Placinta cu iaurt
Subiectul anterior · Subiectul urmator
emanuelaan
Scris: Wednesday, August 2, 2006 12:02 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/28/2006
Ai nevoie de: foi de placinta gata facute (preferabil cele ambalate in cutie galbena), 200 g iaurt, 3 lingurite miere de albine, 2 oua intregi, 2 linguri faina sau de amidon de porumb, 1 lingurita zahar vanilat (pregateste-l in casa din timp, din zahar pudra si un baton de vanilie), 1 lingura ulei.

Cum procedezi: Se bate bine oul, apoi se amesteca cu iaurtul pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga doua lingurite de miere si se freaca intreaga compozitie impreuna cu faina presarata incetul cu incetul. Se pregateste o tava mijlocie unsa cu ulei. Se pun in tava, una peste alta, trei foi unse, in strat subtire, cu ulei. Se toarna umplutura si se intinde omogen. Se pun deasupra alte 3-4 foi, unse intre ele cu ulei. Se inteapa pe deasupra cu o furculita. Separat, celalalt ou se amesteca bine cu o lingurita de miere si o lingura de faina, pentru a prepara glazura. Se pune tava in cuptorul incins si se da la foc potrivit. Cand placinta este aproape gata, se toarna deasupra glazura. Se mai lasa la copt, la foc potrivit, inca 5 minute. Se taie dupa ce s-a racit.
un mic pont folosit iaurt cu fructe e mai bun

delfinasa
Scris: Wednesday, August 2, 2006 3:06 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Emanuela, e excelenta placinta asta...am mancat chiar de curand facuta de o prietena si mi-a ramas gandul la ea...e f. simplu de facut si rapida daca ai foile, dar daca nu am cum sa fac rost de ele, cum sa le prepar eu? Stii cumva vreo reteta de foi din astea asa subtiri?
delfinasa
Scris: Wednesday, August 2, 2006 3:06 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
lori16ro
Scris: Wednesday, August 2, 2006 6:04 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
pai foi nu gasesti in supermarket ? in usa nu pot sa cred....
ca sa le prepari cam " albesti" pina le intinzi sa iese asa subtiri ( si tot nu ies)
oricum placinta e super buna am mincat si eu
uite reteta
FOI DE PLACINTA SI STRUDEL
300g faina, 150gapa, sare , unt topit sau ulei

se cerne pe o planseta faina . Se face o gropita la mijloc in care se toarna apa , sare pina se obtine o coca potrivit de tare, se framinta, se bate bine si se lasa la odihnit 30 min acoperindu-l cu o cratita cu gura in jos sa nu prinda coaja
se acopera masa cu o fata de masa mare , se presara faina , se intinde aluatul cu vergeaua pe tota supraf pina se obtine o foaie subtire, se taie marginile se framinta si se intinde alta foaie
se lasa foaia la zvintat , se stropeste cu unt topit sau ulei
RETETA E DIN CARTEA DE BUCATE, AM FACUT-O SI NU O MAI FAC NICIODATA CE E PREA MULT DE INTINS LA FOI

la o tava eu pun cam 3 foi stropite intre ele cu unt
emanuelaan
Scris: Thursday, August 3, 2006 2:14 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/28/2006
eu fac niste foi pt alba ca zapada sunt ieftine si rapide
compozitie:
4 oua
10 linguri de apa
10 linguri de ulei
putin zahar 1 lingura (eu pun din ochi)
o bucatica de drojdie
si faina cat cuprinde dupa ce ai facut aluatu il imparti in 4, intinzi foaia si o coci pe dosu tavi in cuptor dupa ce le coci pe toate 4 le poti umple cu ce vrei: crema, budinca, sarlota si merge si la aceasta placinta
pofta buna
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.