png-urile
Subiectul anterior · Subiectul urmator
claudiaMT
Scris: Wednesday, February 11, 2009 9:28 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/29/2008
fetelor sunt curioasa cum se pot face png-urile...

am salvat odata de pe net niste fisiere ca fiind png, nestiind ce e cu ele, imi trebuiau pt niste colaje de craciun....cand am inceput sa lucrez cu ele am obs ca la png dc selectezi o parte a pozei ramane ca fiind selectata, astfel incat nu trebuie de fiecare data sa tot selectezi poza/itemul respectiva.

de ce ma intereseaza? pt m-am apucat sa fotografiez jucarii pe care vreau apoi sa le adaug in poze cu copilasi..si credeti-ma ca e munca de sisif sa tot selectez aceeasi jucariie din fond...

neavand un laborator foto in care sa reusesc o culoare de fond uniforma am pozat toate jucariile pe o coala alba, dar din cauza lumini am tot mai multe suprafete de sters...asta sa zicem ca am reusit sa o fac....dar cum fac png-urile? astfel incat sa nu trebuiasca sa tot folosesc tools-ul pt selectat de fiecare data...
am incercat asa...sa selectez dupa care sa salvez png...tzapa, nu mi-a iesit...help...

ca sa intelegeci ce vreau sa spunalcool alcool alcool alcool

poza e un colaj sper sa nu deranjeze e doar de exemplificare
si asta e ramurica

ce e pe margine, ramurelele de vasc sunt dintr-un png luate....cadoul din centru e selectat de mine...si se vede diferenta..

lucrez si sunt familiara cu ulead si adobe...mai lucrez si cu alte 2 programele dar is mici si pt incepatori, photoescape si gimp2...ma bate gandul sa ma apuc de corel nervi asta dc se lucreaza mai repede cu el...

sper ca m-am facut inteleasa...alcool alcool alcool alcool alcool
petro
Scris: Wednesday, February 11, 2009 9:45 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
.png este terminologia pentru un format de imagine. A fost creat pentru a imbunatati si inlocui adesea imaginile de tip gif. Daca imaginile de tip GIF suporta culori de 8 biti doar (nu stiu daca s-a mai imbunatatit tehnologia recent) imaginile de PNG suporta o paleta de culoare pe 24 de biti. In gif-uri compresia datelor este foarte mare si in felul acesta se pierde calitatea culorilor si ca urmare a imaginii. Imaginile in format PNG isi pastreaza calitatea. Totusi, spre deosebire de gif-uri care pot fi animate (mai multe cadre care se succed), png-urile raman statice, dar isi pastreaza straturile (layers), asemanator imaginilor de tip .psd din PS. Motiv pentru care, deschizand-ule in diverse programe de prelucrare imagine straturile devin obiecte de sine statatoare putand lucra cu ele in diverse moduri.
claudiaMT
Scris: Thursday, February 12, 2009 9:56 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 9/29/2008
petro am inteles...atunci cum pot sa fac ca o selectie sa ramana activa si dupa ce salvez poza?...astfel incat aceeasi selectie sa o pot folosi iarasi cand deschid poza?....
petro
Scris: Thursday, February 12, 2009 10:24 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
o salvezi separat, ca o imagine noua, tot cu extensia .png, asta in cazul in care vrei sa folosesti elementul respectiv si la alte poze. Sau, salvezi intreaga poza cu extensia .png
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.