Plantele de apartament - Ce plante aveti si cum le ingrijiti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
dana_h
Scris: Thursday, September 18, 2014 10:39 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/14/2014
poate i-ai schimbat tipul de pamant cu care era obisnuita,ori i-ai atins radacinile cand ai mutat-o.nu are lastari sa iei din ea?vasul are aceeasi marime ca cel vechi?
Eileen
Scris: Thursday, September 18, 2014 12:12 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
Bereea, depinde si ce floare e .
Sunt unele flori la care pamantul trebuie schimbat doar primavara . Poate tanjeste putin acum pana se acomodeaza.
Ce floare e ? Nu ai cautat pe net cum se ingrijeste si ce conditii ii plac? Ca de obicei se specifica cand se poate schimba pamantul/ghiveciul .
Eu la servici am f multe flori , imi plac foarte mult , si aici au conditii extrem de bune.
Cat am fost plecata in concediu, doua saptamani, una din ele a tanjit asa mult dupa mine ras incat i-au cazut jumatate din frunze...credeam ca moare cu totul Lol
bereea
Scris: Thursday, September 18, 2014 2:26 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
bereea wrote:

t.

Aceasta este floarea, acum mult mai mare si mai frumoasa. Am crescut-o de cand era o frunza are cam 10 ani. Nu e prima data cand i-am schimbat vasul sau pamantul. Am fost atenta si nu i-am rupt nimic. Culmea e ca am rupt din ea frunze pe care le-am plantat si s-au prins deja. Am folosit acelasi pamant. Chiar nu inteleg.
dana_h
Scris: Thursday, September 18, 2014 2:50 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2014
daca are 10 ani,atunci cred ca de "batranete" ras
bereea
Scris: Thursday, September 18, 2014 3:24 PM
Nivel

Nu prea cred, ii mergea bine pana sa-i schimb pamantulBye2
oanamaria
Scris: Friday, September 19, 2014 8:51 AM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
Beree poate isi revine dupa ce se acomodeaza cu schimbarea .Unele plante tanjesc pana se obisnuiesc .
bereea
Scris: Friday, September 19, 2014 9:27 AM
Nivel

Sper, Oana. Am curata-o de toate frunzele ingalbenite, i-am pus si un pic de ingrasamant...tare rau mi-ar parea sa o pierd.
ingerash
Scris: Friday, September 19, 2014 2:01 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Ai fost atenta la pamant sa nu fie vreo rama....mi sa intamplat,am pierdut frumusete de floare.
Lilly of the valley
Scris: Friday, September 19, 2014 2:49 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Pamantul din comert e putin probabil sa aiba crocobalauri in el. Inainte de ambalare se cerne.
Am si eu o frumusete de anthuryum care a inflorit. Cu o luna in urma l-am amenintat cu tomberonul daca nu infloreste. Il primisem cand m-am mutat la casa, i-am schimbat vasul si am mai adaugat pamant, ca avea vasul prea mic, timp de 2 ani nu a avut nicio floare. Acum dance are 3 floricele.
Edit: Berrea, mai ai putina rabdare, poate se acomodeaza mai greu la schimbare.
sousourel
Scris: Saturday, September 20, 2014 11:02 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Lilly of the valley wrote:
Pamantul din comert e putin probabil sa aiba crocobalauri in el. Inainte de ambalare se cerne.
Am si eu o frumusete de anthuryum care a inflorit. Cu o luna in urma l-am amenintat cu tomberonul daca nu infloreste. Il primisem cand m-am mutat la casa, i-am schimbat vasul si am mai adaugat pamant, ca avea vasul prea mic, timp de 2 ani nu a avut nicio floare. Acum dance are 3 floricele.
Edit: Berrea, mai ai putina rabdare, poate se acomodeaza mai greu la schimbare.

Au nevoie de ingrasamant ca sa infloreasca.

Bereea, si eu am planta ca a ta. Am observar ca: umiditate/ uscaciune/ lipsa de lumina, provoaca ingalbenire/ albire, respectiv lentoare in crestere.

Am si eu o problema, dar de alta natura, cu un ficus. Are 12 ani si e prea mare deja. E si pretentios la caldura, lumina. In locul in care il pusesem, nici nu incurca (pana recent) si avea si conditii, dar e ditamai copacul. Imi pare rau sa-l arunc, dar mi-e tot mai greu sa ma strecor pe sub el.
bereea
Scris: Wednesday, September 24, 2014 9:40 AM
Nivel

N-o arunc...astept poate isi revine.Desi s-au ingalbenit inca o gramada de frunze, parca vad ca celelalte s-au mai ridicat...inca sper!

Soussourel, vreau eu copacul tau!
sousourel
Scris: Wednesday, September 24, 2014 10:30 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Cu dragras Cum ti-l trimit?sic
bereea
Scris: Wednesday, September 24, 2014 10:36 AM
Nivel

Daca as fi mai aproape...multumesc oricumCheek Kiss
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, March 4, 2015 12:31 PM
Nivel

Poinsettia e o splendoare, desi i-am schimbat doar pamantul si ghiveciul (fata de cum am achiziotionat-o din super), anthuryumul nu mai are flori dar are frunze cum nu a mai avut, la fel si pui (lastari), orhideele (2 la nr), plamanul (begonia lucernae) e plin de floti si lastari. Sunt incantata de splendoarea lor. Vine primavara! flowers flowers flowers
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, May 12, 2015 4:08 PM
Nivel

Lilly of the valley wrote:
Poinsettia e o splendoare ... 

chiar si acumdance
ma plang de trandafirul chinezesc, unele frunze sunt patate, aspectul lui general fiind de hartie creponata. Am sesizat la nivelul solului musculite de genul celor de otet.pale
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.