Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| mihaengblom wrote:Am inceput sa-i fac sotului meu un plovar dar nu-mi dau seama cum sa gulerul pe gat. am 82 ochiuri la partea din spate si 80 la partea din fata ;folosesc andrele nr 5 si fir dublu. poate sa-mi dea cineva instructiuni?
Buna mihaengblom ! Bine ai venit !
Inteleg ca ai facut deja si fata si spatele?
Eu ca sa fac pulover pe gat, pentru spate as fi facut asa:
- 82 ochiuri, pe din doua = 41 ochiuri. Masoara-l si vezi de cati cm ai nevoie sa lasi pe umeri, presupun ca undeva in jur de 25 ochiuri.
- las 25 ochiuri pe un umar, 25 pe celalalt = 50
- pe mijloc raman 32, din care as mai inchide separat cate 4 la fiecare capat, din 2 randuri.
Deci, cand ai ajuns sus, lucreaza 29 ochiuri umarul drept, apoi inchizi 24 si lucrezi si umarul stang 29 ochiuri.
Pe dos, lucrezi 27 ochiuri, inchizi 2 ochiuri apoi intorci lucrul.
Inchizi acum 2 ochiuri, lucrezi 25 ochiuri si ai ajuns pe dosul lucrului, cu 25 ochiuri pe umar.
Pe dosul lucrului inchizi toate ochiurile.
Montezi apoi fir si pentru umarul drept, astfel incat sa vina la lucru partea de dos.
Pe dos, inchizi 2 ochiuri, lucrezi 27 ochiuri, apoi intorci lucrul.
Lucrezi 25 ochiuri, inchizi acum 2 ochiuri, si ai ajuns pe dosul lucrului, cu 25 ochiuri pe umar.
Pe dosul lucrului inchizi toate ochiurile.
Dupa ce ai terminat de scazut spatele, scazi si fata.
Daca la fata ai 80 ochiuri, trebuie sa lasi pentru umeri cate 50 ochiuri, inseamna ca iti mai raman 30 de ochiuri de scazut.
Scade pe mijloc 14 ochiuri, apoi la fiecare rand pe fata mai scazi 3, 2, 1, 1, 1.
o sa incerc sa iti fac si o poza ca sa intelegi mai bine cum zic.
Dupa ce ai terminat ambele fete, cosi puloverul pe umeri si apoi montezi ochiuri pentru gat.
Cred ca iti trebuie cam 60 de ochiuri sa le montezi. Dupa care mergi circular cu ochiurile astea, cat de mult il vrei sa fie pe gat.
Sper sa se inteleaga ceva. Daca nu, spune-mi si o sa fac o schema. |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Cu placere. Sa ne arati ce ti-a iesit |