|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Azi am fost cu Davis la ORL-ist la o clinica privata si ne-a propus operatie , adica scoaterea polipilor.Am ramas masca la pret:850 . E drept ca nici nu prea sant la curent cu preturile...apoi am sunat la spital privat , acolo afost si mai si :1500-1800 Nu stiu, peste tot este asa? Ma gandeam daca merg la spital de stat tot cam asa ajung cu banii dati la dr + anestezist? Inca mai sunam la cineva sa cerem pareri apoi hotaram....
Am vazut ca voi nu a-ti dat chiar asa de mult. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Foarte putin m-a costat pe mine. Nu mai tzin minte exact dar sub 500 ron pentru ambii medici. |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
| Fetelor, cum va dati seama ca copiii au polipi? O amica tot ma bate la cap ca fiica-mea ar avea polipi, doctorita mea spus ca doar un control de specialitate poate lamuri acest lucru.Deci, care ar fi semnele? |
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| miriam wrote:Azi am fost cu Davis la ORL-ist la o clinica privata si ne-a propus operatie , adica scoaterea polipilor.Am ramas masca la pret:850 . E drept ca nici nu prea sant la curent cu preturile...apoi am sunat la spital privat , acolo afost si mai si :1500-1800 Nu stiu, peste tot este asa? Ma gandeam daca merg la spital de stat tot cam asa ajung cu banii dati la dr + anestezist? Inca mai sunam la cineva sa cerem pareri apoi hotaram.... Am vazut ca voi nu a-ti dat chiar asa de mult.
Acum am vorbit cu o prietena care si-a operat astazi fata de 5 ani de polipi la Grigore Alexandrescu si mi-a spus ca a dat 250 lei la medic si 100 lei la anestezist. A mai dat inca 10 lei la o infirmiera care i-a facut preanestezia si acum sunt deja acasa si se simte bine. |
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| bereea wrote:Fetelor, cum va dati seama ca copiii au polipi? O amica tot ma bate la cap ca fiica-mea ar avea polipi, doctorita mea spus ca doar un control de specialitate poate lamuri acest lucru.Deci, care ar fi semnele? Piticania mea a avut polipi si am operat-o cand era de vreo 2anisori si ceva..am si scris pe aici.Ca si simptome a avut urmatoarele: facea ff des raceli,insotite de otite,rino-faringite,rino-traheite,bronsite..etc; respira pe gura(noaptea),sforaia.Orice raceala cat de mica se complica si trebuia antibiotic.Cum nu respira klumea,se ineca,tusea,voma...Se pare ca polipii aia mentineau si agravau infectiile.Eu am fost cu ea la un spital de stat,nu am dat ff multi bani.In principiu tine cateva minute(vreo 5)operatia,nu necesita spitalizare,nik.Nu e o operatie dificila,dar face ff mult bine. |

| Si noi respiram noaptea pe gura, nu aude bine cu urechea stanga, si da orice infectie a afectat si urechea .
|

| marmita wrote:
Acum am vorbit cu o prietena care si-a operat astazi fata de 5 ani de polipi la Grigore Alexandrescu si mi-a spus ca a dat 250 lei la medic si 100 lei la anestezist. A mai dat inca 10 lei la o infirmiera care i-a facut preanestezia si acum sunt deja acasa si se simte bine.
Multumesc.deci tot nu a ajuns nici macar la 400...
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Si eu am operat-o pe Alice de polipi pe la 6 ani.
Operatia a durat foarte putin, pe la 9:00 au venit sa o ia la operatie si la 9:20 au adus-o inapoi. S-a dezmeticit relativ repede, in 10 min deja se ridica in fund, iar la 11:00 am plecat acasa.
2 zile nu a avut voie sa iasa din casa, apoi dupa 7-10 zile am mers la control. Ea a avut polipii foarte, foarte mari.
Cred ca cel mai bine daca sunteti din Bucuresti mergeti la spitalul Grigore Alexandrescu, la ORL, la dna dr Miorita Toader, la care ne-am operat si noi si la care am fost si in septembrie anul trecut cand a avut probleme mari cu urechea. |

| Multumesc Adriana, am citit si povestea voastra cu polipii mai demult. Am hotarat sa amanam pana dupa Paste... |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22793
| alimami wrote: Piticania mea a avut polipi si am operat-o cand era de vreo 2anisori si ceva..am si scris pe aici.Ca si simptome a avut urmatoarele: facea ff des raceli,insotite de otite,rino-faringite,rino-traheite,bronsite..etc; respira pe gura(noaptea),sforaia.Orice raceala cat de mica se complica si trebuia antibiotic.Cum nu respira klumea,se ineca,tusea,voma...Se pare ca polipii aia mentineau si agravau infectiile.Eu am fost cu ea la un spital de stat,nu am dat ff multi bani.In principiu tine cateva minute(vreo 5)operatia,nu necesita spitalizare,nik.Nu e o operatie dificila,dar face ff mult bine.
Ale nu are aceste probleme, dar am sa o duc la un control de specialitate |

Nivel: Membru
Inregistrat: 12/19/2013 Mesaje: 67
| Buna ziua tuturor,
Sunt mamica unui baietel de 3 ani si 8 luni,care pe 14 ian 2014 va fi operat de polipi. Am citit tot ce s-a scris la acest topic si as avea nevoie de cateva lamuriri, cine poate ajuta!Multumesc anicipat! 1.Sangele necesar analizelor dinaintea interventie de unde se recolteaza?(la un copil de aceasta varsta) din vena (clasic ca la adult)?sau degetel?? 2.Recuperarea se face cam in 3-4 zile de la sine sau necesita si acasa diverse tratamente (gargara, spray in nasuc,...etc). 3.Cam la cate zile poate iesi afara si atunci neaparat cu fular la nasuc/guritza ca sa nu inhaleze aer rece? Multumesc inca odata celor ce vor ajuta cu un raspuns...sunt deja vraiste de pe acum si ma gandesc la tot felul de situatii tragice...offfff !!!! |
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Lela wrote:Buna ziua tuturor, Sunt mamica unui baietel de 3 ani si 8 luni,care pe 14 ian 2014 va fi operat de polipi. Am citit tot ce s-a scris la acest topic si as avea nevoie de cateva lamuriri, cine poate ajuta!Multumesc anicipat! 1.Sangele necesar analizelor dinaintea interventie de unde se recolteaza?(la un copil de aceasta varsta) din vena (clasic ca la adult)?sau degetel?? 2.Recuperarea se face cam in 3-4 zile de la sine sau necesita si acasa diverse tratamente (gargara, spray in nasuc,...etc). 3.Cam la cate zile poate iesi afara si atunci neaparat cu fular la nasuc/guritza ca sa nu inhaleze aer rece? Multumesc inca odata celor ce vor ajuta cu un raspuns...sunt deja vraiste de pe acum si ma gandesc la tot felul de situatii tragice...offfff  !!!! Nu te ingrijora, operatia e usoara,dureaza destul de putin. Se face in general vara,pt ca nu are voie copilul sa raceasca nici inainte de operatie(ca nu se mai face operatia in cazul asta), si nici dupa(cand organismal e mai sensibil si poate face infectii mai grave). 1.la noi s-a facut din vene,desi le-au gasit cam greu 2. recuperarea se face de la sine in general, dar nu in 3-4 zile (sensibilitatea ramane 2saptamani) 3. cel mai bine e sa protejezi copilul,sa nu-l scoti in frig,in nici un caz(pericol de complicatii)
|

| Multumesc mult de rasp. Cel mic are pb. cu nenumarate otite si mucisori de la 8 luni!in momentul de fatza este cu mucisori, dar astazi la dr. nu mi-a fost specificat ca trebuie sa fie nasucul "uscat" ca se se poata efectua interventia!!!si daca nu-i trec mucisorii pana atunci??de precizat ca nu este racit si datorita polipilor mariti respira numai pe gura si are secretii nazale puternice (spre medii de vreo saptam. de cand facem terapie aerius siropel,pulmocort spray nazal si singulair pastilutza). si eu stiam ca trebuie efectuata interventia in anotimp de preferat mai caldutz, dar deja i-a fost afectat timpanul drept mai mult/stang mai putzin datorita otitelor! plus ca va avea interventie si la urechi ii vor pune niste (ma scuzati dar sincer nu stiu cum se numesc exact) "tevutze minuscule"(tradus din greaca) care cica se vor retrage singure??!!!! era haos total astazi la spitalul de copii...si nici macar nu am putut cer amanunte...a fost ceva de genul "am intrat vaca si-am iesit bou" !!!! |
|

Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| Lela wrote:Multumesc mult de rasp. Cel mic are pb. cu nenumarate otite si mucisori de la 8 luni!in momentul de fatza este cu mucisori, dar astazi la dr. nu mi-a fost specificat ca trebuie sa fie nasucul "uscat" ca se se poata efectua interventia!!!si daca nu-i trec mucisorii pana atunci??de precizat ca nu este racit si datorita polipilor mariti respira numai pe gura si are secretii nazale puternice (spre medii de vreo saptam. de cand facem terapie aerius siropel,pulmocort spray nazal si singulair pastilutza). si eu stiam ca trebuie efectuata interventia in anotimp de preferat mai caldutz, dar deja i-a fost afectat timpanul drept mai mult/stang mai putzin datorita otitelor! plus ca va avea interventie si la urechi ii vor pune niste (ma scuzati dar sincer nu stiu cum se numesc exact) "tevutze minuscule"(tradus din greaca) care cica se vor retrage singure??!!!! era haos total astazi la spitalul de copii...si nici macar nu am putut cer amanunte...a fost ceva de genul "am intrat vaca si-am iesit bou"  !!!! SI noi ,,adica fiul meu Alex de 3 ani si 10 luni are mari probleme cu amigdalele respectiv polipii. La fel si el noaptea respira foarte greu ,, are insuficiente respiratorie din causa asta,,,viseaza urat ,,ca sa un mai spun ca doarme aproape in fundulet ca altfel se ineaca.Deja m-am obisnuit ,,un ma mai sperii asa usor ,,dar ma trezesc cel putin de 2-3 ori pe noapte ,,ca zbiara sau tuseste,,, sau pur si simple sa vad cum e. Suntem pe lista de asteptare din vara si ne-au spus ca pana in noiembrie ai vine randul,,,,cred ca se refereau de anul viitor Antibioticul deja il am in frigider dat in avans de doctorita,,,abia astept sa il opereze sa scape de toata pacostea asta care poate duce la boli mult mai grave. Insanatosire grabnica si sa treaca totul cu bine. |
|

| Doamne-ajuta!!!! De ce este pe lista de asteptare micutul?pana in noiembrie? si eu stiam ca nu se face interventia in anotimp rece, si uite ca pe 14 ian. i-l opereaza pe baietelul meu!!!am emotii teribile!!! eu sunt operata amigdale si polipi de acum 30 de ani (de la varsta de 4 ani), in Ro, la un spital din provincie si de atunci cu polipii nu am mai avut pb. niciodata!doar daca beau apa f. rece cateodata mi se umfla amigdalele linguale (sper ca am scris bine) dar fara febra si alte pb.
|
|
|