|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu am tinut doi ani la rand Postu Pastelui si Postul Craciunului, complet, ca la carte. A fost alegerea mea. Nu ma judecati ! E o experienta personala, foarte placuta pentru mine. de atunci ( la al treilea post al Craciunului ) am aflat ca sunt insarcinata si salut. Voi incerca sa tin vinerile si sambetele Postului acesta. Oare voi reusi ? |
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Oana, cum sa te judecam... chiar admir pe cei care reusesc sa tina post. Eu nu am vointa si prin urmare nici nu-mi mai propun.
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Maria & mami wrote: Eu am tinut doi ani la rand Postu Pastelui si Postul Craciunului, complet, ca la carte. A fost alegerea mea. Nu ma judecati ! E o experienta personala, foarte placuta pentru mine. de atunci ( la al treilea post al Craciunului ) am aflat ca sunt insarcinata si salut. Voi incerca sa tin vinerile si sambetele Postului acesta. Oare voi reusi ?
mami, eu una nu te judec, pe nimeni nu judec, cine poate tine e foarte bine, e de admirat , eu una nu pot, nici cura de slabire nu am putut tine mai mult de 2 zile , la mine problema mare sunt dulciurile |
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Ema wrote:Nici eu nu tin nici un fel de post, nici sarbatori sa nu lucrez...etc...dar eu sint catolica dupa casatorie si am vazut ca aici lumea nu se omoara cu obiceiurile astea! Important e sa crezi tu in suflet, nu sa postesti, dar asta e ideea mea!
Eu nu sunt catolica, ci ortodoxa, dar nici eu nu prea cred in obiceiul de a tine post strict. Poti tine post renuntand la ceva care-ti place mult, ex: la ciocolata, la filme, la o placere personala. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| danab wrote:
Eu nu sunt catolica, ci ortodoxa, dar nici eu nu prea cred in obiceiul de a tine post strict. Poti tine post renuntand la ceva care-ti place mult, ex: la ciocolata, la filme, la o placere personala.
Post la filme? Waw.. |
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| As vrea sa pot tine post, e bine pt trup ,nu numai pt suflet.Dar e cam greu , sufar de pofticiomie |
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Maria & mami wrote: Eu am tinut doi ani la rand Postu Pastelui si Postul Craciunului, complet, ca la carte. A fost alegerea mea. Nu ma judecati ! E o experienta personala, foarte placuta pentru mine. de atunci ( la al treilea post al Craciunului ) am aflat ca sunt insarcinata si salut. Voi incerca sa tin vinerile si sambetele Postului acesta. Oare voi reusi ?
Oana, post se tine miercurea si vinerea (si lunea daca tii neaparat - asa se tine la manastire)...dar nu sambata sau in alta zi...banuiesc ca esti ortodoxa, nu? |
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| mihaela75 wrote:... sufar de pofticiomie
Grea boala, asta. Sufar si eu, stiu cum e... cele mai afectate sunt... kilogramele |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| misha wrote:
Oana, post se tine miercurea si vinerea (si lunea daca tii neaparat - asa se tine la manastire)...dar nu sambata sau in alta zi...banuiesc ca esti ortodoxa, nu?
Da, sunt ortodoxa. Postul se tine zi si noapte , daca e post adevarat si in timpul anului doar miercurea si vinerea (+ lunea daca vrei ). |
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| g_nicoleta2000 wrote:
Post la filme? Waw..
e vorba de a renunta la ceva ce-ti place mult, pe perioada postului |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Eu tin post, in special de Craciun. Mi-am adus aminte de Craciunul anului 2004, cand am ramas insarcinata cu Alex...am primit dubla impartasanie si tare bine m-am simtit! |
|
|