Nivel: Membru
Inregistrat: 2/4/2010 Mesaje: 39
| buna ziua dragi mamici.am o fetita de doar 2luni si o saptamana,dar am o problema:nu se satura doar cu lapticul,e tot timpul flamanda(o alaptez artificial de la 2saptamani).de ieri i_am dat mar ras cu biscuite.vreau sa stiu daca am procedat bine sau nu.va rog din suflet sa imi dati raspuns.pupici
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/26/2007 Mesaje: 1462
| Eu te sfatuiesc sa-i schimbi lapticul. |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 3801
| Dyana,eu cred ca este prea devreme pentru mar cu biscuite ....are doar doua luni,micuta,mai gandeste-te! Daca nu se tine satula cu lapticul care il dai,atunci schimba-l......sper dint tot sufletul sa te mai gandesti,si sa nu-i mai dai mar,pentru ca e prea devreme!Oricum,e alegerea ta,eu doar mi-am spus parerea! |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Dyana,cand o sa incepi diversificarea,introdu-i doar cate un aliment,nu doua deodata,e prea mult pentru stomacul ei. schimba-i lapticul,eventual da-i sa bea mai mult,pe masura ce bebei cresc,creste si nevoia lor de hrana. cati ml de lapte ii dai la o masa? |
|

| ii dau milumil,:018: |
|

| oricum depinde de la o masa la alta. ii dau doza care e scrisa pe cutie,de multe ori se intampla sa nu manance tot,alteori mananca mai putin.ms de sfat |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Dyana, poate nu-i neaparat flamanda, cum ai ajuns la concluzia asta? Oricum este atat de mica si toate hotararile care le ei o sa o afecteze o viata intreaga. Diversificarea precoce si incorecta duce la o groaza de probleme in urmatorii ani asa ca mai bine te-ai vedea cu un pediatru chiar daca este costisitor. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Intreaba medicul pediatru,poate are doar colici - normali la varsta ei. Daca fetita nu a evoluat in greutate bine, poti sa ii adaugi fulgi de orez la laptic, e singurul pe care il recomanda doctorii. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| In nici un caz nu as incepe diversificarea unui bebe de 2 luni!Gandeste-te tu ce stomacel are si cum ai putea tu sa i-l stici de buna cuviinta!Adreseaza-te pediatrului si sigur veti gasi impreuna o metoda buna! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| raly wrote:In nici un caz nu as incepe diversificarea unui bebe de 2 luni!Gandeste-te tu ce stomacel are si cum ai putea tu sa i-l stici de buna cuviinta!Adreseaza-te pediatrului si sigur veti gasi impreuna o metoda buna! subscriu |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Nu te-as sfatui sa incepi diversificarea asa prematur...din cate spui, fetita ta uneori nu se satura cu cantitatea de lapte oferita, nu din cauza ca nu-i place tipul de lapte...in cazul asta, mareste-i putin cantitatea, nu-i pregati sticluta numai dupa cantitatea care scrie pe cutie pentru varsta ei, ca nu toti copii au acelasi apetit...daca ramane, arunca-l. Mai ia in calcul si faptul ca, la 2 luni, pericolul colicilor inca nu a trecut si se poate ca si asta sa fie o cauza a disconfortului pe care-l are dupa masa. |
|

Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Mergi fuguta la pediatru! Si asa cum au zis si fetele mai inainte, nu atatea alimente noi in acelasi timp. Si eu am aimentat-o artificial pe fiica mea. Eu imi amintesc ca am inceput diversificarea cu suc de morcov( prima zi o lingurita, a doua zi doua s.a.m.d.), apoi cu suc de mar, de portocala, nicidecum cu hrana solida. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Poti sa calculezi cantitatea de care are nevoie intr-o zi asa: 150ml lapte/kg corp/zi. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 718
| mergi la medic ,schimbati laptele gasiti solutia .diversificare la 4 -5 luni .se incepe cu suc de portocale morcov apoi supa .....acum trebuie sa bea laptic. |
|

| multumesc tuturor pt.sfaturi si asa am sa urmez |
|
|