
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Face cineva plan pentru mancare pentru o saptamana? Am nevoie de sugestii, am vorbit cu cineva sa vina sa gateasca o data pe saptamana dar nu prea am idei ce sa ii cer sa gateasca, mai ales ca e numai o data pe saptamana. Ce poate sa tina in frigider o saptamana? Can cum arata un plan de meniu? |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Eu nu fac saptamanal , acum gatesc foarte putin , dar inainte aveam perioade in care imi doream sa fac mancare pentru cateva zile , sa fie
Depinde si de stilul de mancare , de exemplu daca mancati ciorba intotdeauna sau nu . Ciorba este un fel de mancare care sta f bine la frigider cateva zile . Deci poti alege un fel de ciorba , o mancarica ceva care sta bine si aia la frigider , ceva mai uscat care poate fi mancat la micul dejun , toate care pot rezista ceva timp in frigider. Eu am inceput sa-mi fac o lista cu toate mancarurile posibile care le-am facut si mi-au placut si asa cand vreau ceva pot sa o consult . O idee ar fi sa -ti faci o lista si tu , pentru fiecare categorie de mancare ( ciorbe , mancaruri ..etc ) si cand vine la gatit te uiti pe ea si ii spui vreau sapt asta cutare si cutare .
Pt ciorbe : -ciorba de pui; -ciorba de cubulete de vaca sau porc ( fara grasime ) cu legume si smantana; -ciorba de fasole; -ciorba perisoare; -ciorba de pipote cu smantana -ciorba radauteana ; - diverse supe -...lista poate continua cu multe alte feluri.
Pt mancaruri : - mancare de mazare; - diverse tocanite : de cartofi , de pipote ; - ghiveci de legume - diverse mancaruri de fasole;
Apoi ceva uscaturi - piftelute -facute la cuptor sunt mai sanatoase - snitele - la fel la cuptor - pastrama de pui la cuptor - eu fac o rulada de carne din piept de pui, senzationala Stocate corespunzator , in caserole , stau f bine la frigider , si sunt bune pt mic dejun, sau garnitura la o mancarica de mazare de exemplu, sau fasole verde .
Nu stiu daca e ceea ce ti-ai dorit , lista poate fi foarte lunga, ideea era sa te organizezi cu o astfel de lista , iar saptamanal ii ceri sa-ti gateasca ce ai pofta sa mananci de pe lista respectiva , din ficare categorie cate ceva ! Sper ca ti-am fost de ajutor ! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Eileen, multumesc Pana sambata viitoare trebuie sa imi fac temele si planurile ca sa mearga cat de cat usor. Alte idei sunt binevenite. |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| se mai poate si congela mancarea
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| roxinthya wrote:se mai poate si congela mancarea
noi iubim pastele si de multe ori fac cate 4-5 sosuri diferie intr-o zi,le pun in caserole si le congelez.si cand trebuie sa fac ceva rapid pun pastele la fiert si scot un sos. |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Mai mult de 2 zile nu se pastreaza mancarea....chiar si ciorba.Eu gatesc zilnic,prefer mancarea proaspata.... In acea zi sa-ti gateasca ciorba,piftele,snitele,astea care necesita mult timp de preparare.Acum depinde si de stilul culinar din tara in care te situezi si de nationalitatea celei care iti prepara mancarea... |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| LA sosuri pentru paste m-am gandit si eu, usor de incalzit si de ajustat. Ingerash, doamna este romanca, copiii sunt invatati cu ciorbe, borsuri si supe. As prefera si eu mancare gatita in fiecare zi dar doamna respectiva nu poate veni decat in weekend. Incep sa fac planuri deja, cum le finisez cum le si postez, poate mai foloseste cuiva. Trebuie sa imi restrang activitatile colaterale cat de mult posibil, am nevoie de timp pentru invatat ca de aer. Va multumesc pentru sugestii |
|

 Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Aparte de ceea ce va gati doamna , de ce nu te orientezi spre mancare care se face foarte repede ca de exemplu o bucata de carne aruncata pe grile cu salata alaturi ( 10 minute) sau pasta fara sosuri complicate. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Bereea, si asta merge o zi pe saptamana. Multumesc |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| praslea_cel_voinic wrote: Ingerash, doamna este romanca, copiii sunt invatati cu ciorbe, borsuri si supe. As prefera si eu mancare gatita in fiecare zi dar doamna respectiva nu poate veni decat in weekend.
Incearca preparate usoare in celelalte zile.Cartofi natur,peste pe grill,piept de pui grill,macaroane cu branza,salata orientala...etc.Roaga si copii sa te ajute,vor fi incantati.Succes! |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Sambata asta incepe doamna, fac planurile, merg dupa ideile lui Eileen si ma hotarasc ce sa gateasca weekendul asta ca sa fac cumparaturile vineri. Cred ca weekendul asta merg pe tocatura: sarmale, bors de perisoare si parjolute si un sos. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Auu, si cand termina doamna cu tine trimite-o la mine.Eu n-am mai mancat asa ceva de ani buni .
|
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Mihaela, de obicei eu le gatesc astea si copiii sunt innebuniti dupa astea, cel putin Alex a vrut o saptamana intreaga ca lunch la scoala ciorba de perisoare....om vedea cum o sa gateasca doamna asta, dar stiu ca gateste bine |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| A decurs cu bine ziua de azi, sa vad cat tine ce a gatit doamna azi. Sambata viitoare ma gandesc la un bors din carne de vita, carne cu sos si peste pane. |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Merge bine, imi ajunge mancarea cam pe 4 zile, in rest mai incropesc cate ceva. Maine as vrea sa faca din nou ciorba de perisoare, le place mult copiilor, mancarea de mazare cu carne si chiftele. I-am mai cerut sa daca carne de vita tocata cu sos si am portionat si am si la congelator, cand nu mai am nimic, scot la dezghetat si fie fac cu paste, fie cu orez.... |
|
|