Nivel: Membru
Inregistrat: 9/29/2008 Mesaje: 86
| fetelor sunt curioasa cum se pot face png-urile...
am salvat odata de pe net niste fisiere ca fiind png, nestiind ce e cu ele, imi trebuiau pt niste colaje de craciun....cand am inceput sa lucrez cu ele am obs ca la png dc selectezi o parte a pozei ramane ca fiind selectata, astfel incat nu trebuie de fiecare data sa tot selectezi poza/itemul respectiva.
de ce ma intereseaza? pt m-am apucat sa fotografiez jucarii pe care vreau apoi sa le adaug in poze cu copilasi..si credeti-ma ca e munca de sisif sa tot selectez aceeasi jucariie din fond...
neavand un laborator foto in care sa reusesc o culoare de fond uniforma am pozat toate jucariile pe o coala alba, dar din cauza lumini am tot mai multe suprafete de sters...asta sa zicem ca am reusit sa o fac....dar cum fac png-urile? astfel incat sa nu trebuiasca sa tot folosesc tools-ul pt selectat de fiecare data... am incercat asa...sa selectez dupa care sa salvez png...tzapa, nu mi-a iesit...help...
ca sa intelegeci ce vreau sa spun
poza e un colaj sper sa nu deranjeze e doar de exemplificare si asta e ramurica
ce e pe margine, ramurelele de vasc sunt dintr-un png luate....cadoul din centru e selectat de mine...si se vede diferenta..
lucrez si sunt familiara cu ulead si adobe...mai lucrez si cu alte 2 programele dar is mici si pt incepatori, photoescape si gimp2...ma bate gandul sa ma apuc de corel asta dc se lucreaza mai repede cu el...
sper ca m-am facut inteleasa...
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| .png este terminologia pentru un format de imagine. A fost creat pentru a imbunatati si inlocui adesea imaginile de tip gif. Daca imaginile de tip GIF suporta culori de 8 biti doar (nu stiu daca s-a mai imbunatatit tehnologia recent) imaginile de PNG suporta o paleta de culoare pe 24 de biti. In gif-uri compresia datelor este foarte mare si in felul acesta se pierde calitatea culorilor si ca urmare a imaginii. Imaginile in format PNG isi pastreaza calitatea. Totusi, spre deosebire de gif-uri care pot fi animate (mai multe cadre care se succed), png-urile raman statice, dar isi pastreaza straturile (layers), asemanator imaginilor de tip .psd din PS. Motiv pentru care, deschizand-ule in diverse programe de prelucrare imagine straturile devin obiecte de sine statatoare putand lucra cu ele in diverse moduri. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| o salvezi separat, ca o imagine noua, tot cu extensia .png, asta in cazul in care vrei sa folosesti elementul respectiv si la alte poze. Sau, salvezi intreaga poza cu extensia .png |