Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Desi de cele mai multe ori sarcina nu este neaparat planificata, totusi ar fi bine sa va ganditi la unele aspecte inainte de a va decide sa aveti un copil.
Trebuie sa luati in calcul in primul rand care sunt planurile voastre referitoare la studiile pe care le urmati sau la cariera, sau alte lucruri importante din viata voastra... Ganditi-va apoi cum v-ar afecta aceste planuri sosirea unui copil.
Ar fi bine sa va ganditi cand ati dori sa aveti un copil, ce conditii ati dori sa aveti la momentul respectiv, ce vreti sa ii oferiti, daca e suficienta locuinta in care stati sau aveti nevoie de un spatiu mai mare, etc, etc.
Incercati sa va ganditi la cat mai multe aspecte posibil si poate chiar sa le asterneti pe hartie...
In cazul in care nu vreti sa aveti copii, trebuie sa va ganditi totusi la unele aspecte: 1) Ce masuri luati pentru contraceptie 2) Ce faceti daca totusi se intampla sa ramaneti insarcinata? Ce masuri luati ca sa aveti o conditie medicala foarte buna, renuntati la fumat / cafea, etc? 3) E posibil sa va razganditi la un moment dat si sa va doriti copii?
Daca vreti sa aveti copii la un moment dat, ar fi bine sa va ganditi: 1)La ce varsta vreti sa aveti un copil si de la ce varsta incolo nu mai vreti sa aveti copii 2) Cati copii vreti sa aveti? 3) Ce diferenta de varsta vreti sa aveti intre copii? 4) Ce metoda de contraceptie alegeti pentru a va feri de o eventuala sarcina inainte de momentul in care veti fi pregatita pentru un copil? 5) Trebuie sa schimbati ceva din viata voastra pentru momentul in care veti dori un copil (poate sa aveti o alta locuinta, un alt job, etc)? 6) Despre ce trebuie sa vorbiti cu medicul dvs, in cazul in care aveti (nu aveti) unele probleme de sanatate?
Dupa ce v-ati facut un plan, treceti la actiune ! Incercati sa va tineti de plan, dar ganditi-va ca lucrurile nu se intampla intotdeauna asa cum le planificati si viata va poate oferi si surprize, asa ca incercati sa fiti oarecum flexibili...
Cati dintre voi si-au facut un plan?
Eu de exemplu am stiut ca nu vreau sa am un copil pana cand nu termin facultatea, nu ma casatoresc si nu avem un domiciliu stabil si un job stabil, pentru a-i putea oferi copilului tot confortul necesar.
Pe Alice am facut-o la 28 de ani, putin cam tarziu, dar asa a fost sa fie...
Ne-am dorit 3 copii, la distanta de 2-3 anisori intre ei, dar desi nu ne-am protejat, Andrei a aparut dupa 4 ani...
Deja cand l-am nascut pe Andrei aveam 32 ani si ne-am decis ca daca pana la 35-36 de ani nu raman insarcinata, sa renuntam sa mai incercam... Soarta a vrut sa nu mai raman insarcinata... asa ca, desi cu parere de rau, am renuntat la ideea de a avea 3 copii...
Totusi, anul trecut am luat un catelus adorabil, care este ca si un copil mic , deci oarecum avem 3 copii .
|