Prajitura cu budinca si branza
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ely
Scris: Thursday, March 15, 2007 7:53 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Foaia
-3 linguri zahar
-2 galbenusuri
-1 ou intreg
-2 lingurite amoniac(bicarbonat)
-1 cana de faina si se mai completeaza pana coca devine tare buna de intins.
-aproape jumate de pachet de unt(margarina).

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine coca si se pune intr-o tava (mai inalta decat cea de aragaz)in care s-a pus hartie vegetala unsa cu o parte de unt sau margarina.
Se incalzeste cuptorul.

Crema
- 4 galbenusuri
-2 oua intregi
-1 pahar de zahar
-restul untului(margarina) care a ramas
-un varf de cutit de sare
-1 pachet praf de budinga de vanilie
-1 kg de branza dulce cum este cea dietetica
-sucul unei lamai
-2 cutii conserve de piersici care se taiein bucatele potrivite.

Se bat bine pana se omogenizeaza,apoi se pune in tava peste foaie .Se pun piersicile ,apoi se baga la cuptorsi se tine cam 50 min la foc mic ,cand compozitia capata o culoare un pic maronie sa fie coapta se poate incerca cu o scobitoare ,(sa nu se miste compozitia)se scoate si se pune albusurile batute bine cu putina sare si un pahar de zahar.Apoi se pune peste compozitie si se mai da la cuptor 15 minute pana ce albusurile iau o tenta maronie.
Pofta buna

Am facut si eu astazi revin cu poze ca acum este in tava sa se raceasca-Chef bis

Ar fi trebuit ca albusul sa fie mai mult dar am avut cu 2 oua mai putin ,prietenei mele i-a iesit un pic mai bine.thumleft
taki
Scris: Thursday, March 15, 2007 8:05 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Sa vad pozele si dupa aia iti zic daca o fac sau nu! ras Chef essen
Ely
Scris: Friday, March 16, 2007 12:47 PM
Nivel

Sotului i-a placut tare mult niciodata nu a fost asa incantat si i-am dat si Karinutei cate un pic.love
Kiki
Scris: Friday, March 16, 2007 12:48 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Wow!
Ce bine arata! love love love
Maria & Mario
Scris: Friday, March 16, 2007 6:41 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Waw, Ely bravo bravo thumright thumright

Dar deaspura , bilutzele alea rosii, sunt topping-uri pt praji ? sic
taki
Scris: Friday, March 16, 2007 7:41 PM
Nivel

Moaaaaaaaaaa, salivez deja. Arata super yummmy! firstprize firstprize firstprize firstprize

O intrebare: merge facuta si cu foi cumparate din comert ca eu n-am intins niciodata un aluat si mi-e cam frica. uff
Ely
Scris: Friday, March 16, 2007 7:56 PM
Nivel

Maria & mami wrote:
Waw, Ely bravo bravo thumright thumright

Dar deaspura , bilutzele alea rosii, sunt topping-uri pt praji ? sic

ras Dupa ce o scoti din cuptor ,dupa cateva minute incep sa iasa acele bilute, eu m-am gandit ca este ori de la zahar ori de la caise oare

Multumesc fetelor data viitoare sper sa-mi iasa si mai frumoasapupici pupici

cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, March 17, 2007 8:13 AM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
M-ai omorat, Ely!!!! Mie imi plac la nebunie prajiturile cu albus de ou, de la pricomigdale la... meringue. Asa ca prajitura ta mi se pare delicioasa! O sa o incerc si eu!
Ely
Scris: Saturday, March 17, 2007 10:56 AM
Nivel

taki wrote:
Moaaaaaaaaaa, salivez deja. Arata super yummmy! firstprize firstprize firstprize firstprize

O intrebare: merge facuta si cu foi cumparate din comert ca eu n-am intins niciodata un aluat si mi-e cam frica. uff

Taki nu stiu ce sa zic reteta este luata de la o poloneza si ea asa o face mereu,ma gandesc cu foaie cumparata nu stiu daca o sa aiba acelasi gust sau se poate coace mai repede decat crema . ........oare .Nu este greu de framantat compozitia este putina si imediat o amesteci.pupici.

Cute bafta daca o faci inca ceva foaia trebuie ff foarte putin intinsa si pe peretii tavii sa nu se scurga crema cand o adaugipupici
taki
Scris: Saturday, March 17, 2007 8:00 PM
Nivel

Ely wrote:

Taki nu stiu ce sa zic reteta este luata de la o poloneza si ea asa o face mereu,ma gandesc cu foaie cumparata nu stiu daca o sa aiba acelasi gust sau se poate coace mai repede decat crema . ........oare .Nu este greu de framantat compozitia este putina si imediat o amesteci.pupici.

Mercik pentru raspuns! pupici

Am sa o incerc cand o sa ajung in Ro. Arata super bine...trebuie sa o gust neaparat.ras firstprize
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, March 24, 2007 3:53 PM
Nivel

Ely, e bestiala prajitura! Uite, tocmai am scos-o din cuptor si e... yamiiii!
Taki, eu am folosit foi congelate Morarita. Singura problema a fost ca foile sunt patrate si putin mai scurte decat tava mea. Asa ca pe marginile lungimii am prajitura fara foaie. Dar e la fel de bunaaaaaaaa! Cat despre compot, mi-a ajuns (si mi-a si ramas) unul mare de la Top LIne. Branza am folosit Milli, branza slaba. Bine, si am mai adaugat rom in crema de branza...
Ah! Sa nu uit! La crema, sunt 2 pahare de zahar: unul pentru branza, unul pentru bezea.
Acum va las, ma duc sa pap, sa cresc maaaaare!!!!!!!essen
Ely
Scris: Saturday, March 24, 2007 5:04 PM
Nivel

Bravo Cute ma bucur ca-ti placecheers .Da asa este 2 pahare de zahar si daca se poate zahar pudra este si mai bine.Cute vreau si poza sa vad cum este cu foaie cumparata ca vine fratele meu luni la mine si as vrea sa fac iar.pupici Pofta bunaaaaessen
delfinasa
Scris: Saturday, March 24, 2007 5:17 PM
Nivel

Ma cam feresc sa intru pe topicurile astea ca sunt atrasa sa fac si eu bunatatile de prajituri pe care le faceti voi si eu vreau sa slabeeesc...dar sa stii, Ely, ca prajitura arata super si imi inchipui ca e delicioasa, dar o s-o fac cu prima ocazie mai deosebita, ca ma abtin de la facut/cumparat dulciuri angel.
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, March 24, 2007 7:11 PM
Nivel

ely, o sa fac si poze. Foaia este pentru saleuri. A iesit super
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, March 24, 2007 8:03 PM
Nivel

Am revenit si cu poze... Ah! Culoarea branzei e mai ciudata pentru ca am folosit praf de budinca de caramel, pentru ca nu am gasit de vanilie la marketul de langa mine.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.