|

Nivel: Membru
Inregistrat: 7/30/2007 Mesaje: 25
| buna mamicelor! ma ajuta si pe mine cineva? vreau sa ii introduc incetisor piticului meu ( trei luni jumatate) in alimentatie suc de fructe.nu stiu cat si mai ales din ce fructe. va multumesc si va pup |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ar trebui sa vorbesti cu pediatrul copilului. El iti spune ce fructe si ce cantitate si de la ce varsta. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| anca beu wrote:buna mamicelor! ma ajuta si pe mine cineva? vreau sa ii introduc incetisor piticului meu ( trei luni jumatate) in alimentatie suc de fructe.nu stiu cat si mai ales din ce fructe. va multumesc si va pup
Eu pana la 5 luni nu am dat decat apa. Dupa 5 luni am inceput cu suc. Cred ca este cam devreme dar cere si parerea medicului. |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Nu-i cam mic pentru suc ? Dar de ce vrei sa incepi diversificarea asa devreme? Nu ia in greutate? Daca pediatrul iti recomanda sa-i introduci suc de fructe, ok! El iti va spune si ce fel de suc, cat si de cate ori/zi, in functie de recordul copilului (cat lapte bea, ce greutate are, cate scaune are si altele). Eu i-am dat suc pe la 5-6 luni fiica-mii: suc de morcovi (pe care nu l-a suferit), de mere, apoi treptat am adaugat piersici, pere, castravete, portocale, ananas proaspat, struguri si altele, toate facute in casa din fructe proaspete la storcator. |
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Subscriu la ce au zis fetele, mai asteapta. |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Ce te grabesti asa , mami ? E suficient lapticul si apa fiarta si racita pana peste 5 luni. Mai asteapta ! |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sunt de acord cu ceea ce au spus fetele! Eu am inceput sa-i introduc Sarei - prima data!- in alimentatie , pentru ca nu lua foarte bine in greutate, cereale in laptele de seara,la indicatia medicului . Mult succes si sa ne spui ce ai facut! |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| in cartile vechi de cresterea copilului se recomanda suc de mere sau de morcov, dar se da f putin la inceput ca sa se vada efectele eu i-am dat primei si a durut-o burta asa ca am renuntat, cred ca sfatul fetelor sa mai amani e bun, dar daca te inarmezi cu rabdare si chiar vrei sa incerci incepe cu suc de morcov o lingurita si urmareste copiluldaca nu -l doare burta si nu face diaree stii cum e mama decide
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 7/30/2007 Mesaje: 25
| Va multumesc, ca de obicei, nu mi-ati inselat asteptarile M-am hotarat sa discut cu pediatrul . Nu aveam oricum de gand sa incep cu diversificarea, nici sa renunt la o masa cu lapte, ci doar sa-i dau intre mese putin suculet (cel putin asa am auzit ca e indicat). Va pup si sa va creasca copiii frumosi si mai ales sanatosi. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna eu sunt noua printre voi si sunt de aceeasi parere cu ceea ce au spus fetele mai inainte.Eu am un baietel de 5 luni si am inceput cu sucul de fructe la 4 luni i-am dat in prima zi o lingurita de suc de morcovi in a doua zi doua lungurite si asa pana am ajuns la 10-12 lingurite.Apoi am stopat cu sucul de morcovi o perioada de vreo 3 zile cand i-am introdus sucul de mere tot asa crescand cantitatea apoi le-am amestecat.Puiului meu nu i-a plcut sucul de mere asa ca i-am dat piersica cica e foarte buna contine fier si cam peste 2 saptamani dupa ce am inceput cu sucul am inttrodus si cate un biscuite.Mie asa mi-a spus medicul pediatru dar cel mai bine e sa discuti cu el. |
|
|