut din jumatate de compozitie, deci ce am trecut la ingrediente este pentru 1/2 compozitie... Ies cam 20 prajiturele.

Dublati cantitatile si folositi o tava mai mare pentru mai multe prajiturele.

vanina
Scris: Sunday, June 30, 2013 9:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Mesaje: 886
Adriana, in poze vad 5 galbenusuri Hilar

Am facut si eu azi cu piersici, a fost delicioasa. Cred ca e cam aceeasi reteta ca si pentru tortul de mere, nu? Eu nu am cantarit nimic, am pus vreo 4 oua, cam putine piersici asa ca nu au acoperit bine tava, dar tot buna a iesit. Data viitoare voi face si cu caiseAngel

AdrianaC
Scris: Tuesday, July 2, 2013 3:09 PM
Avatar
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 17854
Da, sunt 5 galbenusuri, dar au fost 3 oua Lol
Doua dintre oua au avut cate 2 galbenusuri... nu am mai intalnit asa pana acum...
Luasem niste "oua gigant", asa scria pe cutie ras, poate de aia or fi avut 2 galbenusuri fiecare ras
vanina
Scris: Tuesday, July 2, 2013 4:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Mesaje: 886
AdrianaC wrote:
Da, sunt 5 galbenusuri, dar au fost 3 oua Lol
Doua dintre oua au avut cate 2 galbenusuri... nu am mai intalnit asa pana acum...
Luasem niste "oua gigant", asa scria pe cutie ras, poate de aia or fi avut 2 galbenusuri fiecare ras

Ce tare Lol
Am mai facut si ieri prajitura, cu caise, dar e mai buna cu piersici sic
miriam
Scris: Tuesday, July 2, 2013 8:55 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Mesaje: 4992
Sant sigura ca este buna, si eu o fac cu piersici sau caise, depinde ce am...dar eu peste fructe pun o compozitie de crema de zahar ars(oua, lapte si zahar) facuta dupa ochisic apoi blatul...iese mai dulce dar este buna.
Sa va fie de bine Vanina, Adriana!!!
ingerash
Scris: Wednesday, July 3, 2013 12:16 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Am vrut sa fac,cumparasem caise dar am ramas fara ele,dragalasii le-au mancat,de acum ascund(nu mai stiu unde,cauta ei peste tot) sa pot faceHilar
Anelise
Scris: Wednesday, July 3, 2013 10:53 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Ce-mi plac retetele cu poze!!! love
Adrina, foarte bine arata! Bravoo Cand mi se coc caisele, voi incerca si eu! Chef
oanamaria
Scris: Wednesday, July 3, 2013 7:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mesaje: 20813
Am si eu 1kg de caise si am gasit o reteta de strudel de caise pe care vreau s-o incerc ,mi-am procurat tot ce -mi trebuie acum sa se culce Giuli s-o pot face .
Daca iese ceva bun va spun si voua reteta !
oanamaria
Scris: Thursday, July 4, 2013 12:23 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mesaje: 20813
A iesit delicios strudelul meu cu caise !
Deci700g de caise
300g zahar ,zeama de la jumatate de lamaie
1pachet foi de placinta
1 PACHET PUDING DE VANILIE
unt topit pt uns foile.

Se fierb caisele dupa ce in prealabi se spala si se scot samburii,2-3 clocote impreuna cu zaharul si se adauga zeama de la jumate d elamaie ,iar dupa 2-3 clocote se pune pachetul de puding de vanilie si se mai fierbe putin pana se mai ingrasa compozitia apoi se opreste focul.
Foile de placinta -cate 3 se ung cu untul topit si se pune din compozitie si se ruleaza frumos :)si se pun intr-o tava .Deci dintr-un pachet de placinta ies cam 3 rulouri pline de caise .
Se baga in cuptorul incins in prealabil cam 20-25min pana se coc foile de placinta si miroase toata casa de lesini.
Se serveste rece cu zahar pudra pe deasupra ,dar eu nu agreez zaharul pudra asa ca nu am mai pus .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.