Alle.p wrote:Buna fetelor, Tocmai ce am venit de la eco. Bebe are aprox 2350g, ecografic e mic cu o saptamana, dar tot asa a fost de ceva timp, lichidul tot la limita inferioara. Din pacate avem si probleme, dar sper sa fie ok. Incerc sa imi pastrez calmul: 1. Circula?ie de cordon, o singura data( stiu ca e destul de frecvent, deci ar fi ok asta) 2. Au aparut niste pete mici pe placenta, dr spune ca nu sunt cheaguri de sânge. Pe eco scrie "placenta gr2, prezentând multiple zone transonice, avasculare, de mici dimensiuni ". În cabinet a folosit alt termen, dar nu mai stiu cum a spus. Nu am gasit nimic pe net despre asta. 3. Colul este deschis la exterior. Am repaos la pat pana pe 10 mai. Am stat si pana acum mai mult în pat, dar mai faceam cate ceva prin casa, sau mai ie?eam la plimbare putin. 4. S-a vazut ceva pe rinichiul lui bebe, dar a zis ca e dd dimensiune mica si ca e ok. A zis sa luam in calcul cezariana, la rece, pt a nu risca nimic din cauza problemutelor, dar ca mai vedem la controalele urmatoare. Nu stiu de ce ma îngroze?te gândul de cezariana  chiar nu as vrea sa ajung la asta, din mai multe motive, dar daca asa va fi cel mai bine pt bebe, atunci nu am încotro. Numai sa mai stea cumintel 2 saptamani si jumatate macar.
Hai ca va fi bine, stai linistita ca vei depasi 37 saptamani, ai sa vezi...mult a fost, putin mai e. Stai si tu, mai lenevesti, un serial, o carte ... sa mai treaca timpul. Si mie mi-e frica de cezariana insa, daca asa e mai bine, trebuie sa luam in calcul si asta...
|
simmo wrote:Irina, poti sa-mi spui care este motivul de te-a tinut pe progesteron si in trim II si III ?
Poate parea stupida intrebarea, insa din cauza durerilor care au persistat inclusiv azi de spate si mi se iradia si la burta, am ajuns din nou la camera de garda. Am observat ca am probleme asta doar cand merg; daca stau intinsa nu am nimic. Mi-a fost frica sa nu fie ceva la col (eu am o problema cu el), insa toate sunt ok. Mi-au facut o perfuzie cu nospa si am putut sa merg drept. Am ajuns acasa iar m-a luat. Acum stau la pat. Au zis ca daca se inrautateste stare mea, ma vor interna. Acum am refuzat internarea pentru ca totul referitor la sarcina e ok si in parametrii.
Ideea este ca mi-a dat sa iau progesteron vaginal, dar eu retinusem ca daca se da la o sarcina mai avansata, cam trebuie sa iei pana aproape de termen, insa dna de la camera de garda a zis ca se ia doar cat timp e necesar. Sangerari nu am, dar stiam ca se mai prescrie progesteron ca sa relaxeze uterul; recunosc ca am burta incordata cand merg din cauza durerilor si imi da o senzatie de usoare dureri ca la menstra. O sa dau si un mesaj catre medicul curant maine dimineata sa-mi zica daca e ok sa iau sau nu.
Si eu am aceasta problema ca si tine si mi-a fost recomandat tot asa progesteron, dar nu am simtit nicio imbunatatire iau deja de 2 aaptamani ...mai nou am inceput sa am si contractii Braxton Hicks de o saptamana , usor dureroase cam 4-5/zi ... sarcina e ok, colul e ok dar eu nu pot sa umblu si uneori simt durerea si cand stau intinsa ... nu stiu ce sa mai fac mi-e putin frica 26 +
|
BC1828 wrote:Fetelor voi ati luat in primele saptamani de sarcina progesteron?Mie doctorita nu mi-a spus nimic.
Da si eu am luat 3 saptamani cred Utrogestan, desi aveam analiza progesteronului in limite normale, dr mi le-a dat pana in saptamana 16 dar le-am intrerupt singura mult mai repede...le-am luat pentru fixarea sarcinii...
|
Mirela.t83 wrote:Buna burtici! Ati folosit decongestional nazal? Din pacate am folosit app tot timpu de cand am ramas, in special noptile cd nu puteam respira cum trebuie si inclusiv acum cu raceala asta pacatoasa. Am aflat ieri ca ce am folosit are substanta activa nafazolina interzisa in sarcina. Am apucat sa mai citesc si cum ca dau defecte la copil si sunt speriata de n-am putut sa ma odihnesc toata noaptea de grija asta cu solutia activa. E greseala mea ca nu am crezut ca imi poate face rau si nici nu m am interesat pana mai ieri.  Abia de azi mi am luat apa de mare pt nasul infundat. Ma chinuie ingrozitor ca nu pot respira si apa de mare mi se pare apa de ploaie, de imi vine sa plang. Sunt foarte suparata si stau cu teama daca bebe e ok, off doamne. Numai de concediu nu imi arde!
Off...incearca sa citesti prospectul la orice folosesti...si pe net la alimente,pana nici alea nu sunt bune chiar toate... Incearca sa nu te mai gandesti la ce e rau, oricum nu poti schimba cu nimic ce s-a intamplat, ci doar sa te linistesti, ca el simte ca esti stresata si nu ii face bine...Nu poti sa iei legatura cu medicul sa ii spui, poate o sa te mai linisteasca si el ... P.S.Apa de mare nu prea desfunda nasul, incearca cu creion nazal mai bine...
|
Buna ... fetelor , care sunteti in trimestrul 2 spre 3 , cat de des aveti contractii Braxton ? Eu am inceput sa am de ieri si sunt destul de multe, nu sunt dureroase, simt o oarecare jena dar nu ma deranjeaza. Saptamana trecuta qm fost la programare la medic si m-a intrebat daca am inceput sa am contractii, pe atunci nu le aveam , mi-a spus sa ma astept la ele, ca sunt normale, insa nu mi-a trecut prin cap sa il intteb si cat de dese pot fi...Acum medicul e plecat la un congres in strainatate si nu as vrea sa mai dau buza iar la camera de garda... E atat de ciudat cand esti la prima sarcina si habar n-ai ce e normal si ce nu, uneori parca sunt paranoia ...
25+
|
Cata123 wrote:
Buna, am luat eu, vreau sa zic ca dupa ce luam 1 in maaaxim 10 min trebuia sa merg la toaleta, ma lua durerea de burta instant :))) poti sa incerci, nu vad ce rau sa faca
O sa incerc si eu cu ele ca am facut 100 de drumuri la toaleta si imi amortesc picioarele degeaba Multumesc
|
Buna fetelor...Eu am 24 saptamani + , si burtica foarte tare incontinuu...nu se imbunatateste nimic nici cu nospa 40 mg...oricate as lua :( ieri am fost la dr. la screening II si am facut si eco vaginala sa vada daca nu cumva mi s-a scurtat colul , dar e ok 42 mm, bebelusa e bine...a zis ca nu sunt probleme sau contractii, doar ca nu ii place uterul asta asa tare si sa iau Utrogestan 200 mg pana ne vedem la 30 saptamani pentru orice eventualitate. Am mai avut asa pe parcursul sarcinii cateva episoade, mai ales dupa ce mancam mult, dar incepe sa ma ingrijoreze si imi sta gandul doar la asta. Oare ca sunt si foarte constipata? Supozitoare cu glicerina a luat cineva ?
|
Ella30 wrote:Fetelor sunt speriata..aseara am avut o cearta urata cu sotul. N a fost cu tipete sau urlete..am si plans, m a afectat mult. Ideea este ca simt bebele foarte agitat de aseara..si uneori parca tresare, alteori parca tremura. Am simtit o toata noaptea, lucru pe care eu nu l am mai patit..la un moment dat ma durea din ce in ce mai tare in dreapta si cand m am ridicat sa ma uit sa vad ce e m am speriat. Era facuta ghemotoc acolo si partea aia era ff tare. Practic o putem lua in mana, asa ghemuita statea.Am mangaiat locul si s a mutat.. Nu stiu ce sa fac..stiu ca trebuie sa ma linistesc dar nu stiu cum.
Hei linisteste-te. Si eu am patit exact la fel cand ne-am certat ... bebelusul simte ca esti suparata si agitata; bea un ceai si nu mai fi suparata, gandeste-te la el, lasa-i pe toti ceilalti. Va fi bine !!
|
Multumesc de raspunsuri...o sa vad ce imi spune luni medicul, probabil se mareste uterul...am mai fost la urgente cand era sarcina mai mica de cateva ori si era totul ok, col lung, inchis si eu aveam ceva dureri, normale pentru ca bebe creste ( asa mi s-a spus mereu), poate sunt eu prea paranoia si e normal ce simt...de asta nici nu m-am mai dus, prea multe ecografii nu-i fac bine la bebe...pupicei
|
Buna fetelor!! Sper ca am postat unde trebuie ... Sunt in 24 saptamani fix si de aproximativ o saptamana, nu prea mai pot sa ies cu cainele afara, in sensul ca la nici 2 min de mers usor, incep durerile sub burta, senzatie de presiune si dureri de spate/mijloc, sunt suportabile pot sa zic, insa ingrijoratoare Abia luni am programare la medic si nu stiu , oare e normal ? Am luat 10 kg, eu fiind foarte slaba inainte ... asta sa fie cauza ? S-a mai confruntat cineva cu astfel de dureri ? Mi-e groaza daca de pe acum nu mai pot umbla ... mai stau si la etajul 5, fara lift !
|
|