Pneumonia
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, March 24, 2006 4:35 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Pneumonia este boala caracterizata prin inflamarea plamanilor, cauzata de bacterii, virusi sau iritanti chimici. Este o infectie sau o inflamare grava în care plamanii se umplu cu puroi sau alte lichide.

Tipuri de pneumonii

- Pneumonia lobara - afecteaza una sau mai multe sectiuni (lobi) ale plamanilor.
- Pneumonia bronhica (sau bronhopneumonia) - afecteaza parti ale ambilor plamani.
- Pneumonia bacteriana - cauzata de diferite bacterii, printre care cea mai cunoscuta este pneumonia pneumococica.
- Pneumonia virala - cauzata de diferiti virusi, aceasta fiind cauza a jumatate din totalul cazurilor de pneumonie.
- Pneumonia micoplasmica - cauzata de micoplasme, cei mai mici agenti vii ai bolilor umane, care au atat caracteristicile bacteriilor, cat si ale virusurilor.
Acesti agenti cauzeaza in general o pneumonie usoara, foarte raspandita.

Alte pneumonii mai putin frecvente pot fi cauzate de inhalarea alimentelor, a lichidelor, a gazelor, a prafului sau de fungi.

Simptome

- tremurat
- friguri
- clantanitul dintilor
- durere mare in zona pieptului
- temperatura ridicata
- transpiratie accentuata
- puls rapid
- respiratie agitata
- colorarea vinetie a buzelor si degetelor
- stare mentala confuza sau delir
- tuse care provoaca expectoratie mucoasa de culoare maronie sau verzuie.

Tratament

Numai la recomandarea medicului, in functie de:
- varsta, starea generala de sanatate din prezent si din trecut a pacientului,
- stadiul bolii
- toleranta pacientului la diferite medicamente, proceduri sau terapii,
- posibila evolutie a bolii.

Tratamentul poate include antibiotice, in cazul pneumoniei bacteriene.
Nu exista un tratament dovedit a fi complet eficient impotriva pneumoniei virale, care de obicei se vindeca de la sine.

Alt tratament poate sa includa o dieta adecvata, terapie cu oxigen, medicamente pentru dureri si pentru tuse.

Prevenire
Vaccinul antigripal: pneumonia este o complicatie frecventa a gripei, în concluzie, vaccinarea în fiecare toamna este o modalitate eficienta de a evita pneumonia.
Vaccinul pneumococic- Vaccinarea este folositoare celor predispusi riscurilor.

Pneumonia este adesea rezultatul unor infectii respiratorii banale. De aceea, o masura preventiva importanta este luarea in considerare a oricaror simptome sau inconveniente respiratorii care tin mai mult de citeva zile.

O alimentatie corespunzatoare, odihna, o buna igiena si încetarea fumatului ajuta la marirea rezistentei organismului la bolile respiratorii, ca si la vindecarea rapida in cazul in care boala s-a instalat deja.

Sursa: http://www.edr.ro/pages/resp/pneumonia.htm
g_nicoleta2000
Scris: Friday, March 24, 2006 5:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Am avut asa ceva in 1998 si sincer am crezut ca mor. A fost cumplit, tuseam de credeam ca mi se rup plamanii, de abia puteam respira;plans M-am asezat in pat vineri si abia luni dimineata am putut sa ma ridic singurica.
Am iesit afara dupa o alta saptamani si de abia puteam sa merg iar aerul mi se parea foarte greu de respirat.
Nu doresc nimanui asa pacoste de boala! nu
AdrianaC
Scris: Wednesday, January 3, 2007 7:46 PM

Azi am fost cu Alice la doctor si i s-a parut ca aude ceva la plamani, i-a dat sa faca o radiografie, si in urma ei am aflat ca are PNEUMONIE INTERSTITIARA.

Ce mai e si pacostea asta si cat de grava este?

I-a dat ca tratament Augmentin tablete de 625 mg, 1 tab de 2 ori pe zi, plus BIOTICS, ca sa protejeze flora intestinala.

Alina
Scris: Wednesday, January 3, 2007 7:58 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Adriana, macar s-a facut lumina. Ii doresc multa sanatate lui Alice si tie putere maxima.
aidaalex
Scris: Wednesday, January 3, 2007 7:59 PM
Nivel: Guest

Adriana, cel mai bun medicament pentru plamani este usturoiul. Daca ii place da-i sa manance cat mai mult. Catalina il mananca ras pe paine prajita cu unt.
AdrianaC
Scris: Wednesday, January 3, 2007 8:41 PM

Uff, nu stiu ce sa ii mai dau. Plus ca acum se vaita si ca o doare burtica, probabil de cat am indopat-o cu medicamente.uff
Ely
Scris: Wednesday, January 3, 2007 11:37 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Era bine sa-i dea doctorul si un epicogel ca pansament gastric ca antibioticul este greu de tolerat pentru stomacel.Multa sanatate micutei.
AdrianaC
Scris: Thursday, January 4, 2007 12:18 AM

Ely wrote:
Era bine sa-i dea doctorul si un epicogel ca pansament gastric ca antibioticul este greu de tolerat pentru stomacel.Multa sanatate micutei.

I-a dat o chestie numita BIOTICS pentru asta.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, January 4, 2007 12:28 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Adriana, va urez sa va aduca noul an muuulta sanatate atat voua, cat mai ales puiutilorpupici !

De curiozitate: pneumonia se ia?
AdrianaC
Scris: Thursday, January 4, 2007 1:40 AM

stele_pe_cer wrote:
Adriana, va urez sa va aduca noul an muuulta sanatate atat voua, cat mai ales puiutilorpupici !

De curiozitate: pneumonia se ia?

Stele, am intrebat si eu chestia asta pentru ca imi era teama sa nu cumva sa ia si Andrei si noi toti si se pare ca e posibil sa se si transmita, ca e o raceala la plamani, cauzata de un virus sau de o bacterie. Daca e cauzata de un virus se poate lua, daca e cauzata de o bacterie, de obicei nu se ia, dar chestia e ca nu prea se poate spune cu exactitate de ce anume a fost cauzata.uff
stele_pe_cer
Scris: Thursday, January 4, 2007 2:13 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Adriana, imi pare rau sa aud ca va loviti inca de incertitudine!O sa mai caut si eu pe net informatii si, daca gasesc ceva interesant la subiect, postez aicisic !
Mirandolina
Scris: Thursday, January 4, 2007 3:13 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Eu am avut de 2 ori pneumonie, la ambii plamani. O data la 1 an si jumatate si a doua oara la 23 ani. In ambele cazuri m-am imbolnavit din cauza expunerii excesive la frig. Cand eram copil nu stiu exact cum m-am imbolnavit, dar in timpul facultatii, eram racita si aveam febra si a trebuit sa merg la un examen si am stat in statie, iarna, si am asteptat troleibuzul mai bine de jumatate de ora. Eram eu infofolita, dar fiindca transpirasem m-a luat naiba de frig.
Nu stiu cat de molipsitoare este, dar trebuie tratata bine, cu antibiotice prescrise de medic (eu m-am vindecat cu penicilina in ambele situatii).
Imi pare rau sa aflu ca ati patit asa ceva. Multa sanatate.
AdrianaC
Scris: Thursday, January 4, 2007 3:20 AM

Multumim.

Si noi tot cu antibiotice incercam, deocamdata luam Augmentin, care am vazut ca e tot din grupa penicilinelor.

Poate da Domnul si terminam si noi o data cu bolile astea, nu de alta dar trebuie sa o mai si operez de polipi destul de repejor.uff
sousourel
Scris: Thursday, January 4, 2007 10:48 AM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Va doresc multa sanatate!pupici
kali
Scris: Thursday, January 4, 2007 10:59 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Si de la noi, numai bineangel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.