Postura de nasi - care sunt obligatiile acestora?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
dianhana
Scris: Friday, February 2, 2007 7:37 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/24/2006
Lanses un S.O.S pentru cei care ma pot sfatui in legatura cu acest subiect; in luna mai vom fi nasi. Nunta va avea loc la Majestic, in Bucuresti. Noi suntem din Galati. Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu detalii privind indatoririle nasilor...cele banesti, materiale, caci cele spirituale le stim (e vorba de traditii, ce anume trebuie sa faca/ofere nasii finilor: cadouri, atentii, plicul traditional, etc).
Astept sfaturile familiei de pitici.
Pupi
Kiki
Scris: Friday, February 2, 2007 8:07 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Ce pot sa-ti zic?

Ce cumpara nasii:
-voalul miresei
-o palarie / un batic (cu care schimba voalul miresei la sfarsitul nuntii)
-un cadou
-plicul cu bani (nu e o suma standard, dar se stie ca banii oferiti trebuie sa acopere in primul rand pretul meniului de persoana + ceva in plus; acel "ceva" in plus poate fi mai mult sau mai putin in functie de posibilitati, dar si in functie de cadoul pe care il faceti, ca daca e un cadou scump, poti sa dai si banutzi mai putini)

In rest, se consulta cu finii la organizare, ii ajut sa decida legat de nunta (invitatii, flori, tzinuta mirilor), dar asta depinde si de relatia dintre nasi si fini cat de apropiata este.

Altceva? Stiu ca se pune bani la mireasa cand i se ia voalul, nasa ii aranjeaza parul si coronita si voalul (bine, se poate face un ultim retus, sau te faci ca o aranjezi, pentru ca in mod sigur merge la coafor), o fardeaza (iarasi...te poti face ca o fardezi si o rujezi pentru ca singur ori se machiaza ea ori merge la un salon), nasul plateste lautarii (daca au), tot nasul rascumpara mireasa daca e furata pana in 12 noaptea...Nasii si finii primesc invitatii la restaurant, nasa ii trage voalul pe fatza miresei la intrarea in biserica...
Maria & Mario
Scris: Friday, February 2, 2007 8:13 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Nasii platesc si preotul care oficializeaza cununia religioasa !

Daca imi mai amintesc , revin !angel Sa va bucurati de fini , Diahana !
Kiki
Scris: Friday, February 2, 2007 8:14 PM
Nivel

Maria & mami wrote:
Nasii platesc si preotul care oficializeaza cununia religioasa !
...

Da, da, asa este. Platesc si la biserica.
TatyKS
Scris: Friday, February 2, 2007 8:20 PM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
Eu am cununat de 2 ori si nu am cumparat voal miresei, am cumparat decat esarafe...batic care se pun pe cap cand se ia voalul miresei, oglinda, perie de par, parfum+ bani in san la mireasa cand se pune voalul si cand se ia.

Suma pe care o pui in plic este in functie de fiecare buzunarpupici Ma gandesc ca daca nunta se tine la Majestic e o nunta cu destule pretetntii ...deci si darul cred ca o sa fie pe masura.
Noi primilor fini acum aproape 3 ani le-am luat cuptor cu microunde + plic de bani iar celor de anul asta ( adica fratele meu) pentru cununia civila bani , pentru cea religioasa bani + cateva cadouri personale si de casa
kali
Scris: Friday, February 2, 2007 8:39 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Kiki wrote:
Ce pot sa-ti zic?

Ce cumpara nasii:
-voalul miresei
-o palarie / un batic (cu care schimba voalul miresei la sfarsitul nuntii)
-un cadou
-plicul cu bani
....

Ai mei, cand au cununat un cuplu din Bucuresti, au cumparat si buchetul miresei si bineinteles, lumanarile.
Kiki
Scris: Friday, February 2, 2007 8:43 PM
Nivel

kali wrote:

Ai mei, cand au cununat un cuplu din Bucuresti, au cumparat si buchetul miresei si bineinteles, lumanarile.

Da, asa-i. Am uitat. Nasul cumpara buchetul miresei si al nasei, si normal, si lumanarile.
elena girleanu
Scris: Saturday, February 3, 2007 7:43 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/26/2007
Eu stiu ca nasii cumpara:paliura si voalul miresii,lumanarile,buchetele(al miresei si al nasei),taxa la biserica,baticul care se pune dupa ce o dezveleste.La noi au cumparat si florile pt invitati si marturiile dar nu cred ca asta e obligatoriu.closedtopic
TatyKS
Scris: Sunday, February 4, 2007 8:05 AM
Nivel

Nasii cumpara doar lumanarile , buchetarele le cumpara mirele...asa am vazut la zeci de nunti unde am fost. Pai ginerica ii da nasei buchetarul cand se duce se o ia de acasa si la mireasa la fel...ce treaba au nasii sa il cumpere ..? oare
Dianhana...a zis ca tot ce tine de religios stie , restul o intereseazapupici pupici
oana_nicole
Scris: Monday, February 5, 2007 11:32 AM
Nivel
Nivel: Senior

Noi am fost nasi in octombrie anul trecut si am cumparat si lumanarile si buchetele (al miresei si al nasei). Parerile se pare ca sunt impartite, pentru ca si eu ma interesasem inainte referitor la acest aspect. Cel mai bine discutati cu viitorii fini, zic eu, pentru a stabili clar.
TatyKS
Scris: Monday, February 5, 2007 12:11 PM
Nivel

Si eu zic la fel, sa vorbiti cu finii...pentru ca dupa cum vezi fiecare a facut altfel...pupici pupici
riri
Scris: Tuesday, February 6, 2007 5:06 AM
Nivel

Inregistrat: 2/5/2007
fetelor ,scuzati-mi indrazneala de a ma bag aiurea in discutia voastra dar ca sa deschid un al subiect cu aceeasi tema ma simt un pic penibila.Pb mea ar fi ca botez un bebe mic in iulie si fiinca finii nu sint siguri ca ma mai prind in Ro intr-un viitor apropiat vor sa fac si cununia religioasa ,nu si nunta.Ceea ce v-as ruga fierbinte si v-as ramine foarte indatoritoare este daca mi-ati spune si mie ce obligatii(ca sa zic asa) trebuie sa indeplinesc eu.Pt botez ce imi trebuie si cam ce suma trebuie data bebelului ,cind si unde sa pun banii?Avind cununia doar si o vor face la o tereasa din cite am inteles ,trebuie sa le iau un cadou sau sa le dau bani?Citi bani sau cam ce valoare ar fi ok sa aibe cadoul?Va jur ca sint in panica totala,habar nu am ce trebuie sa fac....sint total pe dinafaraplans plans HELPpale
Kiki
Scris: Tuesday, February 6, 2007 9:06 AM
Nivel

Riri, legat de botez si mir, gasesti AICI toate informatiile. Legat de bani, cand sa-i dai si unde sa-i pui, ii poti da la restaurant parintilor. Alte persoane pun banii in hainutele copiilor, dar eu personal nu suport ideea sa se puna banii aia murdari in hainutele copiilor. Thumb down

Legat de cununia religioasa, mai bine vorbesti cu finii...Poti si sa le iei un cadou si sa dai si bani, poti numai bani sau numai cadou, depinde si de relatia cu finii cat de apropiata e si de dorintele tale (daca vrei tu sa le dai si una si alta sau numai una).

TatyKS
Scris: Tuesday, February 6, 2007 9:26 AM
Nivel

In legatura cu banutii pusi la copil nu sunt nici eu de acord ...mai bine se pun intr-un plic. Iar in legatutra cu banii...e in functie de ce posibilitati materiale ai tu, de cat esti dispusa sa daipupici
Nasii Karinei de exemplu i-au luat Karinei hainute cred ca in valoare de 50 de milioane de mai am si acum din ele pentru ca le-a luat pe categorii varsta si anotimp care au fost puse toate intr-un cufar suuper frumos alb cu roz din satin pe care este brodat numele ei , tot ce ii trebuie unui bebel ( termometru, termometru de baie, biberoane, perie si pieptan, pampersi, servetele, jucarii de baie, jucarii de ros, parfum Barbie, burete de baie Barbie, periuta de dinti...etc nu imi mai aduc aminte ) premergator, scaun de baie... nu stia ce sa ii mai ia ...atat au fost de darnici. Ne vedea ca i-am luat ceva...zicea " aaaa pai eu ce ii mai iauras " .
Plus a doua zi la baita: bratara de aur cu placuta pe care i-a scris Karina si o gargarita atarnata , lantisor de aur cu crucilita , iar hainute ca trebuie sa o imbrace iar de la piele si 10 milioane...pentru ca la baita se pun din nou bani.

Asa ca tu te orientezi cam ce ii trebuie copilului, ce au, ce nu au...mai bine intrebi fara rusine ca sa nu iei ceva si mai au.pupici pupici
Spor la cumparaturi si sa ne anunti ce ai mai facut
riri
Scris: Tuesday, February 6, 2007 12:01 PM
Nivel

Inregistrat: 2/5/2007
multumesc mult pt raspunsuri,cu finii sintem in relatii foarte apropiate ea fiind colega si prietena de peste 20 de ani iar acum este avocata firmei mele.Si datorita faptului ca sintem intratit de apropiate refua sa-mi raspunda,imi spune ca noi sa fim sanatosi si ca nu are nevoie de nimik numai de prezentauff La bebelin i-am luat absolut tot ce a fost necesar,carucior,scaun de masina,balansoar de camera electric,hainute vreo 9 kg ,sapun,sampon,termometru de ureche,biberoane,portbebeu si nici macar nu mai tin minte dar toate le-am trimis de aici,la spital le-am trimis un buchet de flori cu multe baloane si ursuleti,un tort si cadouri cosmetice pt mamica...Binenteles ca la botez trebuie sa ma gindesc la altceva dar cred ca vb voastra,acum avind de toate ar fi mai bine sa-i dau bani...Fiind baiat nu cred ca este o idee buna aurul,aveti alta idee cumva?Sau este bine si aur?Si citi bani oare???????????????????????????????????????????????????????????Eu ma gindeam la vreo 1000 cu totul dar apropiatii mi-au spus ca oblig musafirii.....fir-ar-sa -fiecry
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.