Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Ei, cum necum, important este sa manance.
Eu la Alice se pare ca nu stiam sa o tin si de aceea nu lua in greutate pentru ca lapte aveam o gramada. Daca insa doctorita mi-a spus ca nu am laptele bun in loc sa se uite cum tin copilul, am trecut pe lapte praf la 3 saptamani de la nastere (asta in conditiile in care eu pocneam de lapte).
Asa ca e foarte important sa stiti cum trebuie tinut copilul. Pe mine nu a avut cine sa ma invete si am platit scump pentru asta. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Anaida wrote:Eu o alaptez pe Alex stand in fund, in pat, rezemata de o perna inalta. Si noaptea la fel. Am incercat s-o mai alaptez la orizontala (cum faceam in primele zile) si mi s-a parut incomod. Si eu alaptez la fel! In primele zile stateam pe scaun si am avut niste dureri crunte (ca mie mi s-a desfacut epiziotomia de 2 ori), asa ca am trecut la pozitia culcat (chiar si eu mancam la orizontala). Dupa ce s-a epitelizat operatia, am trecut la o pozitie mai ridicata. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Poate sa imi explice si mie cineva foarte in detaliu cum alapteaza culcata in pat? Ca io nu reusesc, mi se pare ca nu apuca copilul bine sanul, cred ca nu o pun io cum ar trebui. Si mi-e asa o lene sa ma scol noaptea in fund... |
|
| Tu trebuie sa stai pe o parte. Jodie trebuie pusa tot pe o parte, fata in fata cu tine, si proptita cu ceva in spate ca sa nu se intoarca pe spate si sa ramana numai cu capul spre tine.
Trebuie sa o asezi in dreptul sanului, astfel incat sa nu ii fie nici prea sus, nici prea jos, ca sa tina capsorul drept.
Uita-te si la poza de mai sus in care mama alapteaza in pozitie culcat. |
|
| Daca stau pe dreapta ii dau sanul drept, nu? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Delia, eu o alaptez pe Karina intr-o gramada de pozitii...important este sa apuce bine sanul si sa stati amandoua comode...cand ne asezam in pat intr-o parte, eu ii dau ambii sani...adica ma asez in asa fel incat ea stand in pozitie neschimbata sa pape din ambii sani (ma asez mai spre burta cand ii dau celalalt san pentru care trebuie sa schimbam locurile)...mi-este comod asa, ca la inceput, cand voiam sa schimb sanii, trebuia s-o mut si pe ea, sa ma intorc si eu si mi-era mila de ea c-o speriam, se trezea...mie mi-este de mare ajutor chiar si acum perna de alaptat, desi Karina s-a lungit si ii ies piciorusele jumate afara; si o pot folosi oriunde stau: pe fotoliul de alaptat, pe canapea, in pat stand tuceste, pe scaun, la calculator...ma si misc prin casa cu ea la san si pot folosi o mana fara probleme...pozitia asta de alaptat pe perna speciala se poate folosi cu succes si numai cu perne normale, dar nu mai esti asa mobila: iti pui pe picioare, in fata burtii, 2-3 perne astfel incat bebe sa ajunga la san fara sa o sustii tu si la treaba!...este foarte important sa te asezi intai tu comod, apoi o asezi pe bebelusa si fiind comode amandoua, alaptatul va fi o placere...i-am mai dat sa suga din pozitia fotbalistului, adica "la sub brat", pusa pe 1-2 perne in lateral ca s-o ridice pana la nivelul sanului si sustinuta cu mana la capsor...fii-mea a supt si cand o tineam in marsupiu cu fata spre mine; cand o tineam prin casa in marsupiu ca sa ma pot misca sa mai fac cate ceva, o tot vedeam cum deschide gurita si cauta sanul si mi-am ridicat bluza si fata mea imediat a stiut ce sa faca ...am ajutat-o putin si ei ii facea mare placere sa suga din marsupiu...acum o mai apuca suptul la baie, din cadita ei ; eu ma dezbrac cand ii fac baie ca ma face fleasca mereu, iar cadita i-o pun la nivelul braului sa nu ma cocosez, asa ca delfinasa cand vede sursa de laptic descoperita intinde manutele sa le apuce sa suga ...e caraghioasa rau...deci, bebe sa pape de la san, ca pozitii nu este greu sa descoperi sau sa inveti. |
|
| freedelia wrote:Daca stau pe dreapta ii dau sanul drept, nu? Da.
Eu daca vroiam sa schimb apoi si sa ii dau si de la sanul stang, fie ramaneam eu in aceeasi pozitie si puneam sub Andrei o pernita ca sa il inalt sa poata manca si de la celalalt san, fie ma mutam eu pe partea cealalta si il mutam si pe el. |
|
| Multumesc, fetelor, eu de obicei o tin in "pozitia fotbalistului" cum zice delfinasa, aia mi-e cea mai comoda. Dar noaptea mi-e o lene sa ma scol, asa ca am sa incerc culcata, dar mai incolo, ca momentan inca invaam amandoua despre alaptat.
Si mai am o intrebare, cred ca am un canal de lapte infundat. N am nici o umflatura pe san, dar am un punct mai albicios chiat pe varful mamelonului si ma inteapa tot sanul. Ce sa fac, aveti vreo idee? |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Delia, punctul albicios nu stiu daca neaparat indica un canal infundat. Durerea insa, da. Eu am patit asta in maternitate, ma durea ingrozitor sanul intr-o parte, se si inflamase asa ca de grosimea unei vene. Si a trebuit sa ma mulg ca sa mai "eliberez" tensiunea creata acolo. Daca o pui pe Jodie la acel san si dupa ce suge nu simti nici o ameliorare, iti sfatuiesc sa te mulgi. Si poti unge si cu putin Bepanthen sanul. |
|
| Am fost azi la doctor si cica nu e un canal infundat, ci doar pielea este rupta ("broken" a zis, nu stiu exact cum sa traduc), adica durerea vine de la mamelon, care are o buba, si durerea de acolo se simte in tot sanul. Cica trece...sa vedem. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Delia, intre alaptaturi poti sa si masezi sanii...iar daca sunt prea ingorjati, dusurile calde-reci te ajuta sa mai eliberezi tensiunea creata in ei...mie si acum, cand trece ora de supt si Karina nu vrea sa suga sau doarme, mi se umfla sanii si se deniveleaza, adica apar asa niste galme din cauza ca unele canale se umplu tare...atunci o iau si-o pun la san si in cateva minute sanul revine la normal...de muls nu ma mai mulg ca nu scot lapte suficient si cateva zeci de ml nu o satura si nici nu pot sa-i fac macar cu cereale, ca trebuie sa-i completez cu formula si ce rost are...mai bine-o pun la san si trage cat vrea ea. |
|
| Da, si eu am observat ca daca doarme ceva mai mult si nu reusesc sa o trezesc e umple sanul foarte mult si ii e si greu sa apuce, tot apuca, lasa, se enerveaza. Eu m-as pompa, dar nu reusesc, parca sunt tuta, ca am pompa aia Avent ISIS care ica e cea mai buna neelectrica bla bla bla...pur si simplu nu reusesc sa scot nimic cu ea. In primul rand nu pot sa creez suctiunea, adica tot trage aer pe langa san, nu se lipeste etans. Iar cand in sfarsit se lipeste, trage asa tare ca parca imi rupe sanul, ceea ce nu e normal, cu pompa nu ar trebui sa doara. As vrea sa ma pompez, asa as putea sa dorm si io in cate o noapte si sa ii dea altcineva sa manance, dar nu reusesc si pace. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| freedelia wrote:Da, si eu am observat ca daca doarme ceva mai mult si nu reusesc sa o trezesc e umple sanul foarte mult si ii e si greu sa apuce, tot apuca, lasa, se enerveaza. Eu m-as pompa, dar nu reusesc, parca sunt tuta, ca am pompa aia Avent ISIS care ica e cea mai buna neelectrica bla bla bla...pur si simplu nu reusesc sa scot nimic cu ea. In primul rand nu pot sa creez suctiunea, adica tot trage aer pe langa san, nu se lipeste etans. Iar cand in sfarsit se lipeste, trage asa tare ca parca imi rupe sanul, ceea ce nu e normal, cu pompa nu ar trebui sa doara. As vrea sa ma pompez, asa as putea sa dorm si io in cate o noapte si sa ii dea altcineva sa manance, dar nu reusesc si pace.
Si eu am pompa tot de la Avent si tot modelul Isis, manuala si sunt foarte multumita. Din cauza ca am sfarcurile ombilicate ( cred ca asa se zice ), iar sfarcul este prea mare pentru gurita Sashei, ma mulg. Si scot lapte destul de mult si fara durere. Durerea o simt doar la inceputul mulsului pentru ca aureola este uscata, dar imediat ce-mi da laptele ma ung pe toata aureola cu laptic si nu mai am probleme. Am laptic si ma doare ca nu-i pot da Sashei direct de la sursa, trebuie sa ma mulg din 3 in 3 ore, iar cand Sasha cere in plus, doctorii mi-au recomandat latele praf, dar numai in exceptii.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Adriana am si eu poze cu pozitie de alptat pe masa de nasteri, imediat dupa ce am nascut-o, adica la cateva minute. Dar se vede sanul, daca e ok, spune-mi ca sa postez poza. Nu vreau sa pun poze deochiate... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Mai, e buna chestia cu perna de alaptat.Chiar acum scriu la calc in pozitia asta!Multumesc ca m-ati luminat! |
|
|