Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| Buna fetelor.M-am gandit sa deschid o noua pagina interesanta ptr cei care nu cunosc ,,portelanul rece''Acest portelan è o pasta care se poate prepara in casa cu investitii mici,se poate modela precum plastelina si obiectele facute se lasa la uscat,nu se coace in cuptor precum alte paste sintetice...Pentru cei interesati va dau cantitatile exacte de a prepara aceasta pasta...
Materiale:.
2 cesti de amidon de porumb 2 cani alb lipici (aracet) 2 linguri de otet 2 linguri de ulei niveia (pentru framântat) Se poate prepara într-o oala de teflon direct pe foc cat si în cuptorul cu microunde. .
În primul rând sa vedem cum se face aceasta reteta .Intr-o tigaie de teflon. Pentru a face acest lucru, pune?i toate ingredientele direct in oala, se amesteca bine, pentru a evita formarea de noduli (se recomanda sa utiliza?i o lingura de lemn). Apoi a?eza?i oala pe foc mediu, ?i începem sa pregatim aluatul. Se amesteca în mod constant aluat, ve?i vedea ceva similar cu mamaliguta de gatit, ?i un punct va costa un pic pentru a elimina masa. Cand totul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului atunci e gata,nu exagerati sa o coace-ti prea mult ptr ca nu o mai puteti modela devine ca un cauciuc, . . Ungeti cu crema de corp sau niveia o planseta si incepeti framantatul energic pana pasta se raceste.Cand pasta e rece si nu se mai lipeste de mainile voastre atunci se infasoara in folie de pastic bine sa nu patrunda aer ca se usuca,si se pune in frigider la rece.
Pentru a face aluatul în cuptorul cu microunde, se pune toate ingredientele intr-un vas de sticla se amesteca bine.Se tine in cuptor timp de 1 minut la putere maxima. Apoi se scoate ?i se amesteca bine. .
Din nou, se pune in cuptorul cu microunde timp de 1 minut amestecati apoi introduceti dinou aluatul pentru a treia oara în cuptorul cu microunde timp de 1 minut. La îndepartarea, a se vedea daca exista vreun loc unde lipiciul este înca lichid, în caz afirmativ, gatiti pâna când aluatul nu este.
marimar23m attached the following image(s):
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| Retetele sunt diverse,alti coace pasta asa cum v-am arata eu alte persoane nu o coace.... colorarea pastei se face cu aquarela in apa,se poate colora inainte de a licra obiecte cat si dupa
http://marrietta.ru/post218563830/
marimar23m attached the following image(s):
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
|
marimar23m attached the following image(s):
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| Se poate lucra chiar si bijuteri sau martisoare dece nu????? marimar23m attached the following image(s):
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| cum se lucreaza cu poltelanul ,,porcellana fria''
marimar23m attached the following image(s):
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| Sper ca acest topic va place si va este de folos,incerc sa aduc schimbari in ceia ce priveste lucrul de mana,hobby,arta....va rog interveniti cu,comentarii,foto....etc marimar23m attached the following image(s):
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| Rasfoiti acest album si veti intelege cate lucrari frumoase se pot face cu bani putini si cu putina rabdare... https://picasaweb.google.com/106558403292397720998 |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| Retete di portelan sunt foarte multe si toate dau rezultate bune,eu am tradus pe google aceasta pagina,traducerea nu s-a facut prea bine dar sper sa se inteleaga cat de cat despre cei vorba,veti gasi asa cum v-am spus f multe retete,exista si reteta de pasta de sare care è folosita exact cum e folosita aceasta reteta di portelan,eu am sa incerc sa o caut si o sa afisez...
Cea mai simpla reteta este
1 cana de amidon de porumb
1 cana de lipici alb
1 lingura de ulei mineral
1 lingurita suc de lamâie
Dar nu rezultate profesionale
Cuprinzatoare cel mai mult este aceasta
1 kg de adeziv alb
De la 500 la 600 de grame de amidon de porumb (în func?ie de cât de mult lipici este suficient de gros)
3 linguri de glicerina
3 linguri de ulei de vaselina
1 lingura de suc de lamaie sau o lingura de acid citric
(Daca nu utilizati acid citric, puteti pune 1 lingura de benzoat de sodiu si o lingura de stearina, care actioneaza ca anti-bacterian)
Reducerea dozelor
1 ceasca de aracet
1 cana de amidon de porumb
1 lingurita acid citric
1 lingura de ulei mineral
1 lingura de glicerina
Da, dar asta cupa Ca unitate de masura trebuie sa ia o ceasca de capacitate de 250 ml
Da, pentru ca daca te duci cu greutate pe 250 de grame de aracet sunt 170 de grame de amidon. Puteti pune toate ingredientele intr-un castron si amestecati bine.
Ce mai multa transparenta si albul este amidonul de porumb. Pentru a obtine o pasta alba nu este recomandabil sa se adauge albire ca vopsea de ulei sau vopsea acrilica sau tempera, deoarece se va usca pastele si crapa. Daca vrei cu adevarat, exista doua produse, albire concentrat si porcellanizzatore .. nu numai albeste, dar nu-l intareaste. Daca aluatul vrem doar intareasca usor si de albire ar trebui sa utilizeze o jumatate lingura pentru fiecare metru lipici cupa.
Ca si conservant este zeama de lamaie, dar ar fi recomandabil sa se foloseasca de acid citric foarte eficient înainte de a putea obtine mucegai, nu formol sau similare, care sunt otravuri.
Ca lipici se foloseste ARACETUL.Si nivea crema are aceasta functie Daca nu aveti ulei mineral se poate folosi ulei pentru copii Johnson x (care contine parafina) sau parafina.
Porcellanizzatore pot fi adaugate la aluat deja facut sa le includa, încetul cu încetul.
Pentru portelan în forma de trebuie sa aiba un pic de apa sau nu contine nici macar asta. Aluatul trebuie sa ramâna de modelare solide, dar ammassandola. si trebuie sa fie insuficient sa-l pastrati de a deveni cauciuc. În schimb retete care contin apa sunt cele mai bune pentru a face flori. Dar aceasta apa permite portelan ajunge la punctul de gatit si sa se cristalizeze, pastrând maleabilitatea acestuia, care va permite sa dea miscarii de petale si frunze.
Asa ca am recomanda-o cu apa pentru flori
1 cana de amidon de porumb
1 cana de ARACET 1 lingura NIVEA
1 lingura de ulei johnson
1 lingura de suc de lamâie sau de acid citric
1 lingura de apa
Pentru a modela Va recomandam o alta reteta
O ceasca de ARACET O ceasca de amidon de porumb
2 linguri de parafina
1 lingura de glicerina
1 lingura NIVEA
2 linguri porcellanizzatore
O jumatate de lingurita de acid citric
Daca ati pus aceasta Stearina ar trebui sa-l dizolve, cu putina apa în cuptorul cu microunde.
Foarte util aceasta metoda sa-l pastrati de la uscarea atunci când lucrati, pastrati-l în priza o cârpa umeda.
Ca procesul de construire Lipici aracet, parafina, glicerina si porcellanizzatore într-o tigaie se amesteca cu o lingura de lemn. Adaugati amidonul si se amesteca bine pâna când x ultimele aveti o pasta moale, pune pe un foc mic si nu se opresc niciodata din mestecat. Pune mingea pe o masa, cu mâinile unsuroase ?i uleioase, de asemenea, crema nivea framanta aluatul. Apoi, înveli?i în folie de plastic ?i depozitat într-un container etan?. A nu se congela.
Daca doriti o transparenta de cristal folosit aceasta reteta
1 cana de aracet 1 cana de amidon de porumb
8 linguri de apa
2 linguri de NIVEA
2 linguri de parafina lichida
1 lingurita de acid citric
Contine mai multa apa pentru a avea o mai mare de gatit care sa permita sa devina transparente Pasta alb natural va deveni transparenta |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| Un joc rapid si usor: decorarea cu "aluat de sare" sau " pasta amidon de porumb"."Aluat de sare", în special, este un hobby accesibil tuturor pentru o executie si de a aduna "materiale" pentru a lucra. O metoda,imaginativa de a crea si a inventa obiecte mici si orice altceva, creativitatea pe care va sugeram: este nevoie de ea câteva ingrediente si câteva instrumente pentru a obtine rezultate optime.
Afla si mai multe despre crearea de obiecte din aluat de sare si cele mai bune metode de prelucrare, cititi în continuare!
RETETA "aluat de sare" ingrediente:
¦ Doua ce?ti de faina (dublu zero da o culoare mai deschisa) ¦ O ceasca de sare (se poate amesteca, de asemenea, într-o pasta fina). Concentratia acestuia da duritate mai mare ¦ apa naturala (non-carbogazoase), la temperatura camerei. Pentru a lucra aluat de sare avem nevoie de:
¦ cutite de a reduce ¦ paie si scobitori pentru a perfora, pentru a actiona ca suport sau sa afecteze specifice (cum ar fi ochii papusi) ¦ sucitor sa se rostogoleasca in afara noastra "aluat de sare" ¦ Phil din fier sau din cârlige pentru a închide treaba noastra Amestecul de pasta de sare este extrem de simpla. Unul nu trebuie sa faca nimic atceva de cat framântat (timp de aproximativ 10 minute) cu mâinile pâna la un aluat ferm si comasate, adaugând apa putin câte putin în doze mici. Trebuie sa fim atenti ca aluatul nu este prea moale, sau care de la lipirea la mâinile tale. În acest caz, se adauga faina un pic ". În schimb, în cazul în care aluatul tinde sa se prabuseasca în continuare pentru a adauga apa, întotdeauna în doze mici, având grija sa nu se formeaza cocoloase. Sfaturi pentru a mentine activitatea desfasurata cu "aluat de sare" Pasta de sare proaspata trebuie sa fie închise în recipiente închise ermetic sau pungi de plastic pentru a evita ca aceasta poate fi uscat. Amintiti-va, de asemenea, inamicul numarul unu al aluat de sare: umiditate.Pasta nu trebuie sa vina în contact cu aerul sau devenit inutilizabil într-un timp scurt. În piata exista vopsele acrilice sau specializate (transparent), multe dintre care împiedica, de asemenea, viermi si insecte care pot ataca munca noastra.Conservare, cu toate acestea, trebuie sa fie repetate la intervale de timp, de asemenea, de-a lungul anilor.
Un alt sfat util pentru a preveni umiditatea si de a proteja obiectul nostru, poate fi unsaa cu galbenus de ou batut cu o cantitate mica de apa (o lingura). În acest moment, continua cu o jumatate de ora de gatit si treci vopsea transparenta
Culoarea de "aluat de sare" Pentru a colora obiectele noastre, avem doua posibilitati:
¦ scop de colorat cu acuarele sau tempera ¦ colorarea aluatului de la început În acest din urma caz putem amesteca pasta cu condimente (cum ar fi cafea sau cacao) pâna la obtinerea unui amestec omogen din culoarea.Culoarea finala, de obicei, va fi mai clara odata uscat. Daca doriti sa dea un "arsa" la anumite parti ale obiectului, puteti presara cu un strop de lapte.
Uscarea Stim ca uscarea este cu siguranta un pas important, deoarece va depinde practic de conservare a obiectului.
Acest lucru se poate face în doua moduri:
cuptorul Temperatura cuptorului trebuie sa fie destul de mica (aproximativ 50 de grade) si usa trebuie sa fie strict lasata deschisa. În acest fel se va preveni fisuri care ar putea ruina de lucrarile voastre, care sa permita evadarea de umiditate. Cu toate acestea, în cazul în care bulele sunt formate, în primele cincisprezece minute de preparare, pot fi eliminate printr-un moment de preparare scobitori depinde, desigur, de marimea, dar trebuie sa fie destul de lung, în scopul de a obtine o "bi-gatit", pe ambele parti. Foarte des de fapt pasta arata uscata din exterior, dar de fapt interiorul este înca umed. Când va fi foarte greu la atingere... Eu am lucrat aceasta pasta cu amidon si toate lucrarile mele le-am lasat sa se usuce in aer liber fara a fi nevoie de folosi cuptorul.Uscarea in aer liber este de aproximativ 12-15 ore , pentru care de foarte multe ori metoda traditionala este utilizata pentru o chestiune de economisire a energiei. ¦ (calorifer, aer) Uscarea se va dura mai multe zile, dar rezultatul va fi în continuare optima. Daca utilizati faina de secara, timpul de preparare va fi cu mult peste medie (mai mult de jumatate de timp). Daca totusi doriti sa efectueze o "ceramica" de gatit trebuie sa fie extrem de mult mai "fierbinte", 130 de grade timp de ase ore. . Aluatul de porumb este de multe ori preferat ca cel de sare, deoarece este cel mai benefic. În primul rând, nu ar trebui sa combata umiditate, nu are prin urmare probleme de a intra în contact cu aerul, mai mult nu ar trebui sa fie fierte.
Ce este nevoie pentru a "aluat de porumb" Ingrediente:
¦ o ceasca de amidon de porumb ¦ o cea?sca de aracet ¦ o lingura de ulei ¦ o lingura de lavanda (sau alte tipuri de lemn pentru a imparfuma aluatul(nu e obligatoriu) ¦ instrumente de lucru ( tigaie, lingura de lemn, si obiecte improvisate de a modela lucrarile voaste cum ar fi scobitoare,pix,aparatul de strivit usturoiul e bum ptr a face parul la papusi.....etc Amestecul de asemenea în acest caz este foarte simplu. Trebuie sa toarnati toate ingredientele într-o tigaie si se fierbe incet, amestecand cu o lingura de lemn, si opriti atunci când aluatul începe sa se separe în mod spontan din parti (aproximativ 5 minute). Dupa racire, se ambaleza întrr-o folie de plastic si se introduce in frigider,nu in congelator,în acest fel va dura chiar si pentru câteva luni.
În ceea ce priveste colorarea vom folosi aceeasi procedura ca la pasta de sare. Daca va decideti pentru a colora aluatul în primul rând, amintiti-va sa colorati atunci cand aveti mai multe lucrari de realizat sau daca vrem sa facem un obiect de dimensiuni considerabile. Elementul adeziv pentru aluat de porumb va fi ARACETUL ALB- lipici marimar23m attached the following image(s):
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Aici se lucreaza cu argila polimerica si nu cu pertelan rece ,florile din argila polimerica nu sunt atit de fragile cat cele din portelan rece.portelanul rece se prepara si fara a se fierbe. Marimar parca confectionai papusi?nu ne mai arati ce ai facut in ultimul timp,ca ai disparut in ultimul timp. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| victoria1 wrote: Aici se lucreaza cu argila polimerica si nu cu pertelan rece ,florile din argila polimerica nu sunt atit de fragile cat cele din portelan rece.portelanul rece se prepara si fara a se fierbe. Marimar parca confectionai papusi?nu ne mai arati ce ai facut in ultimul timp,ca ai disparut in ultimul timp.
In acest video nu conteaza ca se lucreaza cu o altfel de pasta sintetica,conteaza tehnica lucrului....tehnica modelajului è foarte importanta...eu am incercat sa traduc mai multe retete ajutandu-ma de google dar cum nu am prea mult timp la dispozitie sa pot rectifica intelesul frazelo a trebuit sa le expun asa cum sa facut traducerea.....cat de cat se intelege si sunt diverse retete ptr flori,daca esti interesata merg direct la sursa sa iti dau informatii exacte..........
In legatura cu pausile mele.Da. am avut f. mult de lucru de aceia am disparut ptr. o perioada de timp ptr ca nu fac fata cerintelor,am expus cateva si v-am lasat un mesaj de salut ptr voi toate....cand m-am colegat am crezut ca o sa gasesc cateva foto expuse si de voi,cineva mi-a zis ca o sa incerce,dar.............nimic noutati,va pup dulce pe toate |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Multumesc dar stiu foarte bine rusa si pe saiturile rusesti gasesti modelaaj si diferite retete cat si idei si pareri diferite.Si stii, ,fatele spun ca florile facute din argila polimerica nu pot fi facute si din portelan rece.Portelanul rece al folosesc mai mult pentru figurine caci florile nu es atit de frumoase
http://www.liveinternet.ru/users/nyria/rubric/1995889/ |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| [quote=victoria1]Multumesc dar stiu foarte bine rusa si pe saiturile rusesti gasesti modelaaj si diferite retete cat si idei si pareri diferite.Si stii, ,fatele spun ca florile facute din argila polimerica nu pot fi facute si din portelan rece.Portelanul rece al folosesc mai mult pentru figurine caci florile nu es atit de frumoase
ACULTA VICTORIA,NU AM DEGAND SA MA MA CERT CU TINE PTR CA MA CONTRAZICI,SUNT DESTULE VIDEO EXPUSE DE MINE UNDE SCRIE FOARTE CLAR ,,PORCELLANA FRIA'' CARE INSEAMNA PORTELAN LA RECE SI ITI ARATA DESTUL DE BINE CUM LUCREAZA FLORILE,,,O PRIETENA DEA MEA DE LA SANREMO FACE ASTFEL DE FLORI PTR DECORATII HOTELURI,MESELE DE LA RESTAURANT.....ETC DACA ESTI CHIAR ASA DE INTERESATA DUTE PE SAITURILE SPANIOLE,PORTUGHEZE CHE EI SUNT EXPERTI IN ACEST PORTELAN....
IAR DACA TE CREZI CHIAR ATAT DE INFORMATA DECE NU POSTEZI TU ACESTE LUCRURI? PE MINE MA DOARE IN BIATA FAVOLA DACA POSTEZ ORI NU,NU PRIMESC NIMIC IN SCHIMB DOAR AM VRUT SA VA AJUT UN PIC,CU INFORMATII,FOTO........DACA ITI SUNT ANTIPATICA NU DESCHIDE SUBIECTUL CU MINE
ACUM UITATE AICI IN ACEST GOOGLE SANIOL SI SPUNEMI ACESTE FLORI CU CE SUNT FACUTE?????????? DESCHIDE SAITURILE SI CITESTE ,DESCHIDE VIDEO SI PRIVESTE,CA M-AI ENERVAT LA CULMEA...
https://www.google.it/search?q=porcelana+fria+flores
TU AI IMPRESIA CA DOAR RUSOAICELE SUNT DESTEPTE......HEIIIIII TREZESTETE CA LUMEA E MARE SI AZI TOTUL E POSIBIL NU EXISTA CHESTII BATUTE IN CUI PRECUM IDEILE TALE.......... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si ce teai aprins ma rog???ai vrut comentari si pareri si uite ca miam dat cu parerea.Team inervat?Cu ce?vii odata in an pe aici si crezi ca pui tara la cale?Nu dorm ca tine sa ma trezesc vorbind........... |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2012 Mesaje: 149
| Fetelor aveti incredere in mine si incercati aceasta pasta,,,faceti putina sa vedeti cum functioneaza...in lume exista si invidiosi....
|
|
|