Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Da, asa este si cu urzicile, si otetul, si condimentele iuti...uitasem . Daca-mi amintesc bine, nici barbatii nici nu se barbieresc pana sambata . |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| delfinasa wrote:Da, asa este si cu urzicile, si otetul, si condimentele iuti...uitasem . Daca-mi amintesc bine, nici barbatii nici nu se barbieresc pana sambata . Da asa este, |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Asa o fi fetelor, e bine ca in aceste zile sa fim cat mai linistiti din toate punctele de vedere ca sa putem simti adevarata valoare sufleteasca a acestor sarbatori, dar ce te faci cand circumstantele nu te lasa? Eu de exemplu o am maine pe sora mea sa ma ajute la una, alta. Sa le fac sambata singura pe toate ar insemna sa stau toata ziua in bucatarie, in picioare (ceea ce imi este imposibil in starea de fata) si mai este si sarbatoare pe deasupra. In fiecare an am sfarsit prin a fi mai mult decat extenuata la slujba de Inviere tocmai pentru ca imi ramaneau gatitul si altele pentru ziua de sambata. |
|
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| Daca stam sa ne gandim nici sambata nu putem sa facem mare lucru ptr ca anul acesta a apicat Pastele exact dupa Sf Georghe. Sambata este sarbatoare .... deci nu se spala, calca, croieste etc ce nu se face in general de sarbatori |
|
| roxy_oxxy wrote:Daca stam sa ne gandim nici sambata nu putem sa facem mare lucru ptr ca anul acesta a apicat Pastele exact dupa Sf Georghe. Sambata este sarbatoare .... deci nu se spala, calca, croieste etc ce nu se face in general de sarbatori Roxie,am vazut si eu putin mai devreme in calendar Si planuisem atata treaba de facut sambata.Asta este fac decat mancarea pt.Paste,restul sa astepte dupa,...doar odata pe an este Sf.GHEORGHE si Sfintele Pasti MISHA,esti intr-o stare delicata,ai dreptate,dar sunt oameni care nu suntintr-o stare delicata si muncesc de-a valma,necrestinesc,nu se gandesc decat sa faca totul si de toate,sa nu aiba nici o randuiala.Eu vb de oamenii care pot si vorsa tina postul si lucrurile crestine. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ma sarbatoresc si eu sambata, deci trebuie sa simt asta, nu?...si sa-i ii pasez toata treaba lui barbata-miu . Ei, acum nu putem sa tinem chiar strict toate obiceiurile...este bine sa le tinem, dar le mai adaptam si la situatiile personale . |
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Fetelor, Sf Gheorghe NU se praznuieste sambata, tocmai pentru ca este post si Sambata Mare! Sarbatoarea se tine luni, a doua zi de Pasti. A anuntat parintele la biserica, deci se poate lucra maine. |
|
| AlexandraL wrote:Fetelor, Sf Gheorghe NU se praznuieste sambata, tocmai pentru ca este post si Sambata Mare! Sarbatoarea se tine luni, a doua zi de Pasti. A anuntat parintele la biserica, deci se poate lucra maine.
Stiu ca nu se praznuieste sambata dar totusi in calendar este...in concluzie ce facem??? Spalam sau nu???? Si mama mi-a spus ca v-a fi luni (ca se va praznui).. dar normal sarbatoarea este sambata. |
|
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| Parintele a spus ca se lucreaza ca intr-o zi normala. |
|
| Multumim |
|
| ALEXANDRA,multumim frumos pt.informatie! |
|
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Ce bine ...mai sunt atatea de facut |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| AlexandraL wrote:Fetelor, Sf Gheorghe NU se praznuieste sambata, tocmai pentru ca este post si Sambata Mare! Sarbatoarea se tine luni, a doua zi de Pasti. A anuntat parintele la biserica, deci se poate lucra maine.
Fetelor imi dati un link unde scrie asta?Ca am un Toma necredinciosu care nu crede asta! |
|
| Eu nu am link,dar aseara la slujba de Prohod a anuntat si la noi,parintele acelasi lucru. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/9/2011 Mesaje: 523
| Aceeasi pb o am si eu m am ciondanit cu soacra mea eu am zis ca nu se sarbatoreste si ca putem spala iar ea nu si nu si pana la urma i-am spus "stiti dvs mai bn decat parintele?" si s-a suparat pe mine ca cica i-am vb urat asa ca in cazul in care face cineva rost de un link sa l posteze va rog ca eu azi am bagat masina de spalat si nu va spun zici ca sunt oaia neagra in casa nu se vb cu mine... |
|
|