Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Ma bucur ca merge planul. Curand iti calc pe urme numai ca bucatareasa sunt eu in weekend Am facut mai demult o varza si n-a mancat nimeni ,am pus-o in pahare de Tim Horton si a stat in conge vreo juma de an Acum la mutare ,balamuc in casa ,s-a dezghetat si cum nici nu aveam nik de mancat ,cand te muti numai de mancare nu iti arde ,am mancat ca nebunii varza gata gatita
|
|

| Mihaela , banui ca a fost foarte buna varza! Omul de nevoie invata!!! Pentru mine nivelul de stress e un picut mai mic stiind ca nu trebuie sa bucataresc si ca trebuie numai sa alternez mancarurile. Am simtit in long-weekend cand nu am chemat-o pe doamna si am bagat la cratita....ce repede se invata omul cu binele! Sora mea facea planuri de meniu si mergea la cumparaturi bazat pe plan...dar ei gatesc in fiecare zi si supe nu prea servesc... E bine tare sa stii ca ai in frigider/congelator ce da la balaurei la timp de seara.... |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eileen wrote:Eu nu fac saptamanal , acum gatesc foarte putin , dar inainte aveam perioade in care imi doream sa fac mancare pentru cateva zile , sa fie Depinde si de stilul de mancare , de exemplu daca mancati ciorba intotdeauna sau nu . Ciorba este un fel de mancare care sta f bine la frigider cateva zile . Deci poti alege un fel de ciorba , o mancarica ceva care sta bine si aia la frigider , ceva mai uscat care poate fi mancat la micul dejun , toate care pot rezista ceva timp in frigider. Eu am inceput sa-mi fac o lista cu toate mancarurile posibile care le-am facut si mi-au placut si asa cand vreau ceva pot sa o consult . O idee ar fi sa -ti faci o lista si tu , pentru fiecare categorie de mancare ( ciorbe , mancaruri ..etc ) si cand vine la gatit te uiti pe ea si ii spui vreau sapt asta cutare si cutare . Pt ciorbe : -ciorba de pui; -ciorba de cubulete de vaca sau porc ( fara grasime ) cu legume si smantana; -ciorba de fasole; -ciorba perisoare; -ciorba de pipote cu smantana -ciorba radauteana ; - diverse supe -...lista poate continua cu multe alte feluri. Pt mancaruri : - mancare de mazare; - diverse tocanite : de cartofi , de pipote ; - ghiveci de legume - diverse mancaruri de fasole; Apoi ceva uscaturi - piftelute -facute la cuptor sunt mai sanatoase - snitele - la fel la cuptor - pastrama de pui la cuptor - eu fac o rulada de carne din piept de pui, senzationala Stocate corespunzator , in caserole , stau f bine la frigider , si sunt bune pt mic dejun, sau garnitura la o mancarica de mazare de exemplu, sau fasole verde . Nu stiu daca e ceea ce ti-ai dorit , lista poate fi foarte lunga, ideea era sa te organizezi cu o astfel de lista , iar saptamanal ii ceri sa-ti gateasca ce ai pofta sa mananci de pe lista respectiva , din ficare categorie cate ceva ! Sper ca ti-am fost de ajutor !
F buna lista ta, n-am facut niciodata ciorba de pipote, ma tenteaza ideea... vreau si eu reteta de rulada te rog!!! Eu mai fac racituri la caserole, tin destul de bine. Cand pun masa face sotul o mamaliguta rapida si gata. Rar fac de porc, de obicei de curcan sau de pipote (adaug si o bucata de soric sau un "adidas" de porc la fiert sau pun gelatina). Se face repede si tine in frigider. Sau varianta lichida - rasol (cand mi-e lene sa fac o ciorba mai complexa). Ai mei sunt fani ostropel sau ciulama evident cu mamaliguta (dar nu rezista prea mult asta), mai ales ostropel din pipote. Pt dimineata ne mai place pate de casa, rulada, drob (pui/curcan/vita), parjoale, snitele (dar nu ne mai plac dupa ce stau 2 zile in frigider, ca si ciorba de altfel.. e ok dar nu la fel de buna..). Si eu gateam in weekend mai mult (3-4 zile imi ajungea mancarea) dar acum am schimbat tactica. Pt ca toti mancam la serviciu ziua in timpul saptamanii, mie-mi ramane doar sa am ceva la cina, deci gatesc ceva rapid si usor, eventual o supa cu galuste pt cel mic... iar gatitul adevarat il fac vineri seara sau sambata dimineata, pt ca in weekend suntem pe-acasa si trebuie sa avem si ciorba, fel 2, etc. Asta ma tine pana luni-marti.. A, pt mic dejun mai fac mini pizze cu din foietaj cu pui si cascaval, stau f bine la frigider in pungi de hartie si baietii mei le adora. |
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Bulibuli Ciorba de pipote o fac in stilul ciorbei radautene ...nu am mai facut de ceva timp. La noi vara nu prea se mananca ciorbe , mai mult salate. Uite reteta care ai vrut-o
Rulada de pui
Eileen wrote:Un piept de pui dezorsat , se niveleaza cu cutitul putin , se scoate de pe fiecare piept cate putina carne ( stiti partea aia f frageda si moale ), care se toaca marunt , la cutit,blender cum vreti. Pieptul mare se bate bine cu ciocanul , se obtine o bucata intinsa de carne , peste care punem carnita tocata , incercam sa uniformizam peste tot . Deasupra eu am pus : usturoi verde tocat , busuioc , putin menta uscata , piper si boia de ardei , si sare bineinteles . Dar fiecare asezoneaza cum ii place. Se ruleaaza , se leaga cu ata , sau se inveleste in folie staniol ( eu am legat-o),si am dat la cuptor , pana se patrunde . Citisem undeva pe un site ca secretul e in carnea aia tocata , care actioneaza ca un liant, si asa nu se mai desface la taiat,si chiar asa e !!

Uite aici mai multe idei http://forum.7p.ro/mancare-dietetica.aspx?g=posts&t=903&p=2 |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Super, arata grozav... imi plac si mie ruladele din piept de pui, am pus si o reteta pe undeva... e o alternativa buna si sanatoasa la salam sau alte preparate pt mic dejun. |
|

| Da , exact !!! Noua ne place mult mai mult decat orice alternativa din comert Mie mi se pare cea mai buna din piept de pui , am facut si din pulpite dezorsate si nu se leaga asa bine. |
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| E o idee super! Intrebare: cum adica o pui in tava ? O pui in tava goala sau se mai pune putina apa sau ulei sau cum? Eu nu sunt asa o bucatareasa profesionista si poate intrebarile mele vi se par tampite! |
|

| roxinthya wrote:E o idee super! Intrebare: cum adica o pui in tava ? O pui in tava goala sau se mai pune putina apa sau ulei sau cum? Eu nu sunt asa o bucatareasa profesionista si poate intrebarile mele vi se par tampite!
Eu sau buli? cine trebuie sa raspunda si la ce ? |
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| De pastrama de pui era vorba - scuze! |
|

| Rox , eu rulada de pui dupa ce o leg cu ata o pun in staniol, o rulez strans , si o pun intr-o tava fara ulei deloc . Eventual stropesc rulada cu putin ulei inainte sa o bag in folie. O dau asa la cuptor, ea initial se abureste acolo , si mai spre final desfac folia , si o las sa se rumeneasca deasupra , ca nu-mi place alba cum arata
Cand o sa mai fac am sa pun poze pas cu pas , dar momentan am ceva probleme cu' cuptorul. Nu mi sta aprinsa flacara ...daca iau mana de pe buton Va inchipuiti ca am dat ceva la cuptor si am tinut butonul apasata cam....40 minute ? Am rasfoit o carte de bucate intre timp |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| eileen, am patit si eu cu butonul. e din cauza termocuplei (iti dai seama ca nu eu am fost specialitul ). iti schimba piesa si rezolvi problema. iar daca e cuptor pe gaz iti trebuie si un regulator de presiune dupa contoar.
am facut si eu rulada ta. e delicioasa! in plus am adaugat rosii uscate, ardei kapia si rondele de masline. noua ne place putin mai suculenta si o lasam in staniol, ca sa-i schimb culoarea ii dau boia de ardei dulce. la fel procedez si cu muschiulet de porc sau vita. tot in acest fel am preparat si pastrama de limba de vitel, in prealabil fiarta si curatata. |
|

| Lilly , inca nu am rezolvat problema cuptorului , dar nu e topicul potrivit sa mai continui
Ma bucur ca iti place, fiecare adauga in ea ce ii place . Ideea e importanta , restul se modifica dupa gustul fiecaruia. Si muschiul iese la fel de delicios ....yammmiiii !! |
|

| Deci pe azi, implicit saptamana viitoare: - ciorba de vita - peste pane - ciuperci cu smantana - pulpe de pui cu sos |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Eu am o mare problema nu mananc mancare mai veche de 2 zile si nu gatesc carne congelata ,decta carne refrigerata .Nu mananc nici mancare congelata si nu pun la congelator decat legume si inghetata . |
|
|