Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| 300g sau 3 cups faina 50g sau 1/4 cup zahar 1 plic ((7g) drojdie uscata cu agent foarte rapid de crestere (quick-rise yeast) - mama a folosit si drojdie uscata normala si a iesit si asa; 120 ml sau 1/2 cup lapte 115g sau 1/2 cup margarina sau unt 60 ml sau 1/4 cup apa 1 ou 1/2 lingurita sare; Se pun 200 g din cantitatea de faina intr-un vas cu zaharul drojdia si sarea si se amesteca bine Separat, punem la foc mic laptele cu apa si grasimea (untul sau margarina, eu am pus margarina de 2 feluri ca nu aveam suficienta prin casa) Si se incalzeste pana se topeste margarina dar nu mai fierbinte de 50 - 54 C (120-130 F) ca sa nu distrugem drojdia Se adauga acest lichid caldut peste ingredientele uscate. Si se amesteca pana se inmoaie. Se adauga oul si restul de faina. si se amesteca pana se omogenizeaza si se da forma rotunda. Aici in revista e specificat : Nu framantati aluatul si eu nu am framantat. MamaSe acopera si se lasa sa se odihneasca 10 minute. Daca folositi drojdie normala lasati putin mai mult timp 20-25 min, va orientati voi.
In acest timp pregatiti umplutura cu care vreti sa umpleti placinta. In carte era o reteta de cream cheese dar eu am modificat-o putin. Si cealalta placinta ca eu am facut 2 am umplut-o cu mere.
cand a facut si ea placinta nu a citit cu atentie si a framantat 2-3 minute.
Umplutura cu branza eu am facut-o asa:
1 pachet (226g) cream cheese Philadelphia o cutie (cca 345g) branza vaci - am folosit Farmers Cheese albastra, cea cu continut mai scazut de grasimi zahar dupa gust (eu am turnat direct din cutie, nu am masurat) coaja de lamaie 1/2 cescuta gem sau dulceata de care vreti - eu am pus Blueberry filling care-l aveam prin frigider ca-mi trebuise ptr un CheeseCake; Le-am amestecat bine. Gemul sau dulceata nu se incorporeaza in crema de branza.
Umplutura de mere:
4-5 mere le-am taiat cubulete mici si le-am pus la calit cu o lingura de unt, zahar si scortisoara daca vreti. pana s-au inmuiat si a scazut lichidul. Acum puteti sa scurgeti excesul de lichid si sa lasati sa se racoreasca merele sau sa adaugati o lingura cu varf de amidon si sa mai lasati putin pe foc cum mi-a trecut mie prin cap in acel moment ca nu ma induram sa arunc bunatate de zeama de mere naturale
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cand am stins focul aratau cam asa: Acum sa trecem la modelat placinta. Din aluatul obtinut se intinde o foaie dreptunghiulara, putin mai groasa spre centru. Se pune umplutura pe mijocul foii si se cresteaza pe margini cam asa: |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Pozele pot fi atasate prin photobucket.com. Incarci poza acolo si copiezi apoi codul IMG aici pe forum. Succes!
Detalii AICI |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Vezi ca sub poza ai vreo 4 coduri, pune codul IMG ( IMG code)nu pe ala cu html. |