Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| PIURE DE SPANAC (pentru 6-12 luni)
Ingrediente: - 250g spanac - 50-60ml sos alb (preparat din 20g faina, 100ml lapte si 20g unt sau smantana)
Mod de preparare: Se curata si se spala foarte bine spanacul, apoi se fierbe in putina apa. Cand este gata se scurge si se paseaza.
Separat se pregateste sosul alb: se incinge faina intr-o cratita uscata, dupa ce se raceste se adauga laptele si se fierb impreuna 10 min, amestecand continuu cu o lingura de lemn. La sfarsit se adauga 1 lingura de smantana sau 20g unt.
Se toarna apoi sosul astfel preparat peste spanacul pasat. Nu se pune sare ! |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Iami, iami. Eu gatesc spanac astfel/ Ii dau un clocot in apa cu sare. Il scurg, racesc si apoi il toc maruntel.Calesc o ceapa medie taiata ff fin in ulei si apoi amestec spanacul cu ceapa. Pun la un clocot spanacul , ceapa , o canitza de zeama de la fiert , smantana si/sau sosul alb si un catel de usturoi , la ultimul clocot. E delicios !!!!!!
Daca nu ma crede-ti pe cuvant puteti incerca ! |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Maria & mami wrote:Iami, iami. Eu gatesc spanac astfel/ Ii dau un clocot in apa cu sare. Il scurg, racesc si apoi il toc maruntel.Calesc o ceapa medie taiata ff fin in ulei si apoi amestec spanacul cu ceapa. Pun la un clocot spanacul , ceapa , o canitza de zeama de la fiert , smantana si/sau sosul alb si un catel de usturoi , la ultimul clocot. E delicios !!!!!! Daca nu ma crede-ti pe cuvant puteti incerca !
As vrea sa fac si eu today. Zici ca iese bun, nu? |

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Eu ii gatesc Deei spanacul asa : il dau intr-un clocot in apa cu sare. Il scurg si il toc maruntel. Pun putin unt intr-o cratita si adaug spanacul si putina zeama de la fiert, spre sfarsit pun putin delicat si f putin lapte si gata ii dau Deea amestecat cu putina almette sau cu ou. |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Roxanel wrote:I-am dat astazi spanac cu putina smantana si alte legume ... se uita fiica-mea la el de parca ziceai ca mananca un extraterestru
|