Placinta impletita
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mada_42
Scris: Saturday, August 4, 2007 10:05 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
300g sau 3 cups faina
50g sau 1/4 cup zahar
1 plic ((7g) drojdie uscata cu agent foarte rapid de crestere (quick-rise yeast) - mama a folosit si drojdie uscata normala si a iesit si asa;
120 ml sau 1/2 cup lapte
115g sau 1/2 cup margarina sau unt
60 ml sau 1/4 cup apa
1 ou
1/2 lingurita sare;
Se pun 200 g din cantitatea de faina intr-un vas cu zaharul drojdia si sarea si se amesteca bine
Separat, punem la foc mic laptele cu apa si grasimea (untul sau margarina, eu am pus margarina de 2 feluri ca nu aveam suficienta prin casa)
Si se incalzeste pana se topeste margarina dar nu mai fierbinte de 50 - 54 C (120-130 F) ca sa nu distrugem drojdia
Se adauga acest lichid caldut peste ingredientele uscate.
Si se amesteca pana se inmoaie. Se adauga oul si restul de faina. si se amesteca pana se omogenizeaza si se da forma rotunda. Aici in revista e specificat : Nu framantati aluatul si eu nu am framantat. MamaSe acopera si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Daca folositi drojdie normala lasati putin mai mult timp 20-25 min, va orientati voi.

In acest timp pregatiti umplutura cu care vreti sa umpleti placinta. In carte era o reteta de cream cheese dar eu am modificat-o putin. Si cealalta placinta ca eu am facut 2 am umplut-o cu mere.

cand a facut si ea placinta nu a citit cu atentie si a framantat 2-3 minute.

Umplutura cu branza eu am facut-o asa:

1 pachet (226g) cream cheese Philadelphia
o cutie (cca 345g) branza vaci - am folosit Farmers Cheese albastra, cea cu continut mai scazut de grasimi
zahar dupa gust (eu am turnat direct din cutie, nu am masurat)
coaja de lamaie
1/2 cescuta gem sau dulceata de care vreti - eu am pus Blueberry filling care-l aveam prin frigider ca-mi trebuise ptr un CheeseCake; Le-am amestecat bine. Gemul sau dulceata nu se incorporeaza in crema de branza.

Umplutura de mere:

4-5 mere le-am taiat cubulete mici si le-am pus la calit cu o lingura de unt, zahar si scortisoara daca vreti. pana s-au inmuiat si a scazut lichidul. Acum puteti sa scurgeti excesul de lichid si sa lasati sa se racoreasca merele sau sa adaugati o lingura cu varf de amidon si sa mai lasati putin pe foc cum mi-a trecut mie prin cap in acel moment ca nu ma induram sa arunc bunatate de zeama de mere naturale
mada_42
Scris: Saturday, August 4, 2007 10:07 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Cand am stins focul aratau cam asa: Acum sa trecem la modelat placinta. Din aluatul obtinut se intinde o foaie dreptunghiulara, putin mai groasa spre centru. Se pune umplutura pe mijocul foii si se cresteaza pe margini cam asa:
mada_42
Scris: Saturday, August 4, 2007 10:07 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
nu stiu cum sa atasez pozele
nervi
Kiki
Scris: Saturday, August 4, 2007 10:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Pozele pot fi atasate prin photobucket.com. Incarci poza acolo si copiezi apoi codul IMG aici pe forum. Succes!

Detalii AICI
mada_42
Scris: Saturday, August 4, 2007 10:44 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
multumesc frumos....dar chiar nu ma pricep ,incerc de 30 min si nu-mi iese nimik...banghead
mihaela75
Scris: Saturday, August 4, 2007 11:11 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mesaje: 4839
Vezi ca sub poza ai vreo 4 coduri, pune codul IMG ( IMG code)nu pe ala cu html.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.