Postura de nasi - care sunt obligatiile acestora?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
riri
Scris: Tuesday, February 6, 2007 12:02 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/5/2007
multumesc mult pt raspunsuri,cu finii sintem in relatii foarte apropiate ea fiind colega si prietena de peste 20 de ani iar acum este avocata firmei mele.Si datorita faptului ca sintem intratit de apropiate refua sa-mi raspunda,imi spune ca noi sa fim sanatosi si ca nu are nevoie de nimik numai de prezentauff La bebelin i-am luat absolut tot ce a fost necesar,carucior,scaun de masina,balansoar de camera electric,hainute vreo 9 kg ,sapun,sampon,termometru de ureche,biberoane,portbebeu si nici macar nu mai tin minte dar toate le-am trimis de aici,la spital le-am trimis un buchet de flori cu multe baloane si ursuleti,un tort si cadouri cosmetice pt mamica...Binenteles ca la botez trebuie sa ma gindesc la altceva dar cred ca vb voastra,acum avind de toate ar fi mai bine sa-i dau bani...Fiind baiat nu cred ca este o idee buna aurul,aveti alta idee cumva?Sau este bine si aur?Si citi bani oare???????????????????????????????????????????????????????????Eu ma gindeam la vreo 1000 cu totul dar apropiatii mi-au spus ca oblig musafirii.....fir-ar-sa -fiecry
Cris Rusu
Scris: Tuesday, February 6, 2007 12:21 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2006
Riri draga, e numai alegerea nasilor cat dau la botez... Daca musafirii se simt obligati in vreun fel, e treaba lor! In fond si in final, lui bebe sa fie bine, caci pentru el se face treaba asta, nu? Deci daca te-ai gandit la 1000, si ii ai disponibili, fa altfel... Da la masa mai putin, si dai restul la baia bebelusului, a doua zi, cand ii luati mirul...In felul asta nu mai carcoteste nimeni... ras sic
Pe de alta parte, e stiut faptul ca nasii ar trebui sa dea cel mai mare cadou... Asa ca nu vad de ce se simt obligati restul invitatilor sa ridice si ei stacheta. Fiecare cum gandeste si de cat dispune...
georgy_adinutza
Scris: Tuesday, February 6, 2007 12:43 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Si eu am cununat si noi ca nasi am luat :
-lumanarile (buchetele le ia ginerica)
- oglinda
-voalul si paliura miresei
-batic (ptr dimineatza cand ii dai voalul jos)
-am platit biserica
-iar la masa fiecare da dupa posibilitati !!
-nasa ii da bani , finului cand ii pune floarea in piept , iar nasul i-o da jos diminetza.
-si in rest mai sunt diverse : bani in galetile cu care veti fi intampinatzi , bani ptr gaina , bani ptr lautari etc ...
TatyKS
Scris: Tuesday, February 6, 2007 4:56 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
riri wrote:
multumesc mult pt raspunsuri,cu finii sintem in relatii foarte apropiate ea fiind colega si prietena de peste 20 de ani iar acum este avocata firmei mele.Si datorita faptului ca sintem intratit de apropiate refua sa-mi raspunda,imi spune ca noi sa fim sanatosi si ca nu are nevoie de nimik numai de prezentauff La bebelin i-am luat absolut tot ce a fost necesar,carucior,scaun de masina,balansoar de camera electric,hainute vreo 9 kg ,sapun,sampon,termometru de ureche,biberoane,portbebeu si nici macar nu mai tin minte dar toate le-am trimis de aici,la spital le-am trimis un buchet de flori cu multe baloane si ursuleti,un tort si cadouri cosmetice pt mamica...Binenteles ca la botez trebuie sa ma gindesc la altceva dar cred ca vb voastra,acum avind de toate ar fi mai bine sa-i dau bani...Fiind baiat nu cred ca este o idee buna aurul,aveti alta idee cumva?Sau este bine si aur?Si citi bani oare???????????????????????????????????????????????????????????Eu ma gindeam la vreo 1000 cu totul dar apropiatii mi-au spus ca oblig musafirii.....fir-ar-sa -fiecry

Pai daca i-ai luat atatea mai bine le dai bani si cum a zis si criss le dai o parte la botez si o parte a doua zi la baita. Eu i-as lua aur chiar daca ar fi baietel..un lantisor si cruciulita poarta si baietiipupici nu? pupici pupici

Pai de ce obligi musafirii...e botez cu dar? Ca daca nu , de unde stiu ei cat e in plic?
oare
georgy_adinutza
Scris: Tuesday, February 6, 2007 6:36 PM
Nivel

riri wrote:

eu la finutzul meu i-am luat o bratara de aur , pe care i-am si pus-o la manuta inainte de al baga popa in cazan ...iar a doua zi am aflat ca este ff bine sa bagi copilul in cazan cu ceva aur si cu ceva rosu .....nu stiu de ce ......si finul avea si o ata rosie legata la mana....
dianhana
Scris: Thursday, February 8, 2007 11:34 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/24/2006
Multumesc tuturor pentru ajutor..este adevarat ca din toate canalele de informare, nu am reusit sa aflu in mod clar cine ia pana la urma buchetele...in mod sigur lumanarile trebuiesc cumparate de catre nasi, insa abordarea buchetelor este diferita. Vom vedea; nunta va fi in mai, deci mai avem destul timp sa ne decidem. Important este sa comunicam si cu finii si sa ajungem la un numitor comun, cu tact si eleganta.
Am inteles ca darul se ofera in functie de posibilitati...si aici este discutabil. Meniul per persoana este in jur de 2 mil. Binenteles ca suma trebuie sa acopere pretul acestuia, insa nu stim cat se mai adauga in rest...dupa buzunar....asa este, dar mereu te gandesti cum sa faci sa fie lumea multumita. Am luat un cadou in valoare de 12 milioane, o posetica festiva finei, echipata cu oglinda, farduri, ruj, rimel....am inteles ca se ofera la dezgatit...in valoare de aproximativ 2 mil, vom plati lumanarile (in jur de 4 mil, cred), parura miresei+voalul (aproximativ 4 mil), taxa aferenta cununiei religioase (pana in 2 mil, cred)....asta inseamna cam 25 mil...oare cat ar trebui sa punem pe masa sa fie finii multumiti???
Gand bun tuturor!
TatyKS
Scris: Friday, February 9, 2007 8:35 AM
Nivel

Eu zic ca daca ati facut un cadou destul de mare de 12 milioane + ce ati mai cumparat ...15-20 milioane sunt suficienti ...parerea mea.

Iar despre buchetare voi hotarati...eu si cand m-am casatorit si cand am cununat de 2 ori, si la alte multe nuntai la care am fost...mirele cumpara buchetarele, pentru ca el il da miresei cand se duce sa o ia de acasa si la fel si nasei pe care o ia inaintea miresei. Mie una asa mi se pare normal...da fiecare cu datina lui.

Asteptam sa auzim ce ati hotaratpupici pupici pupici
georgy_adinutza
Scris: Friday, February 9, 2007 10:11 AM
Nivel

dianhana wrote:
Multumesc tuturor pentru ajutor..este adevarat ca din toate canalele de informare, nu am reusit sa aflu in mod clar cine ia pana la urma buchetele...in mod sigur lumanarile trebuiesc cumparate de catre nasi, insa abordarea buchetelor este diferita. Vom vedea; nunta va fi in mai, deci mai avem destul timp sa ne decidem. Important este sa comunicam si cu finii si sa ajungem la un numitor comun, cu tact si eleganta.
Am inteles ca darul se ofera in functie de posibilitati...si aici este discutabil. Meniul per persoana este in jur de 2 mil. Binenteles ca suma trebuie sa acopere pretul acestuia, insa nu stim cat se mai adauga in rest...dupa buzunar....asa este, dar mereu te gandesti cum sa faci sa fie lumea multumita. Am luat un cadou in valoare de 12 milioane, o posetica festiva finei, echipata cu oglinda, farduri, ruj, rimel....am inteles ca se ofera la dezgatit...in valoare de aproximativ 2 mil, vom plati lumanarile (in jur de 4 mil, cred), parura miresei+voalul (aproximativ 4 mil), taxa aferenta cununiei religioase (pana in 2 mil, cred)....asta inseamna cam 25 mil...oare cat ar trebui sa punem pe masa sa fie finii multumiti???
Gand bun tuturor!

eu in 2004 cand am cununat , era meniul 1.200.000 lei si eu le-am dat la nunta 500 de euro ...
dianhana
Scris: Friday, February 9, 2007 10:37 AM
Nivel

Multumesc pentru sugestii...adevarul este ca nu am mai cununat si dat fiind faptul ca nunta este si in Bucuresti, chiar eram confuzi... este bine sa ai pe cineva cu care sa te consulti..va multumesc, inca o data.
Zi frumoasa tuturor!
georgy_adinutza
Scris: Friday, February 9, 2007 10:43 AM
Nivel

dianhana wrote:
Multumesc pentru sugestii...adevarul este ca nu am mai cununat si dat fiind faptul ca nunta este si in Bucuresti, chiar eram confuzi... este bine sa ai pe cineva cu care sa te consulti..va multumesc, inca o data.
Zi frumoasa tuturor!

Cu placere si sper sa fie toata lumea happy !!pupici pupici
georgy_adinutza
Scris: Friday, February 9, 2007 10:47 AM
Nivel

acuma , vezi si tu ca dak dai o suma fff mare , intr-un fel , iar nu e bine ....ca atunci obligi participanti sa ridice si ei scorul (in cazul in care stigati darul) .....asa , orientati-va si voi ..... deci in Bucuresti la o nunta , daca meniul e aprox 2 mil , atunci un mesean , adik o familie participanta la eveniment poate da si 5 mil -6 mil (exclus rudele ff apropiate care vor da mai mult ) .....
dianhana
Scris: Sunday, February 11, 2007 8:39 AM
Nivel

Am priceput.....nu, nu va fi cu strigare, ci o nunta foarte subtila...pai daca un mesean bucurestean ofera la un asemenea meniu, cam 5-6 milioane, ma gandesc ca un 25 de milioane ar fi ok pentru fini..in plus, ma gandeam sa le mai ofer un cadou, avand in vedere ca ei se si muta la casa noua.
Zi buna tuturor si copii sanatosi si voiosi! flowers
stele_pe_cer
Scris: Thursday, March 1, 2007 11:03 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Eu stiu ca nasii cumpara buketul de mireasa, lumanarile, voalul, esarfa sau palaria, turta, taxa la biserica, coronitza/diadema/tiara, plus banii eferenti, fiecare dupa cum considera.

Noi nu vom respecta nici una din treburi:nu voi avea voal, palaria mi-o fac pe comanda si o akit tot eu, la fel si buketul, biserica oricum este ieftina si tot noi vom plati si corul filarmonicii, turta nu voi avea, iar tiara o voi avea doar la poze si tot eu o voi cumpara.Deci nasii nostri vor lua probabil doar lumanarile, desi tot eu doresc sa le iau si pe astea.Nu vreau sa ne cumpere nimic, pentru ca ...gusturile nu se discuta.Eu vreau ca totul sa arate intr-un fel anume si tot eu vreau sa ma sigur ca va iesi intocmai cum doresc.Plus ca eu pun mare accent pe ideea de nasi in sensul ca pt noi este o mare bucurie faptul ca ne vor fi nasi, restul, tine de traditie, traditie de care eu una stau departe din terzte motive.

In skimb cand voi cununa, sigur voi cumpara toate cele de mai sus, consultandu-ma cu mireasa, fireste.Va fi placerea measic ...
Vesna
Scris: Thursday, March 1, 2007 11:12 AM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
stele_pe_cer wrote:
...Nu vreau sa ne cumpere nimic, pentru ca ...gusturile nu se discuta.Eu vreau ca totul sa arate intr-un fel anume si tot eu vreau sa ma sigur ca va iesi intocmai cum doresc...

Din acelasi motiv lumanarile si esarfa le-am cumparat impreuna cu nasii, adica noi am ales si ei au dat comanda. Voalul era inclus in rochia de mireasa, era asortat si cu marturiile, deci, nu aveau cum sa mi-l ia separat. De turta nu am stiut ca e de datoria nasilor, fapt pentru care mi-a facut-o mama, iar taxa la biserica nu a existat (decat simbolic, cat s-a dorit).

Mult succes in continuare la organizare si sa iasa asa cum iti doresti! pupici
TatyKS
Scris: Thursday, March 1, 2007 12:17 PM
Nivel

La noi finii au comandat lumanarile dupa gustul lor ...si noi le-am platitpupici , esarfele ni le-am luat fiecare si acolo am facut schimbul tot asa ca sa fie pe gustul fiecareiapupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.