Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Pneumonia este boala caracterizata prin inflamarea plamanilor, cauzata de bacterii, virusi sau iritanti chimici. Este o infectie sau o inflamare grava în care plamanii se umplu cu puroi sau alte lichide.
Tipuri de pneumonii
- Pneumonia lobara - afecteaza una sau mai multe sectiuni (lobi) ale plamanilor. - Pneumonia bronhica (sau bronhopneumonia) - afecteaza parti ale ambilor plamani. - Pneumonia bacteriana - cauzata de diferite bacterii, printre care cea mai cunoscuta este pneumonia pneumococica. - Pneumonia virala - cauzata de diferiti virusi, aceasta fiind cauza a jumatate din totalul cazurilor de pneumonie. - Pneumonia micoplasmica - cauzata de micoplasme, cei mai mici agenti vii ai bolilor umane, care au atat caracteristicile bacteriilor, cat si ale virusurilor. Acesti agenti cauzeaza in general o pneumonie usoara, foarte raspandita.
Alte pneumonii mai putin frecvente pot fi cauzate de inhalarea alimentelor, a lichidelor, a gazelor, a prafului sau de fungi.
Simptome
- tremurat - friguri - clantanitul dintilor - durere mare in zona pieptului - temperatura ridicata - transpiratie accentuata - puls rapid - respiratie agitata - colorarea vinetie a buzelor si degetelor - stare mentala confuza sau delir - tuse care provoaca expectoratie mucoasa de culoare maronie sau verzuie.
Tratament
Numai la recomandarea medicului, in functie de: - varsta, starea generala de sanatate din prezent si din trecut a pacientului, - stadiul bolii - toleranta pacientului la diferite medicamente, proceduri sau terapii, - posibila evolutie a bolii.
Tratamentul poate include antibiotice, in cazul pneumoniei bacteriene. Nu exista un tratament dovedit a fi complet eficient impotriva pneumoniei virale, care de obicei se vindeca de la sine.
Alt tratament poate sa includa o dieta adecvata, terapie cu oxigen, medicamente pentru dureri si pentru tuse.
Prevenire Vaccinul antigripal: pneumonia este o complicatie frecventa a gripei, în concluzie, vaccinarea în fiecare toamna este o modalitate eficienta de a evita pneumonia. Vaccinul pneumococic- Vaccinarea este folositoare celor predispusi riscurilor.
Pneumonia este adesea rezultatul unor infectii respiratorii banale. De aceea, o masura preventiva importanta este luarea in considerare a oricaror simptome sau inconveniente respiratorii care tin mai mult de citeva zile.
O alimentatie corespunzatoare, odihna, o buna igiena si încetarea fumatului ajuta la marirea rezistentei organismului la bolile respiratorii, ca si la vindecarea rapida in cazul in care boala s-a instalat deja.
Sursa: http://www.edr.ro/pages/resp/pneumonia.htm |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Am avut asa ceva in 1998 si sincer am crezut ca mor. A fost cumplit, tuseam de credeam ca mi se rup plamanii, de abia puteam respira; M-am asezat in pat vineri si abia luni dimineata am putut sa ma ridic singurica. Am iesit afara dupa o alta saptamani si de abia puteam sa merg iar aerul mi se parea foarte greu de respirat. Nu doresc nimanui asa pacoste de boala! |
|
| Azi am fost cu Alice la doctor si i s-a parut ca aude ceva la plamani, i-a dat sa faca o radiografie, si in urma ei am aflat ca are PNEUMONIE INTERSTITIARA.
Ce mai e si pacostea asta si cat de grava este?
I-a dat ca tratament Augmentin tablete de 625 mg, 1 tab de 2 ori pe zi, plus BIOTICS, ca sa protejeze flora intestinala.
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Adriana, macar s-a facut lumina. Ii doresc multa sanatate lui Alice si tie putere maxima. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Adriana, cel mai bun medicament pentru plamani este usturoiul. Daca ii place da-i sa manance cat mai mult. Catalina il mananca ras pe paine prajita cu unt. |
|
| Uff, nu stiu ce sa ii mai dau. Plus ca acum se vaita si ca o doare burtica, probabil de cat am indopat-o cu medicamente. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Era bine sa-i dea doctorul si un epicogel ca pansament gastric ca antibioticul este greu de tolerat pentru stomacel.Multa sanatate micutei. |
|
| Ely wrote:Era bine sa-i dea doctorul si un epicogel ca pansament gastric ca antibioticul este greu de tolerat pentru stomacel.Multa sanatate micutei.
I-a dat o chestie numita BIOTICS pentru asta. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Adriana, va urez sa va aduca noul an muuulta sanatate atat voua, cat mai ales puiutilor !
De curiozitate: pneumonia se ia? |
|
| stele_pe_cer wrote:Adriana, va urez sa va aduca noul an muuulta sanatate atat voua, cat mai ales puiutilor ! De curiozitate: pneumonia se ia?
Stele, am intrebat si eu chestia asta pentru ca imi era teama sa nu cumva sa ia si Andrei si noi toti si se pare ca e posibil sa se si transmita, ca e o raceala la plamani, cauzata de un virus sau de o bacterie. Daca e cauzata de un virus se poate lua, daca e cauzata de o bacterie, de obicei nu se ia, dar chestia e ca nu prea se poate spune cu exactitate de ce anume a fost cauzata. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Adriana, imi pare rau sa aud ca va loviti inca de incertitudine!O sa mai caut si eu pe net informatii si, daca gasesc ceva interesant la subiect, postez aici ! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Eu am avut de 2 ori pneumonie, la ambii plamani. O data la 1 an si jumatate si a doua oara la 23 ani. In ambele cazuri m-am imbolnavit din cauza expunerii excesive la frig. Cand eram copil nu stiu exact cum m-am imbolnavit, dar in timpul facultatii, eram racita si aveam febra si a trebuit sa merg la un examen si am stat in statie, iarna, si am asteptat troleibuzul mai bine de jumatate de ora. Eram eu infofolita, dar fiindca transpirasem m-a luat naiba de frig. Nu stiu cat de molipsitoare este, dar trebuie tratata bine, cu antibiotice prescrise de medic (eu m-am vindecat cu penicilina in ambele situatii). Imi pare rau sa aflu ca ati patit asa ceva. Multa sanatate. |
|
| Multumim.
Si noi tot cu antibiotice incercam, deocamdata luam Augmentin, care am vazut ca e tot din grupa penicilinelor.
Poate da Domnul si terminam si noi o data cu bolile astea, nu de alta dar trebuie sa o mai si operez de polipi destul de repejor. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Va doresc multa sanatate! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si de la noi, numai bine |
|
|