Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Pneumonia interstitiala este una din formele clinice de manifestare a acestei boli. Dupa cauza care produce pneumonia, exista mai multe Forme clinice
Dupa etiologie pot fi pneumonii bacteriene, virale, fungice, provocate de chlamidii, micoplasme, protozoare. Dupa mediu în care apare pneumonia pot fi extraspitalicesti (comunitare), intraspitalicesti (nosocomiale), prin aspiratie, la pacienti cu imunitate compromisa.
Dupa criteriul clinico-morfologic pot fi lobara (franc lobara), bronhopneumonie, interstitiala.
Dupa severitate - forme usoare, gravitate medie, grave, extrem de grave.
In diagnosticul unei pneumonii pot fi specificate mai multe caractere ale acestei boli, de ex:pneumonie interstitiala franc lobara
Iar in ceea ce priveste varsta pacientilor diagnosticati cu pneumonie, la copii se iau in calcul urmatoarele:
- Cu cât copilul e mai mic, cu atât diagnosticul este mai dificil.
- Frecvent simptomatologia este foarte saraca, dar semnele generale (iritabilitatea, inapetenta, voma) des întâlnite.
- Des se întâlnesc pneumoniile atipice.
- Ca criteriu de spitalizare pot fi folosite urmatoarele: vârsta sub 3-6 luni, sugar nascut prematur, sugar si copil cu afectiuni asociate de fond si subiacente, formele severe cu semne de detresa respiratorie acuta, mediul social defavorizat, radiografie pulmonara alarmanta, tulburari digestive asociate. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Multumesc Miri de info
Se pare ca tratamentul dat este bun, caci azi nu a mai facut deloc febra si aparent se simte mult mai bine. Continuam cu antibioticul la 12 ore (mai avem de luat 8 pastilute) si apoi mergem iar la control. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Cu multa si mare placere, Adriana!
Ma bucur ca sunteti pe drumul cel bun, in sfarsit! In general, la copii, bolile pot fi prezente sub forme atipice, astfel ca diagnosticarea lor se face cu intirziere, din pacate... |
|
| Se pare ca ne vom confrunta din nou cu pneumonia, la Alice.
Sambata, 21 august 2010, ne-am intors din concediu din Grecia, dupa 15 zile. Alice era deja cu mucisori de 2 zile si cu o tuse usoara. Am zis ca e din cauza ca a stat numai in apa. Duminica s-a imbolnavit Tzepii, cu febra 38.5, dureri musculare, de cap, de ochi, il deranja lumina, muci, tuse... am concluzionat ca ar fi vorba de gripa.Prin urmare am dus copiii rapid la curte la soacra mea ca sa nu se imbolnaveasca si ei.
Pe 24.08.2010 insa a facut febra 37.5 Alice. Tuse si mucisori.
Pe 25.08.2010, dimineata la ora 4:00, a facut febra 38.2. Soacra mea i-a dat 1 pastila de Nurofen de 200mg, ce ii lasasem eu. Peste zi nu a mai facut febra, in schimb pe la ora 15:00 a facut iar 38.5. I-a mai dat 1 pastila de Nurofen. Cu toate acestea, febra nu a scazut, astfel incat pe la ora 17:00 avea 39 febra. I-a mai dat pe la 18:00 1 pastila de Panadol Extra de 500mg. Tot niciun efect, febra s-a dus in 39.4. Am pus-o sa ii faca 2 impachetari si i-a scazut la 39.2. Cu toate acestea, pe la ora 19:00 cand am ajuns noi la curte sa ii luam, avea 39 si frigea rau de tot. Am dezbracat-o doar in pantaloni scurti, fara bluza, si am sters-o cu o carpa udata la temperatura camerei, pe spate, piept, maini, fata, cap, timp de cca 30 min. Dupa 40 de min i-a scazut febra la 38 si am putut sa plecam cu ei acasa. Acasa am pazit-o toata noaptea sa nu faca febra, am dormit cu ea in pat si mi-am pus ceasul sa sune din 30 in 30 min. NU a mai facut febra peste noapte. La ora 23:00 i-am mai dat 1 pastila de Nurofen.
Pe 26.08.2010 m-a sunat mama sa imi spuna ca Alice are febra mare, respira greu si spune ca ii e somn, asa ca am plecat val-vartej de la birou, am dus-o la medicul nostru, dl prof dr Dragomir, care ne-a spus ca se aude ceva la plamani, ca ar putea sa fie pneumonie interstitiara, dar la fel de bine si o traheobronsita cu caracter spastic. Ne-a recomandat in prima faza o anumita medicatie, urmand ca daca febra nu scade in maxim 2 zile, sa mergem sa ii facem o radiografie la plamani si eventual sa trecem pe antibiotic. Schema de administrare, impreuna cu ce i-am dat pana acum este cea atasata.
In 27.08.2010, am stat eu acasa cu ea, a mai facut febra, dar doar peste zi, un 38.4, pe la pranz.
In 28.08.2010, adica ieri, pe seara, a inceput sa faca iar febra mare, 38.6, care nu a cedat nici dupa 1 nurofen si 1 calpol dat la interval de 2 ore (nu 4 cum ar fi trebuit) si am tot sters-o cu carpe ude la temperatura camerei pe tot corpul. A facut febra si peste noapte, iar dimineata la 6 cand i-am dat Nurofenul avea iar 38.6.
Iar am luat-o la sters cu carpe umede... intr-un final, dupa aproape 2 ore, i-a scazut la 37.6.
Acum vreau sa mergem pana la Medlife cu ea (acolo tin eu cu serviciul) la pediatrie, sa imi dea sa ii fac o radiografie la plamani si sa ma pot duce luni cu ea la dl Dragomir sa vad ce spune.
Incep tot mai mult sa cred ca e vorba de pneumonie si nu as vrea sa pierd timp pretios... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/18/2010 Mesaje: 881
| Offff,mititica.Baiatul meu a avut bronhopneumonie cand avea 3,5 luni. A fost internat in spital si i-a facut antibiotic intravenos cu ajutorul unei branule.Mi-a fost atat de mila de el! Simptomele pe care le-a avut: -tuse -febra -nu mai papa biberonul -nu dormea nici noaptea nici ziua -plangea in continuu Multumimi lui Dumnezeu ca a fost descoperit la timp si am avut noroc si de o doctorita de nota 20,atat de amabila si miloasa. II doresc micutei tale multa sanatate si sa dea Domnul sa nu se mai lipeasca de ea boala asta nesuferita.
|
|
| Am fost azi dimineata la Medlife si i-am facut radiografia... pneumonia incepea sa se instaleze... inca nu s-a instalat complet din fericire, am prins-o chiar la inceput. Daca as mai fi stat 1 zi, ar fi fost poate prea tarziu si ar fi necesitat internare si tratament mai indelungat... asa poate scapa mai repede.
Ni s-a recomandat Klacid de 250mg, 1 capsula la 12 ore. Am vorbit si cu dl prof dr Dragomir si i-am spus ce am aflat si ne-a recomandat si dansul sa mergem pe acest antibiotic. I-am spus ca ar fi vrut sa ne interneze si sa ii faca injectabil, dar a zis sa stam linistiti ca o sa mearga fara injectabil. Ma rog sa aiba dreptate. Deja prima doza de antibiotic i-am dat-o.
Mergem in continuare si cu Ventolin-ul si Flixotide-ul... antitermicele....
Sa vedem ce se mai intampla in continuare. Ma bucur ca am ajuns la timp si inca nu s-a instalat complet pneumonia... |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Adriana,instinctul tau de mamica si-a spus cuvantul ce bine ca ai mers chiar azi cu Alice la radiografie. sanatate multa ii dorim |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| multa sanatate alice.sa auzim cat mai repede ca esti bine |
|
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| multa sanatate alice.sa auzim cat mai repede ca esti bine |
|
| Multumim.
Se pare ca inca nu isi face efectul antibioticul, dar abia a luat 1 doza. Azi, desi a luat antitermice la 4 ore, plus o doza de antibiotic la ora 13:00, acum la 21:45 mi-a facut iar 38.5.
La 23:30 are ultima doza de antibiotic pe ziua de azi si apoi sper sa reuseasca sa doarma, ca nu prea mai are nici somn si nici pofta de mancare... |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| adriana , insanatosire grabnica fetitei tale. |
|
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Adriana multa sanatate pentru Alice,iar pentru tine mami rabdare si putere ca ai nevoie.O sa treaca si asta1 |
|
| Multumesc Sweet Angel !
Multumesc Mirela, rabdare am, cu puterea stau mai prost pentru ca sunt si eu destul de slabita... si in plus mai sunt si la CM... |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Alice,multa sanatate! Multa putere si sanatate si tie ca ai nevoie! |
|
| Multumesc Ingerash ! |
|
|