
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| Ai nevoie de: foi de placinta gata facute (preferabil cele ambalate in cutie galbena), 200 g iaurt, 3 lingurite miere de albine, 2 oua intregi, 2 linguri faina sau de amidon de porumb, 1 lingurita zahar vanilat (pregateste-l in casa din timp, din zahar pudra si un baton de vanilie), 1 lingura ulei.
Cum procedezi: Se bate bine oul, apoi se amesteca cu iaurtul pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga doua lingurite de miere si se freaca intreaga compozitie impreuna cu faina presarata incetul cu incetul. Se pregateste o tava mijlocie unsa cu ulei. Se pun in tava, una peste alta, trei foi unse, in strat subtire, cu ulei. Se toarna umplutura si se intinde omogen. Se pun deasupra alte 3-4 foi, unse intre ele cu ulei. Se inteapa pe deasupra cu o furculita. Separat, celalalt ou se amesteca bine cu o lingurita de miere si o lingura de faina, pentru a prepara glazura. Se pune tava in cuptorul incins si se da la foc potrivit. Cand placinta este aproape gata, se toarna deasupra glazura. Se mai lasa la copt, la foc potrivit, inca 5 minute. Se taie dupa ce s-a racit. un mic pont folosit iaurt cu fructe e mai bun
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Emanuela, e excelenta placinta asta...am mancat chiar de curand facuta de o prietena si mi-a ramas gandul la ea...e f. simplu de facut si rapida daca ai foile, dar daca nu am cum sa fac rost de ele, cum sa le prepar eu? Stii cumva vreo reteta de foi din astea asa subtiri? |

 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| pai foi nu gasesti in supermarket ? in usa nu pot sa cred.... ca sa le prepari cam " albesti" pina le intinzi sa iese asa subtiri ( si tot nu ies) oricum placinta e super buna am mincat si eu uite reteta FOI DE PLACINTA SI STRUDEL 300g faina, 150gapa, sare , unt topit sau ulei
se cerne pe o planseta faina . Se face o gropita la mijloc in care se toarna apa , sare pina se obtine o coca potrivit de tare, se framinta, se bate bine si se lasa la odihnit 30 min acoperindu-l cu o cratita cu gura in jos sa nu prinda coaja se acopera masa cu o fata de masa mare , se presara faina , se intinde aluatul cu vergeaua pe tota supraf pina se obtine o foaie subtire, se taie marginile se framinta si se intinde alta foaie se lasa foaia la zvintat , se stropeste cu unt topit sau ulei RETETA E DIN CARTEA DE BUCATE, AM FACUT-O SI NU O MAI FAC NICIODATA CE E PREA MULT DE INTINS LA FOI
la o tava eu pun cam 3 foi stropite intre ele cu unt |

 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| eu fac niste foi pt alba ca zapada sunt ieftine si rapide compozitie: 4 oua 10 linguri de apa 10 linguri de ulei putin zahar 1 lingura (eu pun din ochi) o bucatica de drojdie si faina cat cuprinde dupa ce ai facut aluatu il imparti in 4, intinzi foaia si o coci pe dosu tavi in cuptor dupa ce le coci pe toate 4 le poti umple cu ce vrei: crema, budinca, sarlota si merge si la aceasta placinta pofta buna |