|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Giulia, la intrebarea ta legata de plamanul care nu se vede in totalitate nu stiu sa-ti raspund.
Alexia imi facea pneumonii foarte des cat a fost mica, insa numai prima oara - la 1 an - i-am facut radiografie si nu mai tin minte. Oricum, cam asta e procedura cand mergi la spital - cu care eu nu sunt de acord; si, de asemenea, accept internarea in cazuri de extrem urgenta - ceea ce, slava Domnului, nu a fost cazul pana acum.
Ericut e la fel de sensibil - de altfel, ne laudam si noi cu una bucata pneumonie pacatoasa chiar acum.
Dupa cum spunea si Aurishta, pneumonia nu se aude intotdeauna... ba mai mult, copiii mei au avut si forme fara febra si cu stare generala foarte buna, deci nu e o regula. De aceea e bine sa ai medicul tau, care sa-ti cunoasca copilul. De preferat ar fi ca pediatrul respectiv sa fie in spital, astfel incat sa-ti faca internare de o zi si sa poti face ceva analize gratis ( plus tratament i.v. la domiciliu cand e cazul ).
In fine... nu cred ca e de speriat la voi, altfel a-i fi stiut. Felul in care respira copiii la o forma mai serioasa de boala te sperie de-a binelea. Sub tratament isi revine, fata, chiar daca la stetoscop s-ar putea sa se mai auda si dupa... |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Fetelor,va multumesc mult de sfaturi si de sustinere. Azi am fost la doctor.SUntem cu mult mai bine.Plamansul se prezinta bine iar tusea e pe cale de disparitie.Inca se mai aude nitel ceva acolo dar nu cum se auzea luni.Acum mi am amintit(si am asociat acestui episod de acum) ca acum exact un an,am trecut prin ceva similar cu Daria doar ca n am ajuns la raza.In ianauarie la inceput a luat tratament pt bronsita iar pe la sfarsitul lunii a recidivat.Am mers la un pediatru particular atunci si mi a dat sa ascult si eu.Acelasi plaman se auzea nasol atunci.Adica respiratia era intrerupta la jumatate si se auzea horcaind. Diagnosticul de acum a fost scris pe reteta :pneumonie trenanta dar doctora din spital a zis:"incepe sa faca pneumonie pe partea dreapta".Deci nu a fost atat de grav.Ce ma sperie e ca Daria e la a 11 zi de antibiotic si inca mai luam pana duminica inclusiv .E devastat organismul.Nu mai zic de organele ei.Ii dau linex baby la fiecare tura de antibiotic si de maine incepem un program de imunizare cu bronhovaxom.Iar de marti vom reveni la gradinita dupa 2 saptamani de lipsa .Pe 14 mergem sa ne facem analizele si ma ingrozesc cat circ va face mandra... .Au fost 2 saptamani cam grele in care mi am facut nspe mii de filme,am citit tot felul de intamplari pe internet...Plus ca mai sunt si persoane binevoitoare precum soacra mea care m a sunat sa mi zica subtil ca poate n as ave grija suficient de fata,ca n as imbraca o destul de adecvat anotimpului,etc...As primi cu bratele deschise un sfat salvator,un remediu minunat,nu critici si alte chestii de genul Va multumesc inca o data ca sunteti aici |

Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| [quote=kali]Giulia,
Dupa cum spunea si Aurishta, pneumonia nu se aude intotdeauna... ba mai mult, copiii mei au avut si forme fara febra si cu stare generala foarte buna, deci nu e o regula. De aceea e bine sa ai medicul tau, care sa-ti cunoasca copilul.
Kali scuze ca ma bag dar cum iti dai seama ca e pneumonie daca nu sunt simptome? Si sara tuseste un pic dar pediatra mi-a zis prin telefon ce sa-i dau, nu a consultat-o. |

Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Clalina,raspund eu.Pai eu nu cred ca trebuie sa iti faci ganduri negre.Cand incepe sa debuteze boala asta deja stii.In primul rand respiratia e mai anevoioasa,respira cu dificultate dar totusi nasucul nu e infundat.Cel putin la Daria asa a fost.Kali cred ca vrea sa zica ca pneumoniile nu apar asa precum racelile.Se instaleaza fara a da un semn ceva.Cel putin la Daria asa a fost.Deci,urmeaza tratamentul zis de doctorita si nu te mai gandi la boli de astea.E normal sa mai tuseasca.E iarma si e frig afara.Sanatate Sarei |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| giulia_mamik wrote:... pneumoniile nu apar asa precum racelile.Se instaleaza fara a da un semn ceva.Cel putin la Daria asa a fost. Pneumonia este o complicatie a unei "raceli". Suspiciunea de pneumonie apare atunci cand antibioticul nu a dat rezultatul scontat si boala se prelungeste mai mult decat ar fi normal. Temperatura nu este mare, de obicei copilul este sub-febril. Cazul Dariei imi pare a fi un bun exemplu. Nu orice tuse aduce suspiciunea de pneumonie. Medicul isi da seama daca este cazul sa ia in calcul aceasta varianta. |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Quote:Giulia, Kali scuze ca ma bag dar cum iti dai seama ca e pneumonie daca nu sunt simptome? Si sara tuseste un pic dar pediatra mi-a zis prin telefon ce sa-i dau, nu a consultat-o.
Eu nu am spus ca nu sunt simptome, ci ca uneori, boala se poate instala fara a-ti da seama de gravitatea ei. Am spus de stare generala foarte buna ( adica pofta de mancare, chef de joaca, etc... ) si lipsa febrei ( insa nu neaparat si a subfebrilitatii ). Asta nu inseamna ca nu-ti dai seama ca e ceva neinregula si nu inseamna ca apar sau sunt inexistente toate odata. Poate fi o subfebrilitate cu tuse nocturna care se agraveaza ori febra inexplicabila cu stare generala buna care, insa arata la stetoscop ca-i ceva neinregula... in fine, variantele sunt multe in functie si de natura pneumoniei: virala, bacteriana, etc. In general cele virale sunt mai putin severe si zgomotoase, etc.. In fine, sunt multe de explicat iar eu, nefiind cadru medical nu stiu daca ma pricep a o face, insa eu mi-am invatat copiii si intuiesc, de acum, cand e vorba de asa ceva.
Nu cred ca e cazul, insa, sa-ti faci tu probleme doar de la o tuse usoara. |
|

Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| fetelor va multumesc eu sunt un pic cam stresata si cand aud de ceva imediat i se pare ca ar putea acea si sara. va pup! Giulia multa sanatate Dariei! |
|
|