Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Sper sa va placa lucrurile facute de mine si sa fie bine postat aici, daca nu rog modelatorii sa ma indrume
Am toata admiretia pentru Cristy care este o talentata, dar si pentru voi toate care va ies lucruri minutate din margelutele de nisip.
Cum a inceput "nebunia" mea cu aceste bilute... simplu, am copilarit in Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucuresti, acolo lucrand mama mea si m-a pasionat tesutul la razboi. Pentru ca nu puteam la etajul 8 sa montez un astfel de razboi si sa fac atata zgomot m-am reprofilat pe aceste margelute. Am invatat destul de repede si mi-am dezvoltat imaginatia cu ajutorul lor. Dupa cativa ani de "cursuri" si "furtisaguri" de la mesterii populari am reusit si eu sa intru in randul lor si ... chiar sa invat pe altii.
Dar gata cu atat vorbarie si sa postam si ceva ceva ....
Un model tare drag mie pentru ca l-am invat de la o adevarata mestera, care din pacate nu mai este printre noi...
Colti Baby
Un model 100% din patrimoniul tarii:
O bratarica tare dulcica, facuta doar cu un ac. atat, margele si multa rabdare
|
|
Inregistrat: 3/26/2007 Mesaje: 1462
| Ce minunatii ies din mainile tale!!!! Foarte frumos, Teea!!!! Felicitari pentru pricepere si rabdare!!!! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Teea,foarte frumos!!! |
|
| Multumesc frumos fetelor pentru aprecieri.
Modelele expuse mai sus se lucreaza pe un singur fir dar exista mai multe tehnici pentru ai nostri bunici si strabunici au foarte priceputi si au avut imaginatie astfel au dezvoltat mai multe tehnici de "margelit"
pe mai mute ate, pricipala regula sa fie numar par de ate. Traditional trebuia lucrat numai cu fire dar pentru o rapiditate a lucrului eu am pus cate un ac la fiecare ata - si eu spun ca modelul urmator se lucreaza pe patru ace.
Si alte brataruci lucrate cu diverse tehnici
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Teea, sunt minunate! Cata rabdare si cat de frumoase sunt!!! |
|
| Multumesc frumos draga mea Lizuk |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Teea, esti grozav de talentata! imi place la nebunie si mie genul aata de margelit dar este foarte meticulos si eu nu prea am rabdare! |
|
Inregistrat: 9/8/2007 Mesaje: 1640
| Teea, sunt foarte frumoase!
Bravo pentru rabdare si indemanare!
Sa ne mai arati poze. |
|
| Andismom wrote:Teea, esti grozav de talentata! imi place la nebunie si mie genul aata de margelit dar este foarte meticulos si eu nu prea am rabdare!
Rabdarea - dupa parerea mea iti trebuie ca sa inveti apoi, daca ai trecut peste aceasta etapa, este floare la ureche eu una acum incep sa lucrez unu si tot lucrez la el pana ajung la sfarsit dar nici nu imi dau seama cand. |
|
| valentina wrote:Teea, sunt foarte frumoase! Bravo pentru rabdare si indemanare! Sa ne mai arati poze.
Ma bucur tare mult ca va place hai sa va mai arat si alte "chestii" folositoare ce se pot face cu aceste margelute.
Pentru cei ce poarta ochelari:
Si daca nu purtarti atunci in loc de tortitele pentru ochelari punem niste ciucurasi rotunzi sau lunguieti si iese o eleganta cravata care se poate purta la o camasa, la o bluzita sau ... daca aveti talia subtire si o rochita eleganta chiar ca un cordonel
|
|
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| sunt super vai cata migala ... esti de invidiat.... bravo bravo |
|
| Multumesc tare mult draga mea Roxxy |
|
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Teea,intradevar esti minunata!!! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/8/2009 Mesaje: 436
| bravo,felicitari sunt superbe,ai niste maini de aur
|
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| teea09 wrote:Rabdarea - dupa parerea mea iti trebuie ca sa inveti apoi, daca ai trecut peste aceasta etapa, este floare la ureche eu una acum incep sa lucrez unu si tot lucrez la el pana ajung la sfarsit dar nici nu imi dau seama cand.
asa e, ai dreptate! si eu fac bijuterii din margele si am lucrat cu seeds (nu le stiu in romaneste denumirea, scuze) numai ca sunt teribile pentru ochii mei, chiar si cu ochelari. imi plac de obicei cele mai mari dar admir foarte mult persoanele care pot lucra aceste stiluri de bijuterii, necesita foarte multa indemanare si rabdare. cred ca ai vazut ca exista pe net foarte multe siteuri unde poti invata tot felul de stiluri de margelit cu seeds si poti crea niste chestii absolut divine, nu numai bijuterii ci si tablouri si tot felul de obiecte decorative.
spor la lucru si sa ne mai arati ce faci! |
|
|