Pofta de mancare
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MNiko
Scris: Tuesday, June 12, 2007 3:05 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Ce faceti ca sa stimulati pofta de mancare a puiului vostru? Gatiti ceva special pentru acest lucru? Am auzit ca sunt asemenea mancaruri dar eu nu le stiu. Are cineva vreo reteta?

Cristina e acum racita si din cauza asta i-a scazut mult pofta de mancare. A ajuns chiar pana acolo incat la masa de pranz cand manca ditamai castronul cu ciorba, dupa 5-6 linguri sa nu mai manance nimic pana la masa urmatoare. Stiu ca vinovata e raceala, dar toate mesele ii sunt reduse la cel mut jumatate din cantitatile pe care le manca inainte. Intre mese nu-i dau nimic decat apa si ceai tocmai pt a nu-i strica si mai mult mesele.
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, June 12, 2007 3:29 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
imi pare f rau ca treceti prin asta! uff si la noi, dupa cum am scris pe la alte topicuri de la alimentatie, pofta de mancare s-a redus considerabil, in special in perioadele de eruptie sau raceala. exact cum zici tu, dintr-un castron mare, abia daca lua 5-6 lingurite.

eu nu stiu retete "minune" de stimulat pofta de mancare ca daca as sti cred ca nici eu nu m-as mai vaicari ca nu mananca copilul.sic

dar...iti spun ce functioneaza la noi, intr-un fel spre disperarea mea!banghead fool borcanasele Nestle! cyclops cand ii ies dintii si nu are el chef sa imi manance mancarea facuta de mine, mai fac rabat si ii mai iau borcanase. el mananca din alea o data pe saptamana (aproximativ, asta dc nu reusesc eu din varii motive sa ii gatesc) si am observat pe bune ca le ia mult mai bine decat mancarea mea. de ce nu stiu dar ai putea sa incerci. dezavantajul este ca sunt cam scumpe...dar eu zic ca 4-5 zile, ai putea sa incerci si sa vezi cum reactioneaza.
MNiko
Scris: Tuesday, June 12, 2007 4:21 PM

Andismom wrote:
imi pare f rau ca treceti prin asta! uff si la noi, dupa cum am scris pe la alte topicuri de la alimentatie, pofta de mancare s-a redus considerabil, in special in perioadele de eruptie sau raceala. exact cum zici tu, dintr-un castron mare, abia daca lua 5-6 lingurite.

eu nu stiu retete "minune" de stimulat pofta de mancare ca daca as sti cred ca nici eu nu m-as mai vaicari ca nu mananca copilul.sic

dar...iti spun ce functioneaza la noi, intr-un fel spre disperarea mea!banghead fool borcanasele Nestle! cyclops cand ii ies dintii si nu are el chef sa imi manance mancarea facuta de mine, mai fac rabat si ii mai iau borcanase. el mananca din alea o data pe saptamana (aproximativ, asta dc nu reusesc eu din varii motive sa ii gatesc) si am observat pe bune ca le ia mult mai bine decat mancarea mea. de ce nu stiu dar ai putea sa incerci. dezavantajul este ca sunt cam scumpe...dar eu zic ca 4-5 zile, ai putea sa incerci si sa vezi cum reactioneaza.

As incerca dar stii de ce nu pot? In cartier la noi nu sunt asa ceva iar un drum cu masina e groasnic acum pt mine pt ca inca nu sunt refacut indeajuns ca sa nu o iau iar de la capat. Chiar acum am fost pana la un magazin de langa noi ca ramaneam fara paine si deja ma resimt.

Am observat ca mananca iaurt iar si fructe asa ca am luat de aici(ma crez ca dau pe un iaurt Casa buna cu 1,5 ron mai mult decat in Brasov?). Maine ii fac o ciorbita poate ii place aia. M-a dispera ca si lapte bea doar 150 ml la o masa.
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, June 12, 2007 4:39 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
cunoastem problema ca nici la mine in cartier nu sunt si eu tre' sa fug mereu pana la un sensiblu sau help net ca sa iau!banghead

multa pofta de mancare va dorim!pupici
mihaela75
Scris: Tuesday, June 12, 2007 4:42 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
La boala copiii nu mananca.stiu de la Diana ca Daria nu a fost niciodata bolnava.Diana nu manca nimic absolut, doar lapte si slabea in perioada de boala de se vedea cu ochiul liber uff

MNiko
Scris: Tuesday, June 12, 2007 5:11 PM

mihaela75 wrote:
La boala copiii nu mananca.stiu de la Diana ca Daria nu a fost niciodata bolnava.Diana nu manca nimic absolut, doar lapte si slabea in perioada de boala de se vedea cu ochiul liber uff

Cred ca acolo o sa ajung si eu Miha. Spre disperarea meabanghead banghead banghead
MNiko
Scris: Tuesday, June 12, 2007 6:31 PM

I-am facut in seara asta pulpe la ceaun, le-am taiat bucatele mici si i le-am dat cate una direct in gurita. ma uitam la ea ca nu putea sa stea nici macar in fundulet de obosita ce era. Totusi a mancat asa culcata aproape o pulpita intreaga. Poate ii revine pofta de mancare si se reface cu totul.
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, June 12, 2007 6:54 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
of, of mititica bolnavioara.
inapetenta este unul din simptomele rinofaringitei. daca o ustura gatisorul nu prea poate inghiti. trebuie sa se hraneasca insa cu ceva usor: iaurt, supe de zarzavaturi sau pui, legumefructe sau compot (indicat e fara zahar), lapte. daca inca are temperatura inca e bine sa nu-i dai carne, ou, smantana sau unt.
la borcanele eu nu m-as grabi, e posibil sai placa si sa nu se poata desparti de ele. eu am patit-obanghead banghead
pupam mititicapupici si va dorim multa sanatate!
mihaela75
Scris: Tuesday, June 12, 2007 7:19 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Asa ma gandeam si eu, nu-i mai da carne o perioada ca e un efort cam mare pt organism carnea aia.Da-i alimente usoare, chiar daca slabeste,o sa-si revina.Mi-am adus aminte si eu prin ce cosmaruri am trecut cu perioadele de boala plans

Ca tot veni vorba de pofta de mancare voi ati observat ca de cand a dat caldura copilul nu mai mananca normal, sau e numai la mine problema.Daria are mancarea de baza pepene, rosii ,castraveti .Daca vreau sa-i dau mancare tre sa-i pun pe tavita bucatica sau bobitza de mazare sau stuiu eu ce boabe are mancarea.Numai cat vede castronelul intoarce capul parca vin cu otrava nervi Stiu ca asa e vara, nici eu nu mai mananc normal dar tot o masa normala o am pe zi .oare
Maria & Mario
Scris: Tuesday, June 12, 2007 7:20 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Cristinuca, pofta mare, puiutz si..... sa te faci repede bine ! Sanatate multa iti dorim, alaturi de un pupik pupici de la Mariuca ! pupici
MNiko
Scris: Tuesday, June 12, 2007 7:49 PM

Oana, Miha multumim.

Mariuta am facut special pentru ea supa de taitei. Nu mananca. Are rinofaringita(asta e diagnosticul medicului), dar cel putin nu mai are febra. Carnea a fost intotdeauna preferata ei si in seara asta am fiert pulpitele alea de le pasai cu furculita. Probabil de-aia le-a si mancat.

Miha, si eu am observat la Cristina o scadere a postei de mancare si inainte sa se imbolnaveasca, dar imi ziceam ca mananca probabil bine la cresa.
spezam
Scris: Tuesday, June 12, 2007 8:47 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/21/2006
Multa sanatate! sa va faceti bine!!!
MNiko
Scris: Tuesday, June 12, 2007 9:02 PM

spezam wrote:
Multa sanatate! sa va faceti bine!!!

Multumim. pupici
sousourel
Scris: Tuesday, June 12, 2007 9:29 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Daca e bolnavioara, e destul de normal sa nu aiba apetit. Chiar si in Capraru am citit ca nici nu e indicat sa se alimenteze ca si in perioada anterioara, deoarece toate resursele organismului trebuie folosite in lupta cu boala, deci nu in digestie. Dar raman recomandate oricand mancarurile pe care le agreeaza, fructele, lichidele, iaurtul. Si inca ceva....borcanelele nu le prefera oare pe motiv ca e hrana paserata?

La intrebarea Mihaelei....si mie mi s-a redus drastic pofta de mancare din cauza caldurii si din pacate recuperez seara.....Cred ca raspunsul e cam acelasi, ar trebui sa ne bazam mai mult acum pe mese usoare formate din legume-fructe, atat noi cat si puii.
MNiko
Scris: Tuesday, June 12, 2007 9:41 PM

sousourel wrote:
Daca e bolnavioara, e destul de normal sa nu aiba apetit. Chiar si in Capraru am citit ca nici nu e indicat sa se alimenteze ca si in perioada anterioara, deoarece toate resursele organismului trebuie folosite in lupta cu boala, deci nu in digestie. Dar raman recomandate oricand mancarurile pe care le agreeaza, fructele, lichidele, iaurtul. Si inca ceva....borcanelele nu le prefera oare pe motiv ca e hrana paserata?

Cristinei nu i-au placut niciodata borcanelele. Am incercat sa-i dam mai ales cand plecam undeva, dar au fost pur si simplu bani aruncati pe fereastra. As fi dispusa sa incerc acum ca poate mananca. De undeva trebuie sa-si ia si energie ca sa lupte cu boala.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.