Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Andismom, ma bucur sa aud ca macar esti mai bine....toate vor tece, si, peste cateva luni o sa razi de grijile pe care ti le faci acum.E absolut minunat ca ai incercat sa discuti si cu sotul tau, caci el poate fi un sprijin de nadejde pentru tine si bebe, mai ales pentru tine, in momentele astea dificile.
La noi a fost putin mai usor, caci tati si-a luat in primele 2 saptamani concediu, si a stat cu mine si m-a ajutat enorm:noaptea se trezea el si imi dadea copilul la piept, adormea repede, apoi il tezeam peste o ora (dupe ce sugea Matei) si il punea in patut, dar, de cele mai multe ori se pimba cu el in brate prin casa.
Dupa ce s-a terminat concediul lui, am ramas singurica inclusiv noptile, cand el lucra si in ture pe vremea aceea, dar, printre crize de isterie si plansete, am iesit la liman.Este grea perioada de inceput, cand bebe plange din orice, nu stii ce sa-i mai faci, numai sa nu il mai auzi cum se kinuie.De multe ori, cand mergeam la cumparaturi in market si il lasam pe Matei cu tati, aveam senzatia ca plange un copil in creierii mei, atat de mult mi se intiparise in minte plansul lui Matei.Daca erm la bucatarie, la fel, imediat mergeam la copil, ca parca plangea, dar el de fapt dormea.
In privinta port-bebe-ului, noi l-am folosit cu mare succes mult timp.In primele 5 luni mai mult in marsupiu il puneam cand ieseam la plimabare, caci mi se parea mai usor asa.Dar marsupiul este conceput NUMAI pentru iesiri in aer liber, NUMAI de la 2 luni jumate in sus (limita cea mai favorabila recomandata de firmele producatoare este 3 luni).Ca sa porti copilul in marsupiu prin casa poate fi o idee buna dupa primele 3 luni, dar sa stai atarnata cu 5 kile de gat non-stop, eu zic ca nu este delaoc confortabil pentru tanara mamica oricum franta de oboseala.Nu poti gati, caci, cine petrece un minimum de timp la bucatarie stie ca acum te apleci, acum te ridici, esti intr-o continua miscare, ori copilul nu iti da voie sa faci miscari ample sau sa te apleci.
Apoi, cat alptezi trebuie sa bei foarte mulkte likide, asta insemnand ceva plimbari pe la toaleta;nu prea imi imaginez cum as fi putut eu sa-mi skimb compresa sau tamponul, cum ma pot sterge, cum ma pot spala, cu copilul pus in marsupiu in fata sau spate.Apoi, nici nu ar fi igienic.
Toate astea le povestesc in situatia in care, inainte de nastere voiam sa aplic acest lucru,adica sa plimb copilul in marsupiu, pentru ca "asa citisem".Da, se scriu multe, dar nu 100% din ceea ce citim se si potriveste cu realitatea.Unele lucruri pur si simplu nu sunt compatibile.
Eu am renuntat la varianta "marsupiu in casa", odata cu aflarea faptului ca dupa 3 luni pot pune copilul in marssupiu, cand eu, de fapt as fi avut nevoie de asa ceva inca din primele zile.Nu m-am dat batuta, si am akizitionat un fel de marsupiu care arata ca un hamac, se pune cam cum pun tigancile copiii la spinare, numai ca eu il puneam in fata, nu in spate.Nu am resusit sa fac mai nimci cu el atarnat de gatul meu si din cauza greutatii, si din cauza colicilor (Matei crizele de colici le-a avut numai in timpul zilei), si simteam ca imi plesnesc creierii de cat plangea), apoi mersul des la toaleta.
Deci, nu e vorba de conflicte sau cine are dreptate.Eu am descris cum a fost in cazul meu, ce mi s-a parut incomod, si, cel mai important, de ce afirm tot ce afirm.Povestesc din experienta intai, si apoi pentru ca am citit.Cititul este ratiunea mea de a fi , dar uneori e bine sa faci distinctie intre lectura si practica, pentru ca nu intotdeauna cele doua reusesc sa se intrepatrunda intr-un mod armonios.
Te pupic Adismom si sper sa auzim vesti de bine cat de curand.Cu siguranta vei gasi pana la urma o modalitate potrivita de a face astfel incat sa fie bine si pentru tine, si pentru bebe.DAR, nu uita si de tati
.Foarte important (kiar si in cartea Mama si copilul a lui Capraru e mentionat in multe randuri) este atmosfera din familie.E usor sa spui "nu te certa cu sotul sau cu oricine altcineva"...stiu...dar o atmosfera calda, linistita si relaxanta poate face minuni atat pentru copil, cat si pentru mama si partener.Comunicarea si intelegerea celui de langa tine cred ca sunt pasi importanti intr-o relatie si, implicit, intr-o tanara familie. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| stele_pe_cer wrote:
Este grea perioada de inceput, cand bebe plange din orice, nu stii ce sa-i mai faci, numai sa nu il mai auzi cum se kinuie.De multe ori, cand mergeam la cumparaturi in market si il lasam pe Matei cu tati, aveam senzatia ca plange un copil in creierii mei, atat de mult mi se intiparise in minte plansul lui Matei.Daca erm la bucatarie, la fel, imediat mergeam la copil, ca parca plangea, dar el de fapt dormea.
In privinta port-bebe-ului, noi l-am folosit cu mare succes mult timp.In primele 5 luni mai mult in marsupiu il puneam cand ieseam la plimabare, caci mi se parea mai usor asa.Dar marsupiul este conceput NUMAI pentru iesiri in aer liber, NUMAI de la 2 luni jumate in sus (limita cea mai favorabila recomandata de firmele producatoare este 3 luni).Ca sa porti copilul in marsupiu prin casa poate fi o idee buna dupa primele 3 luni, dar sa stai atarnata cu 5 kile de gat non-stop, eu zic ca nu este delaoc confortabil pentru tanara mamica oricum franta de oboseala.Nu poti gati, caci, cine petrece un minimum de timp la bucatarie stie ca acum te apleci, acum te ridici, esti intr-o continua miscare, ori copilul nu iti da voie sa faci miscari ample sau sa te apleci.
Stele de pe cer, exact asa patesc si eu uneori... oriunde ma duc in casa sau in afara aud un planset de copil... Doamne, am crezut ca sunt dementa si ca aud voci, fara gluma! am o prietena psihiatru, am sunat-o (are si ea copil mic, de 3 luni dar are alta fire decat mine, e mai rece si nu prea a fost afectata de evenimentele inerente unei nasteri...) si i-am povestit ce patesc... am intrebat-o daca imi prescrie niste calmante si mi-a zis categoric "nu"! iti dai seama ca am luat-o rau de tot pe ulei de am ajuns in asemenea postura! dar viata merge inainte si, cum spunea cineva pe aici, este o strada cu sens unic... copilul are nevoie de mine, de toata atentia mea si asta e, nu am ce face! trebuie sa ma conformez. sper da am sprijinul sotului meu, ii este si lui f greu pt ca munceste mult si acasa si la serviciu... el aduce banii... daca as sta dupa cele 8 milioane amarate date de stat... am muri de foame la cat te costa un copil in ziua de azi si la toate celelalte cheltuieli ale unei gospodarii... Despre port-bebe si eu citisem pe undeva ca nu este indicat decat dupa 3 luni insa... oare pateste bebe ceva daca il duc de pe acum? de fapt eu l-am pus in port-bebe pt plimbare de pe la 3 saptamani, maxim 4... prin casa si mie mi s-a parut cam incomod... am incercat intr-o seara sa fac gris cu lapte cu bebe in fata si... era cat pe ce sa il ard cu niste lapte incalzit... deci nu e tocmai recomandat... si la cat sunt eu de "doua maini stangi" de imi cad toate gramada, inclusiv oale si cutite... cred ca mai bine nu intru cu el in bucatarie... va pupam |
|

| Andismom, postez cateva marsupii, in functie de varsta:
Pentru primele 2 luni este recomandat unul din tipurile urmatoare de marsupii (se gasesc si in Ro, dra nu asa frumoase, dar aproximativ la fel...):
Pentru 3-4 luni, cu fata catre tine:
Pentru dupa 4 luni, cu fata catre exterior si cu spatele la tine, pentru a vedea ce este in jurul lui:
Pentru cand copilul sta bine in sezut, pana la varsta la ccare parintele il mai poate cara in spate.Acest tip de marsupiu poate fi folosit atat in oras, cat si la drumetii:
stele_pe_cer attached the following image(s):

|
|

| Mai exista un marsupiu care poate fi folosit de la nastere pana la 9 kile.Il poti pune pe bebe la orizontala in primele luni, apoi cu fata spre tine, apoi cu fata la exterior.
Descrierea produsului: Acest marsupiu este foarte practic si confortabil. Va permite sa transportati copilul in trei moduri: culcat transversal, cu fata spre mama sau indreptat cu fata spre exterior. Este ideal pentru primele opt luni de viata. Se foloseste pentru copii de pana la 9 kg.
stele_pe_cer attached the following image(s):

|
|

| Andismom wrote:
Despre port-bebe si eu citisem pe undeva ca nu este indicat decat dupa 3 luni insa... oare pateste bebe ceva daca il duc de pe acum? de fapt eu l-am pus in port-bebe pt plimbare de pe la 3 saptamani, maxim 4...
Singurul lucru rau pe care il poate poate pati bebe este ca in viitor, coloana sa se formeze gresit.Suficient pentru a crea probleme.De aici pot apare diferite complicatii ale coloanei, atat in pruncie (pana intr-un an), cat si in copilarie, adolescenta si mai apoi in viata de om adult.
Daca ai acel tip de marsupiu care tine copilul numai in fundulet, e bine sa nu il mai folosesti o perioada, si sa ii spui medicului pediatru al copilului sa aiba in vedere de acum incolo o mai atenta cercetare a coloanei.Mai tarziu, daca va fi nevoie, te va pune sa faci gimnastica acasa sau la un centru special.Tot atat de bine, poate sa nu fie nevoie...Doamne-ajuta....
Marsupiul respectiv obliga spatele copilului sa stea precum in pozitia sezanda, iar presiunea corpului face ca si coloana sa se taseze (e de ajuns ca numai un inel sa fie deplasat pentru a se fi produs problemutze).In primele 2-3 luni este bine ca parintele sa tina copilul numai la orizontala, cu capul usor ridicat.Nu se aseaza copilul in funsuletz sau in picioare (la noi tati a facut o incercare care s-a soldat cu urlete din partea mea...cica sa imi arate ce bebe mare avem noi la o luna ). |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Foarte frumoase primele trei modele pentru noi nascuti.
Andismom si eu auzeam copila plangand tot timpul. Cel mai rau era cand faceam dus si eram 100% convinsa ca plange cu toate ca aveam interfonul langa mine si volumul era dat la maxim de reproduce sunetul mai tare decat originalul. Alex nu adormea decat cu mine agatat de sanul meu in primele 4 luni. Si daca o pui jos se trezeste pentru ca simte ca-i mai rece nu cald ca la tine in brate. Soacra mea mi-a facut o covertura dintr-un sintetic (stiu ca nu-i recomandat) care era cald la atingere si asa o pacaleam. Sau o adormea la san in pat la noi si usor usor o lasam pe o parte pana atingea patul. O tineam de manute 1-2 minute ca tresarea pana adormea profund si abia apoi adormeam si eu. Data te ajuta cu ceva iti marturisesc ca si eu nu mi-am facut manichiura cateva luni bune dupa nastere si din pacate nici la mine nu venea nimeni sa spuna hai ca stau 5 min cu copilul. O mai hraneam si o puneam lui tati in masina in scaunel si o plimba cate 2 ore. Daca ai masina expediaza copilul cu tati la plimbare ca dorm bebelusii in masina de nu-ti vine sa crezi. |
|

| g_nicoleta2000 wrote: Daca ai masina expediaza copilul cu tati la plimbare ca dorm bebelusii in masina de nu-ti vine sa crezi.
Subscriu...noi cand il puneam pe Matei in masina, adormea de ziceai ca a papat 2 diazepame, nu alta |
|

| g_nicoleta2000 wrote:Foarte frumoase primele trei modele pentru noi nascuti.
Iote linkul :
http://www.walmart.com/catalog/product_listing.gsp?cat=132769&path=0%3A5427%3A86323%3A132769 |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Stele pe cer, tot indragostita ai ramas de Wal mart? Lasa ca livreaza si in Canada! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Nu vreau sa stric inima nimanui, dar eu, dupa aproape 4 luni, sunt aproape la fel de zombie ca la inceput. Imi tot spunea lumea ca e greu in primele doua luni, apoi copilul isi regleaza ritmul si mai ales somnul. Da, poate la altii, nu si la noi. Desi eu am mai avut ceva ajutor, ca a venit la mine din cand in cand mama si a ramas macar cate o saptamana pe luna. Si totusi am trecut prin stari groaznice de depresie. Anca, tu te plangeai ca bebe nu doarme decat in brate. Am trecut si noi prin asta. Manca in aproximativ 30-40 minute, dupa care trebuia sa o tinem in brate cam 1 ora, pentru ca altfel, daca o asezam in patut, se trezea imediat si voma. Pe la 2 luni (eu am asociat asta cu momentul vaccinului de la 2 luni) a inceput sa manance foarte greu. Trage din biberon aproximativ 50 ml, uneori si mai putin, dupa care sa te tii urlete. Asa ca masa dureaza... vreo ora, sa vezi ce pozitii adopt sa o fac sa manance. Cum o pun culcata pe mana mea, urla fara sa apuc sa ii dau biberonul. Cel mai bine mananca sprijinita cu spatele pe pieptul meu, cumva parca ar sta in poalele mele. Dar inca nu o las sa stea in sezut. Doctorita nu mi-a dat nici o explicatie pentru toate astea, caci, daca ia in greutate nu avem de ce sa ne facem probleme. Dar iti dai seama ca eu imi fac probleme.
Fetelor, va inteleg perfect si sa stiti ca sunt alaturi de voi. Sunteti niste eroine adevarate, sa stiti. Mai ales ca nu va ajuta nimeni, asta e intr-adevar de admirat. |
|

| g_nicoleta2000 wrote:Stele pe cer, tot indragostita ai ramas de Wal mart? Lasa ca livreaza si in Canada!
Pana in varful urekilor ! |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu am adoptat metoda alaptatului pe pat, cu Miruna pe o pernuta. Se trezea mereu, dupa ce adormea la san, in brate . Acum adoarme si ramane linistita pe pat, stie si ce inseamna cand o asez pe pernuta: papa:006: si e o dulce cand isi baga capul in perna dupa tzatza |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ancutza si restul fetelor, ma alatur voua...am stat singura , doar cu sotul si bebe pana acum 2 saptamani,si venea mama sa ma ajute...dar din motive tehnice, ne-am mutat cu ai mei...sunt terminata, maica-mea nu stiu ce are dar cu ajutor mai subtire, sotul meu vine tarziu , si incepand cu ora 6 dim si pana la 12.00 - 1.00 noaptea curat, copil, papa, copil, urlete la greu .Ca sa nu mai spun ca intr-o zi in care bb a urlat aproape in continuu, dar urlete nu gluma, la finalul serii ma apucase plansul si mama mi-a zis ca este prematur sa ma simt epuizata. Imi doresc cu disperare o zi in care sa ma pot intinde macar 30 min in pat si sa nu aud nimik. Ma simt de cele mai multe ori vinovata fata de bebe ca nu mai pot , ma simt o mama rea..mi-e teama sa nu clachez |
|

| Curaj Tina, fiecare dintre noi a "gustat" la un moment dat din "disperarea" de a nu fi o mama rea.Este normal sa simti ceea ce simti, e normal sa te simti epuizata, e normal sa fii cu nervii la pamant, dar nu uita ca astea sunt primele momente din viata nostra de parinti.Asta este "stagiatura" pe care mai cu stangul, mai cu dreptul, mai in strakini , invatam sa pasim pe calea cunoasterii si insusirii meseriei de parinte.
Eu spun ca e greu sa fii parinte, e greu sa fii mama...mi-amintesc atat de bine de noptile in care sotul meu venea acasa epuizat si dormea ca un ingeras cateva ore pe noapte, in timp ce eu imi blestemam zilele cand il auzem pe Matei cum plange...mi-era teama sa nu pierd laptele, mi-era team a nu se sufoce, sa nu transpire prea mult din cauza plansului la care nu gaseam alinare....eram singura zile si nopti din cauza serviciului solictant al sotului si parca mi-era imposibil sa inteleg ca si el are serviciu, asa cum si eu am "serviciu" acasa, alaturi de copilul pe care atat de mult ni l-am dorit.
Pentru unii maseria de parinte e mai usoara, pentru altii e mai grea...unii au copii cuminti, altii au copii mai vioi, unii parinti sunt mai puternici, altii mai sensibili, dar indif.cum am fi noi sau copiii nostri, sa nu uitam ca in viata nimic nu este de prisos si nimic nu ni se da fara un scop anume.Toate greutatile sunt menite a ne intari si a ne sustine mai departe eforturile de a cladi ceva durabil: viata copiilor nostri care ni se asterne cu fiecare zi inaintea noastra pe nesimtite.
Suntem alaturi de tine, Tina si, ori de cate ori vei avea nevoie de un sfat sau vreun umar pe care sa te descarci, noi suntem aici, familia de piticoti ...
Te pupic si nu uita:si noi am fost copii, si noi am fost nazdravani, si noi am facut cuiva nazuri la mancare si am plans de ne crapau plamanii in fix urekile altcuiva ...acum rolurile s-au inversat...e randul nostru sa alinam, sa iubim, sa mangaiem, sa suportam, sa induram totul in numele IUBIRII ... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Multzumesc Stele si celorlalte fete....uffff zau ca-i greu si imi doresc din tot sufletul sa ies din starea asta |
|
|