Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Mirandolina special pentru tine si pentru oricine doreste sa incerce ceva rapid si usor (reteta luata de pe www.culinar.ro) ... ca de gustos nu va mai spun
Aluat: - 500gr. faina - 1 cub mic drojdie (scrie pe el ca e pentru 1/2 kg faina) - 1 lingurita sare - 1 lingurita zahar (asa e reteta, dar eu am pus o lingura ) - 5 linguri ulei de masline - 250 ml apa sau lapte (eu am pus lapte)
Se dizolva drojdia in apa/lapte cu zahar, se adauga peste faina, se adauga sarea si se framanta bine cu 2-3 linguri de ulei.
Se unge masa cu uleisi se intinde aluatul, se pune peste sos de pizza, cascaval, salam, carnaciori, ciuperci, rosii, masline, ardei, ce aveti prin casa.
extra: daca o puneti la dospit 15-20 minute va creste si se va inmulti, coca obtinuta se imparte in doua si apoi se procedeaza ca mai jos; se poate folosi si ca blat pentru pizza obisnuita
Se ruleaza, se taie felii de 1-2 cm, se poate unge cu lapte/ou batut/ ulei dupa taiere, se pune pe hartie pergament sau pe folie de aluminiu unsa cu ulei felie cu felie si se da la cuptor la 180 grade circa 20-25 minute.
Si ce iese se mananca foarte repede mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| mama_Sonyei wrote:Mirandolina special pentru tine si pentru oricine doreste sa incerce ceva rapid si usor... ca de gustos nu va mai spun Aluat:- 500gr. faina - 1 cub mic drojdie (scrie pe el ca e pentru 1/2 kg faina) - 1 lingurita sare - 1 lingurita zahar (asa e reteta, dar eu am pus o lingura ) - 5 linguri ulei de masline - 250 ml apa sau lapte (eu am pus lapte) Se dizolva drojdia in apa/lapte cu zahar, se adauga peste faina, se adauga sarea si se framanta bine cu 2-3 linguri de ulei.
Se unge masa cu uleisi se intinde aluatul, se pune peste sos de pizza, cascaval, salam, carnaciori, ciuperci, rosii, masline, ardei, ce aveti prin casa. extra: daca o puneti la dospit 15-20 minute va creste si se va inmulti, coca obtinuta se imparte in doua si apoi se procedeaza ca mai jos; se poate folosi si ca blat pentru pizza obisnuitaSe ruleaza, se taie felii de 1-2 cm, se poate unge cu lapte/ou batut/ ulei dupa taiere, se pune pe hartie pergament sau pe folie de aluminiu unsa cu ulei felie cu felie si se da la cuptor la 180 grade circa 20-25 minute. Si ce iese se mananca foarte repede Arata super bine. Cand vine barbatelul meu acasa il pun sa stea cu David si fac si io. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Reteta am facut-o si eu si pot sa pun ca iese super buna. Noi le mancam dimineata cu un pahar de lapte.
taki attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Ii dau Sonyei sa pape, o pun la somn si ma apuc sa mai fac o tura... Doar ca mai vegetariana, ca nu mai am carnita prin casa de nici un fel si nu ies ca ploua ... O sa incerc sa va arat pe faze cum se face (ca pe culinar )... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Ingredientele: mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Dupa 10 minute (am sa las putin coca sa se dospeasca, vreau sa fac si niste gogosi din ea )... mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Continuarea:
- s-a dospit
- am impartit-o in doua
- am intins foaia mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Continuarea:
- am umplut-o (prima foaie doar suc de rosii, ciuperci, ardei, cascaval ras, ou batut)
- am rulat-o si am taiat-o
- am pus-o in tava pe hartie pergament. mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Deja am scos-o... De acum - POFTA BUNA!!! mama_Sonyei attached the following image(s):
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mama ce de bunatati!Daca as fi gravida,sigur as naste in noaptea asta Dar las'ca e si miine o zi,ca de ma duc dupa ingrediente la ora asta o sa zica sotul meu ca am innebunit! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Criss, mi-a mai ramas aluat. Ce pot face din el in afara de pizza? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Fetelor... am turbat tot uitandu-ma si gandindu-ma la pizza. maine cumpar si eu cascaval si fac... mor de pofta... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| Kiki wrote:Criss, mi-a mai ramas aluat. Ce pot face din el in afara de pizza?
Eu am facut gogosi, dar au iesit putin cam sarate... Am facut doua tavi de mini-pizza si s-au dus, 2 bucati Sonya, 4 bucati vecina (ca mi-a dat hartie pergament ) si vreo 7-8 bucati eu si ce a mai ramas din prima tava si cea de-a doua tava (care a avut si carnaciori ) a papat-o tati. Nu a mai ramas nici o bucatica. Taki tu cum faci sa le mancati la masa de dimineata? Le faci cum te trezesti? Ca la noi nu rezista sa le fac de seara pentru dimineata :tongue:
Kiki - puteai face covrigi mai grosuti sau baghete peste care puneai ceva ou si cascaval ras - ieseau o minune
Abia astept sa-mi spuneti cum v-a placut si cat de greu vi s-a parut |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| O, ce bine arata! Azi, cand ies afara, ma opresc prin Billa, sa-mi iau toate ingredientele! Abia astept! Eu am incercat o data sa fac cu pizza cu blat cumparat din comert, dar nu mi-a placut deloc. Noroc ca era "umplutura" buna... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| mama_Sonyei wrote:Abia astept sa-mi spuneti cum v-a placut si cat de greu vi s-a parut In doua zile, am facut 4 tavi de pizza, 2 pentru noi si 2 pentru fratele meu, mama si tata...Deci, foarte buna reteta ta |
|
|